vrijdag 10 juni 2016

Alleenstaande mama ocmw

Ben je een alleenstaande ouder? Of dat nu bewust is of een gevolg van een (echt)scheiding of na een overlijden, hier vind je informatie over hulp en ondersteuning, wetgeving en organisaties voor alleenstaande ouders. België die op zoek zijn naar vriendschap, een date of een serieuze relatie Inlognaam of wachtwoord onjuist.


Let op: het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Nederland die op zoek zijn naar vriendschap, een date of een serieuze relatie Inlognaam of wachtwoord onjuist. Toen mijn man en ik scheidden, ging ik aan de slag met een onregelmatig interimcontract. In de maanden dat ik minder dan het bedrag van het leefloon verdiende, paste het OCMW het verschil bij. Zo kon ik toch op eigen benen staan.


Voor de voorwaarden kan je best kijken op de bovenstaande websites. MIRIAM ontstond uit de vaststelling dat alleenstaande moeders die bij het OCMW aankloppen, een zeer kwetsbare groep vormen. In het kader van armoedebestrijding beoogt dit project een betere begeleiding te ontwikkelen voor alleenstaande moeders met een leefloon. Armoede treft in België nog steeds meer vrouwen dan mannen.


U hebt recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent die toestand te veranderen. Als uw inkomen lager is dan het leefloon, kunt u vragen om het verschil bij te passen zodat uw inkomen op dezelfde hoogte komt als het leefloon. Als je alleenstaande bent, krijg je maximaal 91euro per maand.


GPMI: contract tussen jou en het OCMW. Kom je in aanmerking voor een leefloon? In principe kent het OCMW u een voorschot op sociale uitkeringen toe indien u voldoet aan voorwaarden. Voorwaarde : U bent behoeftig. De bedoeling van een voorschot op sociale uitkeringen van het OCMW is dat u steeds kunt blijven voorzien in uw behoeften.


Zo werd in elk van de vijf OCMW ’s van het project MI-RIAM een case manager aangeworven om een individuele en collectieve gendergevoelige begeleiding te ontwikkelen. Zeker als alleenstaande moeder loont het om dit aan te vragen. Je vraagt dit op dezelfde manier aan als de overige toeslagen, op de website van de belastingdienst.


Deze voorwaarde geldt tenzij uw gezondheid en uw specifieke situatie het niet zouden toelaten te werken. De alleenstaande ouder die verhoogde wezenbijslag ontvangt, geniet een vast maandelijks bedrag per kin ongeacht de gezinsinkomsten. Dit bedrag ligt steeds hoger dan de gewone en de verhoogde kinderbijslag (voor langdurig werklozen, gepensioneerden en zieken). Daar zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. MIRIAM werken naar een hoger empowerment van alleenstaande moeders, het terugdringen van de armoede, en het doorbreken van hun sociaal isolement, zodat ze een grotere kans op succesvolle socio-professionele integratie kennen.


Elkaar ontmoeten én steunen. Dit meldde Metro afgelopen woensdag. Van liefde en respect blijft er niet veel meer over en ik overweeg. Elke Leys (35), een alleenstaande mama van vier, dreigt midden juni met haar kinderen op straat te staan omdat ze geen geschikte en betaalbare woning vindt.


Op de privéwoningmarkt wordt ze keer. Anders zouden alleenstaande moeders het veel gemakkelijker hebben! Een papa heeft hij niet.


Net als zij zouden jaarlijks steeds meer single vrouwen in Vlaanderen voor een spermadonor kiezen: “De band die je als bewust alleenstaande mama hebt met je kin is heel intens en uniek. Caroline is een BAM of een bewust alleenstaande mama. Wij vragen dat de mama langskomt, maar natuurlijk zijn alleenstaande vaders ook meer dan welkom.


Voordat ze sociale bijstand toekennen, doet het OCMW daarom telkens een onderzoek naar de bestaansmiddelen van de aanvrager. Het OCMW gaat in functie van de persoonlijke of familiale toestand van de persoon na welke hulp het meest geschikt is en biedt hem of haar dan de gepaste middelen om aan die behoefte te voldoen. Nu hebben we zelf UNO en Dobble. MIRIAM is een project dat alleenstaande moeders die een (equivalent) leefloon ontvangen sterker wil maken. Concreet heeft het project tot doel alleenstaande mama ’s, die hulp krijgen van het OCMW , te begeleiden om uit hun sociaal engagement raken, om hun armoede te verminderen en hun handvaten te geven om zich terug op de arbeidsmarkt te begeven.


Alleenstaande mama ocmw

FEMMA (vroegere KAV) is een vrouwenbeweging met aandacht voor belangenbehartiging van vrouwen. Vrouwen kunnen er terecht voor ontmoeting, vorming, leuke activiteiten en evenementen, reizen. Binnen haar werking heeft FEMMA speciaal oog voor alleenstaande vrouwen, weduwen en gescheiden vrouwen. Zo zijn er speciale reizen voor alleenstaande moeders. Als kind van een alleenstaande moeder in Vlaanderen heb je een betrekkelijk grote kans dat je in een gezin leeft dat niet kan terugvallen op een inkomen uit arbeid.


Vooral jonge kinderen uit eenoudergezinnen moeten het vaak doen met een vervangingsinkomen: van de kinderen jonger dan zes jaar heeft amper de helft een werkende moeder. Hallo, ik ben Elke, jaar en pas begonnen aan de behandeling om een bewust alleenstaande mama te worden. Ik was ook al een tijdje aan het twijfelen om een berichtje op dit forum te zetten, want inderdaad het is toch een hele stap h? Hierbij kan de verhuurder ook bijkomende voorwaarden opleggen voor de toewijzing van een woning bv. OCMW of door andere welzijnsfactoren.


Het aantal versnelde toewijzingen per jaar is maximaal , berekend op basis van het gemiddelde aantal toewijzingen van de voorbije jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts