Praat met iemand die je echt kunt vertrouwen. Zoals gezegd is het ontzettend belangrijk dat je praat met iemand die je echt vertrouwt. Door te praten over je gevoelens geef je jezelf bloot. Het helpt hierbij om je (gespreks)partner uit te leggen dat je het moeilijk vindt om over je gevoelens te praten. Dit vergroot het begrip bij de ander.
Veel mensen durven niet over hun problemen te praten uit schaamte of uit angst ‘gek’ gevonden te worden. Als je niet praat over je problemen , dan blijf je er zelf mee rondlopen en raak je misschien geïsoleerd of depressief. Misschien denk je dat de anderen je een zwakkeling zullen vinden.
Je schaamt je voor je probleem en het feit dat je er met iemand wilt over praten. Opnieuw ben je eigenlijk te bang om te praten. Doordat je deze twee dingen zelf bepaalt, heb je de leiding. Toch moet je het proberen. Is het belangrijk om met vrienden en familie te praten over psychische problemen ? Is er veel ruzie thuis?
Of maak je je zorgen over iemand uit je omgeving? Praat er online over met onze hulpverleners via de chat. Hier kun je (anoniem) je verhaal kwijt. Wil je praten over gevoelens online of praten over problemen ? Dus wil je nu met iemand die 1 discreet en vertrouwelijk omgaat en met kennis van zaken je kan bij staan? Er rust nog altijd een taboe op psychische problemen.
Praten over psychische problemen : het blijft een taboe in Vlaanderen. Ongeveer van de Vlamingen die zich niet goed in hun vel voelen, praat daar niet over. Daarom lanceert Te Gek!
Als je ervoor kiest om niet met je ouders te praten , ga dan volwassen om met je problemen. Vermijd problemen niet, vooral niet als die te maken hebben met je gezondheid of veiligheid. Als je met je ouders over iemand wilde spreken, praat eventueel dan rechtstreeks en respectvol met die persoon. Psychologen hebben beroepsgeheim, waardoor het veiliger kan voelen dan met iemand in je eigen omgeving. Bovendien is een psycholoog een buitenstaander in je leven en kent hij de personen of situaties waar je het over wil hebben niet.
Dat je leuk bent en bij de groep hoort. Met psychische problemen voel je je ‘niet normaal’ en val je voor jouw gevoel buiten de groep. Doordat jongeren vaak angst hebben om ergens niet bij te horen, is het extra moeilijk om over je abnormale probleem te praten. Is het in deze tijd moeilijker geworden om te praten over problemen ? Juist anoniem met iemand praten die je niet kent en ziet, kan heel fijn zijn.
Door er over te praten , kun je belangrijke inzichten ontdekken die je weer op weg helpen. En natuurlijk is het gewoon fijn wanneer er iemand naar je luistert. Helaas is MIND Korrelatie nu niet bereikbaar. In deze blogberichten wordt informatie geboden over psychische problemen.
Wij willen je vooral ook uitnodigen, om via deze blog, jouw ervaringen met deze onderwerpen met de hulpverleners te delen. Wanneer je de blogberichten wilt lezen klik je hier. Online groepssessies: Via deze website kun je online via internet met elkaar praten (chatten) in. Voor jezelf en voor de mensen om je heen. Probeer er over te praten met iemand die je vertrouwt.
Heb je zorgen of problemen ? Bijvoorbeeld je partner. Een goede vriend of vriendin. Of een collega op je werk. Blijf niet alleen rondlopen met nare dingen die je meemaakt thuis.
Probeer bijvoorbeeld te praten met een lerares, je mentor of je huisarts. Je huisarts mag alleen met iemand praten over dingen die je vertelt, als jij zegt dat dat mag. Of als je in gevaar bent. De huisarts kan je helpen.
Je kunt bij ons je gevoel testen en chatten met één van onze professionals. Of misschien ken jij wel mensen in je omgeving van wie jij denkt dat zij iets aan onze site kunnen hebben? Attendeer hen dan gerust op ons. Ook kun je hier informatie vinden over wie of wat zou kunnen helpen en nuttige links naar andere sites. Praten met iemand anders over je problemen is al een stap in de goede richting.
Maar erover praten met God brengt vrede. En die gaat alle verstand. Waarom met iemand praten ? Je bent bang om niet begrepen of zelfs veroordeeld te worden.
Of je hebt het idee dat anderen toch niet kunnen helpen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.