maandag 11 april 2016

Kennismakingspelen

Kennismakingspelen

Bekijk het bord Kennismakingsspellen van spellenarchief, dat wordt gevolgd door 2mensen op Pinterest. Bekijk meer ideeën over School ideeën, School begint en Eerste schooldag. Een kennismakingsspel wordt gebruikt om het ijs te breken in een groep en om mensen elkaar en elkaars namen te leren kennen. Groepje Isabel, Kimberly, Wouter, Iris en Jessica.


Elk jaar bij het begin van het schooljaar is het moment daar dat jij je nieuwe klassen mag verwelkomen en daarbij horen natuurlijk kennismakingsspelletjes. Zo leren jij en de leerlingen elkaar kennen en wordt vriendschappen sluiten toch gemakkelijker. Hoe haal je meer resultaat en plezier uit onderlinge samenwerking?


Collega’s beter leren kennen is van belang voor een goede samenwerking. Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat de samenwerking in een team of met een collega minder optimaal was dan zou kunnen. Voorstelrondjes hebben een slechte naam. En dat is niet geheel onterecht. Ga je echt het rondje af, dan blijken veel deelnemers meer bezig te zijn te bedenken wat ze zullen zeggen dan te luisteren naar de ander.


Hartelijk welkom op ICT-idee. Dit weblog, bedacht en beheerd door Herman van Schie, heeft als doel gratis online computertoepassingen (zogenaamde Web -toepassingen), die bruikbaar zijn in het onderwijs, toegankelijk te maken voor onderwijsgevenden en andere belangstellenden. Je gebruikt de spelletjes het hele jaar door.


Werk aan een topsfeer tussen je leden, en start er meteen mee op de eerste activiteiten. De kinderen leren niet alleen elkaar, maar ook zichzelf beter kennen. Wat zijn de beste ijsbrekers en kennismakingsspellen voor volwassenen en alle leeftijden? Wat zijn voorbeelden van de beste ijsbreker-vragen en -werkvormen?


Kennismakingspelen

Na verschillende kennismakingsspellen en trainingen zijn zij klaar voor de Special Olympics World. Deze week gaat het over de planeet aarde. Vandaag hebben de kinderen het gehad over vuur. Ze hebben eerst kennismakingspelen gespeeld om elkaar beter te leren kennen. Daarna hebben ze een vuurtje gemaakt die ze al mee naar huis mochten nemen.


We hebben ook nog wat vuurspelletjes gespeeld. Eigen ervaringen Het kwaliteitenspel is een spel die gespeeld wordt in kleine groepjes. Je schrijft eerst vijf kwaliteiten op voor jezelf, daarna schrijf je voor elk ander lid van de groep kwaliteiten op die zij bezitten. Energizers worden vaak in de klas gebruikt, maar wat is dat nou eigenlijk en wat kun je ermee? Energizers zijn leuke spelletjes om de concentratie te verhogen, om de kinderen juist te activeren of om even te ontspannen.


Kennismakingsspel voor jongeren en volwassenen Een grote groep ziet elkaar voor het eerst: bijvoorbeeld een groep jongeren op muziekkamp, de acteurs van een amateurgezelschap, volwassenen bij een bedrijfstraining. Hou de ballon hoog is een kennismakingsspelletje waarbij leerlingen elkaars namen oefenen. Benodigdheden Een ballon Alle leerlingen zitten in een kring op de grond. Om elkaar beter te leren kennen stond als eerste spel de kennismakingsspellen op het programma.


Allereerst was er brand in het smurfendorp… (Ojee!): de kinderen renden rond en gingen op geroep van Potige in een groepje van bepaalde grootte staan. Dit leuke kennismakingsspel is gemaakt om elkaar beter te leren kennen. Het spel is gemaakt door Ben Baarda van Pedogiek in Praktijk (PIP). Dit kennismakingsspel speel je als een ganzenbordspel in een klein groepje.


Bij elk getal staat een leuke vraag. Leerlingen vinden het prettig om te weten waar ze aan toe zijn. We vragen ons af hoe laat het is, bedenken hoeveel tijd we nog hebben voor een proefwerk, gaan op tijd naar bed of niet , vergeten de tijd bij een goede film, hebben iemand al een tijd niet gezien, vragen ons na een hardloopwedstrijd af wat de eindtijd is, we zetten de wekker op tijd en komen ook wel eens te laat , we werken met.


Ja hoor, het kamp is weer begonnen. Dat wil zeggen dat nadat de ouders weggestuurd zijn en de regels zijn uitgeleg het meteen weer tijd was voor de kennismakingsspellen. Deze bestonden dit jaar uit vijf verschillende spellen. Het eerste spel was bij Muzieksmurf.


We zijn een beetje later dan voorzien maar toch goed aangekomen in ons hotel. Daarna werden de kamers verdeeld en kregen we tijd tot het avondeten om onze kamers in te richten. Na een ganse dag stil te zitten in de trein en bus, hadden we nood aan buitenlucht en zijn we naar het strand geweest om kennismakingspelen te spelen. Om 21uwaren we allemaal in onze kamer, maar stil waren we niet direct, we hadden blijkbaar nog vele avonturen te vertellen aan elkaar.


Waarschijnlijk ben je nog volop aan het genieten van de zomervakantie, maar als je in regio Zuid werkt staat het nieuwe schooljaar alweer bijna voor de deur. Hoewel je er nog niet aan wil denken, moeten er weer nieuwe lessen worden voorbereid én moet er ook weer kennisgemaakt worden met nieuwe klassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts