vrijdag 1 april 2016

Voordelen werkgever aanwerving werkloze

Voordelen werkgever aanwerving werkloze

U moet de arbeidsovereenkomst van een medewerker stopzetten? Uw medewerkers kunnen tijdelijk niet aan de slag door slecht weer, technische problemen of overmacht? U heeft vragen over de loopbaanonderbreking van uw medewerkers? U vindt alle info hierover in deze rubriek. De aanwervingsincentive is een premie voor de werkgever en heeft tot doel de aanwerving en duurzame tewerkstelling van langdurig werkzoekenden financieel aantrekkelijk te maken.


Voordelen werkgever aanwerving werkloze

Wanneer kom ik in aanmerking voor de aanwervingsincentive? Loonkostvermindering bij aanwerving van werkzoekenden. Wie ingeschreven is als werkzoekende gedurende zes maanden en minstens jaar oud is, kan bij de RVA een werkkaart bekomen. De werkgever die een werknemer met een werkkaart aanwerft, heeft recht op een vermindering van de werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid gedurende vijf jaar. Werf je medewerkers aan of leid je medewerkers op?


Dan kom je in aanmerking voor financiële tegemoetkomingen. Aanwerven van medewerkers. Voor werkgevers zijn er interessante regelingen om mensen in dienst te nemen. Of in dienst te houden. Het is goed dat u ook weet wat er mogelijk is.


Want misschien levert dit uw werkgever én u voordeel op. Ik heb of neem een werknemer met een uitkering in dienst. U heeft een werknemer met een uitkering van UWV in dienst genomen.


Of uw werknemer krijgt een uitkering van UWV, maar blijft bij u in dienst. Als werkgever bent u aansprakelijk voor elk ongeval op het werk zelf, en op weg van en naar het werk. Kiest u zelf geen fonds, dan. No-riskpolis (voordeel werkgevers) Een werkgever die een oudere werkloze in dienst neemt, wordt schadeloos gesteld als de werknemer ziek wordt.


Deze doelgroepvermindering werd geregionaliseerd ingevolge de zesde staatshervorming. U neemt een werkzoekende met een werkkaart in dienst? U kunt genieten van een RSZ-vermindering en via de werkuitkering neemt de RVA een deel van het nettoloon voor zijn rekening.


Als u als 55-plusser als werkzoekende bent ingeschreven, krijgt u van de VDAB begeleiding op maat in uw zoektocht naar werk. Vlaamse tewerkstellingspremie voor 50-plussers is aangepast. Ondernemingen die een werkloze 50-plusser aanwerven voor onbepaalde duur kunnen gedurende een of twee jaar een tewerkstellingspremie van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding krijgen.


Voordelen werkgever aanwerving werkloze

Welke werkgever komt in aanmerking? De voordelen zijn verschillend voor een eerste, tweede, derde of volgende werknemer. Alle werkgevers uit de privé-sector, natuurlijke of rechtspersonen, kunnen van deze plannen gebruikmaken. Met de zogenaamde taxshift werd deze maatregel aanzienlijk versterkt. Als werkgever kun je bij het aannemen van werknemers uit bepaalde doelgroepen een financieel voordeel krijgen.


Er zijn drie soorten loonkostenvoordelen: Oudere werknemer Als je iemand aanneemt die ouder is dan jaar en een uitkering heeft, kun jij een vergoeding krijgen van euro per verloond uur, tot maximaal 6. Die vervangt ten dele de afgeschafte activa- voordelen. U hebt recht op de premie als u een werkzoekende aanwerft die tussen jaar en jaar is en minstens twee jaar is ingeschreven als niet-werkende werkzoekende bij VDAB. Het aantal werkloze 55-plussers is in een jaar tijd met procent toegenomen. Er is momenteel natuurlijk een groot aanbod van goed personeel.


Daarom geeft Actiris die groepen extra aandacht, onder meer via financiële voordelen bij aanwerving. Tot voor kort kon een werkgever die een werkzoekende uit die doelgroep aannam een korting krijgen op de RSZ-bijdrage. Voorts betaalde de RVA voor bepaalde werkzoekenden een deel van het salaris.


Ten slotte krijgt een werkgever die een 50- tot 54-jarige aanneemt die minder dan 1. Wij zijn een samenwerking aangegaan met de Subsidiecalculator. Werkgevers kunnen nu via een berekening in een oogopslag zien voor welke financiële voordelen ze in aanmerking komen als ze een werkzoekende met een uitkering in dienst nemen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Na evaluatie bleek dat het effect op de werkzaamheidsgraad van bepaalde groepen onvoldoende was. Een doelgerichte versterking moet de aanwervingskansen en de werkzekerheid verbeteren van de meest kwetsbare groepen, met name werkloze 55-plussers en 60-plussers in het algemeen.


Doelgroepvermindering voor jongeren: als je geen diploma hoger onderwijs hebt. Premies voor je werkgever. Opgelet: om in aanmerking te komen, moet je een Mijn loopbaan-account aanmaken. Dit is nodig om te kunnen bepalen of de werkgever bij de aanwerving recht heeft op een RSZ-korting.


De jongere ziet volgende tekst: Ik verklaar op eer dat mijn studiegegevens correct zijn. Vijf jaar na de aanwerving van een 53-jarige kan de werkgever dus geconfronteerd worden met een brugpensioenkost voor jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts