vrijdag 22 april 2016

Anoniem praten over problemen

Het chatten is anoniem. Dat wil zeggen dat er geen persoonsgegevens worden uitgewisseld en niemand zich met zijn echte naam bekend hoeft te maken. Je kunt gebruik maken van een nickname (schuilnaam).


De vrijwilliger van de Luisterlijn is ook anoniem. Chatten online en anoniem in een groep over psychische problemen. Voor iedereen die erkening, herkenning, steun, troost of hulp zoekt bij psychische problemen organiseren wij online en anonieme thema groepssessies. FM sprak met hem over openstellen, oftewel: openuppen. Waarom is het zo belangrijk om te openuppen over psychische problemen ? Als je praat over je problemen , verwerk je ze beter.


Chat met Fier is bedoeld voor iedereen die nare ervaringen heeft gehad. Hier kun je ( anoniem ) je verhaal kwijt. Op onze hulpchat kun je chatten over diverse problemen het is een plek voor iedereen die wilt praten over je ziekte of problemen die je tegenkomt in je leven. De belangrijkste chatregel is respect voor elkaar.


Anoniem praten over problemen

De gesprekken kunnen gaan over lichamelijke en psychische aandoeningen. Ook over verlies en rouw of andere onderwerpen. Mail nu, dagen in de week van tot uur zitten we voor je klaar! Heb je problemen en zoek je een luisterend oor voor jouw verhaal, online, anoniem en gratis?


Voel je je eenzaam of alleen en wil je graag je hart luchten? Word je overspoeld door emoties, gedachten, zorgen en gepieker en ben je het overzicht kwijt? Vind je chat fijner dan bellen?


Vertel je verhaal op onze chat. Sommige jongeren vinden het moeilijk om over bepaalde onderwerpen te praten met vriendjes of klasgenoten. Praat anoniem over problemen. Dit kan komen door schaamte of omdat je dit simpelweg niet gewend bent. Tegenwoordig praten steeds met jongeren anoniem met vreemden op het internet.


Bijvoorbeeld met vrienden, of je ouders. Op school kun je praten met je mentor, een leraar of de vertrouwenspersoon. Zij kunnen je helpen de problemen aan te pakken. Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid?


Uit eerder onderzoek van Motivaction blijkt dat maar liefst van de Nederlanders het lastig vindt om een gesprekje te beginnen met een vreemde. En dat is jammer, want een praatje kan veel voor jou en de ander betekenen. Praten met een vreemde doen we niet snel. Een praatje kan zelfs levensreddend zijn bij eenzaamheid.


Info over anoniem chatten over problemen. Resultaten van zoekmachines! Chatten met lotgenoten en online je hart luchten, wees.


Op onze chat kun je chatten over diverse onderwerpen het is een plek voor iedereen die wilt praten over je ziek zijn of problemen die Omdat je anoniem bent en dat. Wil jij online chatten over problemen ? Zelfmoordpreventie is er voor iedereen die ( anoniem ) over zijn of haar zelfmoordgedachten wil praten. Dat kan telefonisch of per chat.


Chat dan met ons crisisteam (rode button rechts bovenaan). Soms wil je wel praten over je problemen , maar is de stap naar een psycholoog te groot. In dit centrum kunnen jongeren van twaalf tot en met jaar terecht voor een luisterend oor.


Anoniem praten over problemen

Als je niet praat over je problemen , dan blijf je er zelf mee rondlopen en raak je misschien geïsoleerd of depressief. Misschien denk je dat de anderen je een zwakkeling zullen vinden. Je schaamt je voor je probleem en het feit dat je er met iemand wilt over praten. Opnieuw ben je eigenlijk te bang om te praten.


Toch moet je het proberen. Merk je dat er problemen ontstaan omdat jij niet over je gevoelens kunt praten ? Zoek dan hulp zodat iemand je kan helpen het proces te versnellen. Ook kunnen we je het onderstaande boek aanraden om meer te weten te komen over je eigen emoties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts