maandag 28 maart 2016

Praten met iemand over problemen online

Je kunt bij ons je gevoel testen en chatten met één van onze professionals. Chat met Fier - online hulp. Is er iets gebeurd tegen je wil? Heb je fysiek of psychisch geweld meegemaakt of word je bedreigd? Of maak je je zorgen over iemand uit je omgeving?


Praat er online over met onze hulpverleners via de chat. Wil je praten over gevoelens online of praten over problemen ? Dus wil je nu met iemand die 1 discreet en vertrouwelijk omgaat en met kennis van zaken je kan bij staan? Praten met een vreemde doen we niet snel. Uit eerder onderzoek van Motivaction blijkt dat maar liefst van de Nederlanders het lastig vindt om een gesprekje te beginnen met een vreemde. En dat is jammer, want een praatje kan veel voor jou en de ander betekenen.


Een praatje kan zelfs levensreddend zijn bij eenzaamheid. Deze groepssessies zijn online besloten bijeenkomsten op onze website. Onder leiding van één van onze hulpverleners kun je samen met anderen praten (chatten) over een thema. Een groot voordeel van deze online groepssessies met een thema is dat je kunt meegroeien met anderen in de groep en de steun die je aan elkaar hebt. Op onze hulpchat kun je chatten over diverse problemen het is een plek voor iedereen die wilt praten over je ziekte of problemen die je tegenkomt in je leven.


De belangrijkste chatregel is respect voor elkaar. De gesprekken kunnen gaan over lichamelijke en psychische aandoeningen. Ook over verlies en rouw of andere onderwerpen. Dagelijks van tot uur.


Ook in de weekenden en 1 discreet en anoniem! Praat met iemand die je echt kunt vertrouwen. Zoals gezegd is het ontzettend belangrijk dat je praat met iemand die je echt vertrouwt. Door te praten over je gevoelens geef je jezelf bloot. Het helpt hierbij om je (gespreks)partner uit te leggen dat je het moeilijk vindt om over je gevoelens te praten.


Praten met iemand over problemen online

Dit vergroot het begrip bij de ander. Als je niet praat over je problemen , dan blijf je er zelf mee rondlopen en raak je misschien geïsoleerd of depressief. Misschien denk je dat de anderen je een zwakkeling zullen vinden. Je schaamt je voor je probleem en het feit dat je er met iemand wilt over praten. Opnieuw ben je eigenlijk te bang om te praten.


FM sprak met hem over openstellen, oftewel: openuppen. Toch moet je het proberen. Waarom is het zo belangrijk om te openuppen over psychische problemen ? Als je praat over je problemen , verwerk je ze beter.


Praten met iemand over problemen online

Zij zijn dagelijks van 10. Contact Klantenservice Ziggo. En willen hier met iemand over praten. Veel jongeren ervaren problemen.


Psychologen hebben beroepsgeheim, waardoor het veiliger kan voelen dan met iemand in je eigen omgeving. Bovendien is een psycholoog een buitenstaander in je leven en kent hij de personen of situaties waar je het over wil hebben niet. Is het belangrijk om met vrienden en familie te praten over psychische problemen ? Of is alleen praten met een hulpverlener genoeg? Natuurlijk heeft praten met een hulpverlener voordelen.


Het is vaak een neutraal persoon die je niet veroordeelt. Maar familie en vrienden kunnen je praktische, financiële én emotionele steun geven. Info over praten met iemand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts