woensdag 9 maart 2016

Geen seksuele gevoelens

Geen seksuele gevoelens

Zowel seksuele aantrekkingskracht als geslachtdrift ervaren, maar niet in een dergelijke mate dat ze er ook iets mee willen doen. Functioneel aseksueel zijn en seksuele gevoelens ervaren waar ze niets mee doen. Mensen die wel kunnen genieten van seks en er ook behoefte aan kunnen hebben, maar slechts onder zeer beperkte en specifieke. Oorzaken van geen zin in seks. Er zijn verschillende oorzaken voor geen zin in seks hebben.


Het kan lichamelijk zijn, maar veel vaker heeft het te maken met bijvoorbeeld conflicten, schaamte, stress, angst of onzekerheid. A-seksueel, frigide of non-libidoïsme het zijn verschillende benamingen voor mensen die geen seksuele gevoelens hebben. Tijdens het vrijen komen uit de hormonen niet de prikkels vrij die bij andere wel vrij komen.


Het is iets waar niet vaak over gesproken wordt, maar wat zeker voorkomt. In dit artikel kunt u informatie lezen over A-seksualiteit. Een afwezigheid van seksuele fantasieën.


Sommigen hebben wel een libido, maar er is geen enkele behoefte hier samen met anderen iets mee te doen. Sommigen kennen gevoelens van aantrekkingskracht, of zelfs heuse verliefdhei maar daar komt dan geen lust en seksuele aantrekking bij te pas. Ik heb nooit behoefte aan seks gehad. Wel de behoefte aan geborgenheid heerlijk tegen elkaar aan liggen.


Maar seks heb ik nooit nodig gevonden. Op een gegeven moment wilde ik wel een kind en kwam de hehoefte wel maar om eerlijk te zijn daarna echt helemaal geen seksuele gevoelens meer gehad. Het (niet) hebben van libido staat los van seksuele oriëntatie. Zelfbevrediging is geen zonde.


Geen seksuele gevoelens

Als ik dat zeg, ben ik wijzer dan de Bijbel. Schuldgevoelens over zelfbevrediging zijn niet nodig. De angst dat er lichamelijk of psychisch iets mis is met je, is onterecht. Ik begrijp het als sommige alleenstaanden af en toe masturbatie gebruiken als een uitlaatklep voor hun seksuele gevoelens of spanning.


Maak daarom eerst gebruik van de voordelen van het chatten en zoek pas telefonisch contact wanneer je merkt dat de vrouw in kwestie nog over de drempel moet worden geholpen vanwege angst of een gebrek aan connectie. Seksuele agressie Sommige mensen met dementie kunnen agressief worden als er niet aan hun seksuele behoefte wordt voldaan. Dit kan komen door ontremmingen en het verliezen van de controle over gevoelens en emoties. De seksuele drift kan niet meer goed geïnterpreteerd worden. Het is moeilijk om erachter te komen hoe om te gaan met seksuele.


Daarom bestaat vaak de gewoonte, ook in het Nederlands, om in bedekte termen om over seks te praten. In relaties tussen mensen speelt seksualiteit echter een grote rol, ook als zij geen seksuele handelingen met elkaar verrichten. Hyperseksualiteit: abnormale seksuele gevoelens Als iemand hyperseksueel is, heeft de persoon sterkere seksuele gevoelens dan wat normaal wordt gevonden. Nu is wat normaal is misschien een ruim begrip omdat iedereen daar anders over denkt. Een op de tien mannen worstelt met seksuele gevoelens voor jonge meisjes of jongens.


Seksualiteit is het aspect van het lichaam dat in fantasie of werkelijkheid aan de hand van seksuele stimuli reacties geeft of najaagt die een rol spelen in seksuele lustgevoelens en bevrediging. Intimiteit ontwikkelt zich gedurende het leven van de mens via oplopende ontwikkelingstaken. Seksuele betrekkingen zonder verplichtingen zijn niet voor iedereen, maar dat is oké.


Geen seksuele gevoelens

Als je de gewoonte hebt om op iedereen verliefd te worden met wie je seks hebt of als je op zoek bent naar een vaste partner, dan moet je misschien twee keer nadenken voordat je aan dergelijke seksuele betrekkingen begint. In het verleden ging men er vaak van uit dat iemand met een beperking of een stoornis toch geen volwaardig seksueel leven zou krijgen. Het hoofdstuk seksualiteit werd dan ook veelvuldig genegeerd. Carla (jaar) laat zich drie keer per week dialyseren. Ze wacht al een jaar op een donornier, maar hier is nog geen zicht op.


Ze is erg moe en voelt zich alles behalve sexy. Als ze met haar partner Roy vrijt, doet ze het alleen om hem een plezier te doen. Ook deze worden hier beschreven.


Seks hebben met elkaar zal een leuk, fijn, veilig of spannende gebeurtenis moeten zijn. Uitgangspunt voor een veilige, gezonde seksuele relatie (in welke vorm dan ook) is dat ieders gevoelens en grenzen worden gerespecteerd. Seksualiteit beleven met elkaar vraagt om openheid en de ander durven aan te geven wat je wel en wat je niet wil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts