maandag 29 juli 2019

Problemen laten bij wie ze horen

Problemen laten bij wie ze horen

Ik heb dit boek met veel interesse gelezen en pas de lessen hieruit toe in mijn gesprekken met anderen. Mensen reageren hier heel goed op, omdat ze het gevoel hebben dat er echt naar ze geluisterd wordt en dat ze de ruimte krijgen hun gevoelens te uiten. Een zware verantwoordelijkheid die we maar moeilijk naast ons neer kunnen leggen, zonder het gevoel te hebben harteloos of egoïstisch te zijn.


Nederlands 2pagina’s. Uitgeverij het Spectrum. Problemen laten bij wie ze horen. De hele wereld op je schouders?


Velen van ons gaan gebukt onder het gevoel dat het onze verantwoordelijkheid is om naasten te helpen hun problemen op te lossen. today and get $off your first purchase. Of anders toch wel op zeer korte termijn. Voor velen van ons zeer herkenbaar.


Begrijpend leren luisteren zonder meteen te helpen. Gratis verzending, Slim studeren. Get this from a library! Met als resultaat dat we ons enorm verantwoordelijk gaan voelen en we onze dierbaren zo snel mogelijk willen helpen.


Maar dit gaat vaak ten koste van jezelf. En door hen de ruimte te geven zélf hun problemen op te lossen, zal je eigen leven vrolijker, lichter en plezieriger worden. Samen met zijn vrouw, schrijver, spreker en dichter, Joy Lundberg schrijft hij boeken en geven ze internationaal lezingen en workshops.


Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Mensen die in de zorg werken, zoals ikzelf, zijn opgeleid om andere mensen te helpen, maar wij staan hierbij veel te vaak als reddingswerkers op de werkvloer in plaats van als hulpverleners. We nemen de taken van de mensen die we willen helpen over, in plaats van dat de regie bij de hulpvrager blijft liggen: problemen laten bij wie ze horen.


Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk. Nooit meer de wereld op je schouders met deze everseller in een nieuw jasje. Dagelijks horen we van vrienden, familie, collega’s en geliefden waar ze tegenaan lopen of mee worstelen. Door de vaste patronen van zogenaamde.


Zij laten zien hoe je in moeilijke situaties helderheid en luchtigheid kunt brengen. Gelezen Ophalen of Verzenden. Het is het vermelden waard dat mensen met EPD zich over het algemeen bewust zijn van hun eigen problemen en ze ook begrijpen. Ze ervaren veel innerlijke conflicten.


Soms proberen ze zichzelf wel te laten horen , grenzen te stellen, hun behoeften duidelijk te maken enzovoort. Ook verkrijgbaar als Paperback. Weglopen van problemen.


Ik kom het ook bij klanten tegen: medewerkers die bij de leidinggevende aankloppen met een probleem en er dan zelf van weglopen. Doe je andermans werk dan blijft je eigen werk liggen. Thomas Gordon zag in de zestiger jaren dat ouders en professionals de gebieden door elkaar haalden. Dat wat van het kind was, maakten ze tot hun eigen problee‘hou eens op met dat gejank’, en ‘waarom doe jij dat nou weer’? We hebben geen extra gestreste mensen nodig.


Dus laat je geen problemen opdringen, en neem geen problemen over als je dat liever niet hebt. Bekijk de gebeurtenissen voor wat ze zijn, laat je niet gek maken. Maar… dit gaat vaak ten koste van jezelf.


Problemen laten bij wie ze horen

Leer goed omgaan met conflicten van anderen. Mensen met kleine kinderen (in de omgeving) herkennen waarschijnlijk de volgende situatie: twee kinderen dreigen hetzelfde speelgoed te pakken. Gary en Joy hebben vijf kinderen.


Je voelt aankomen dat dit bonje op gaat leveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts