dinsdag 21 mei 2019

Recht op sociale lening

Tine Huyghebaert (39), een alleenstaande moeder met drie dochters, heeft zware jaren achter de rug. Maar vandaag krijgt ze haar leven eindelijk weer op de rails. En dat heeft ook te maken met het huis waar ze dankzij een lening van het Vlaams Woningfonds vorig najaar kon intrekken. Zo is het huren van een woning op de private markt voor heel wat gezinnen een erg moeilijke zaak geworden. Een sociale woning huren, maar wie heeft er recht op ? Situatie: Joris en Nancy zijn -samen met dochtertje Louise- op zoek naar een woning in de dichtstbijzijnde stad.


Door middel van enkele eenvoudige vragen maken we u wegwijs. Sociale leningen in Vlaanderen. Wie een woning koopt, bouwt of verbouwt staat voor een zware en belangrijke investering.


Dankzij een woonkrediet kunt u deze kosten spreiden in de tijd. Naast een lage rentevoet heb je dan het voordeel dat je 1 van de waarde van het pand kunt lenen. Beperkingen van een sociale lening. We zetten de voorwaarden even op een rijtje! Wat is een sociale lening ? De rentevoet van een sociale lening ligt een stuk lager dan de rentevoet van.


De sociale lening is in principe bestemd voor iedereen met een laag inkomen. Iedereen, die in België wonen hebben hier recht op. Of het ook echt wordt toegekend is nu net de vraag. Met een eigen huis heeft u recht op bijstand als u voldoet aan de algemene voorwaarden voor bijstand.


Daarnaast gelden aanvullende voorwaarden. Waar u nog meer aan moet voldoen hangt af van de overwaarde van uw huis. Of die hoger of lager is dan € 51. Heeft u een woonboot of.


Recht op sociale lening

Wilt u een auto of een huis kopen of geld lenen voor vakanties of een huwelijk maar weet u niet op welk bedrag u recht heeft? Er zijn heel wat criteria die een rol spelen bij de beoordeling van uw terugbetalingscapaciteit. Heb jij recht op een sociale lening ? Als gevolg daarvan zal bovendien de druk op het budget dat maandelijks beschikbaar is enorm onder druk kan komen te staan. Een alleenstaande moeder kan eveneens een aanvraag indien voor een sociale lening als ze over niet voldoende eigen financiële middelen beschikt.


Voorwaarden en inkomensgrens. Dankzij sociale woningen hebben ook mensen met een lager inkomen toegang tot goeie woningen. Ook is deze vorm van lenen relatief duur in vergelijking met andere leenformules. Representatief Voorbeeld: Lening op Afbetaling van €2. Looptijd is maanden.


Hiermee ondersteunt de gemeente bijvoorbeeld ouderen, gehandicapten en chronisch zieken. Op de website van het Nibud kun je alvast zien op welke landelijke regelingen je recht hebt. Je kan bij het Woningfonds van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een hypothecaire lening aanvragen om een woning in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te kopen, te bouwen of te verbeteren. Recht op hypotheekvestiging.


Wilt u een sociale woning kopen in het Vlaams Gewest of een woning kopen en renoveren? De standaardduurtijd van de lening is jaar. Voor de lening voor de aankoop of bouw van de gezinswoning zijn de diverse gewesten bevoegd. In Vlaanderen krijgt u recht op de woonbonus.


Die biedt u per kredietnemer de mogelijkheid de terugbetaling aan kapitaal en intresten in te brengen in uw belastingaangifte, weliswaar met een maximum van 1. Bij een sociale lening mag het belastbaar inkomen niet lager zijn dan 10. De grens voor het maximale toelaatbare inkomen wordt vastgesteld op basis van uw gezinssamenstelling, de ligging van de woning of bouwgrond. Elke persoon die zijn identiteit bewijst, heeft het recht op toegang tot zijn persoonsgegevens en op verbetering ervan mits gedagtekend en ondertekend verzoek.


Hij kan zich eveneens verzetten tegen het gebruik van zijn persoonsgegevens voor marketingdoeleinden. Gepost in steunmaatregelen. Met deze maatregel wil de Vlaamse regering natuurlijke personen en gezinnen met een beperkt inkomen ook de mogelijkheid bieden een eigen woning aan te kopen.


Recht op sociale lening

U moet uw woning na de aankoop twintig jaar bewonen. Deze termijn van twintig jaar start vanaf het moment waarop u uw aankoopakte ondertekent. U mag uw woning tijdens die periode niet verhuren of er een zakelijk recht op afstaan, ook niet aan een erfgenaam.


De bijstandsuitkering is het vangnet van de sociale zekerheid in Nederland. Je hebt alleen recht op bijstand als je niet meer in je eigen levensonderhoud kunt voorzien, bijvoorbeeld door geen of te weinig inkomsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts