vrijdag 23 november 2018

Wat te doen aan belgische kust

Arnout Hauben en de Belgische Kust. Overzicht van agenda in regio De Kust in West-Vlaanderen. Vooral onder de Belgische ‘madammekes’ is het een veel bezochte kustplaats.


Wat te doen aan belgische kust

Hier drinkt men Champagne op of aan het strand al dan niet onder het genot van een heerlijke maaltijd. Er zijn veel watersporten te beoefenen en aan de boulevard is ook vaak van alles te doen. Alle activiteiten en uitstappen in Regio De Kust van het type Doen.


Bijzondere arrangementen zoals een shopping 2-daagse met butlerservice. Oostende met ontbijt en streekbierenpakket voor € p. Ontdek nog meer promoties. Een reisje naar de kust hoeft niet duur te zijn.


Er is een overvloed aan leuke activiteiten die je kan ondernemen zonder ervoor te hoeven betalen. Westtoer geeft een groot aantal tips voor gratis vertier aan de Kust. Er valt vanalles te beleven aan de Belgische kust. Hieronder enkele leuke ideeën voor tijdens jouw vakantie aan zee.


Gelukkig is er ook voor de donkere en natte dagen genoeg te doen aan de kust. Maar wat is er precies te doen en te bezichtigen? Welke bezienswaardigheden in de Belgische badsteden zijn de moeite waard?


Wat te doen aan belgische kust

De kilometer lange Belgische Kust bevat verschillende gemeentes en steden, elk met hun eigen karakter. Da’s helemaal niet zo erg, want aan zee valt heel wat te beleven deze zomer – en veel van die dingen zijn zelfs gratis! Tip: met een museumpas kan je dit museum ook als volwassene voordelig bezoeken.


Van zodra de wolken verdwijnen, zie je aan de kust heel wat kunst verschijnen. Weer of geen weer, aan de Belgische Kust is altijd iets te doen. Van luieren op het strand tot actief vliegeren, skaten, bowlen of kiten. Er zijn weinig plaatsen in België waar meer te doen is dan aan de Belgische Kust.


Aan de Kust kun je je niet vervelen. Niet enkel de zee en de golven bruisen maar ook de badsteden aan de Noordzee lopen over van de activiteiten. Lente, zomer, herfst of winter: de. Een vakantiewoning aan de Belgische kust boek je bijvoorbeeld via Interhome. In de nabijheid van de stranden zijn ook meerdere campings te vinden voor wie liever in een tent, caravan of camper overnacht.


Met de camper naar de Belgische of Vlaamse kust , van Knokke tot De Panne Steden - Camperland Onder de Belgische Kust vallen de gemeenten gelegen aan de rand van de Noordzee, gelegen tussen Knokke, aan de Nederlandse grens, en De Panne anderzijds aan de Franse grens. Visliefhebbers komen aan hun trekken aan de Nederlandse kust. Van kibbeling tot heilbot, met dagverse vis zo op het bord en een keur aan culinaire gerechten die Michelin-waardig zijn. Heeft u al eens oesters uit Yerseke geproefd of een van de andere zilte smaken uit Zeeland?


Neem ook eens een kijkje in het museum Kusthistories over de geschiedenis van de Belgische kust en het kusttoerisme, of duik de Villa les Zéphyrs in voor een kijkje in een villa uit het interbellum. Het zijn perfecte bestemmingen wanneer je zin heb om een weekendje uit te waaien aan zee. En België is ook lekker dichtbij, je bent er zo.


Maar waar moet je zijn en wat moet je er doen ? Dit zijn onze tips: de vijf leukste plaatsen aan de Belgische kust. Dagjestoeristen met een lading felgekleurde frigoboxen, Johny's (en bijhorende Marina's) à volonté en alleen maar plat vertier. Kortohet Belgische Benidorm. Blankenberge heeft niet meteen de beste naam onder de Belgische kuststeden. Benieuwd wat dat precies is?


Een dagje aan zee Weet je niet wat doen ? Ga dan een dagje naar zee. Je kan er winkelen, wandelen, fietsen, met de go kart rijden, spelen op het stran watersporten doen , musea bezoeken, evenementen meemaken, heerlijk ontspannen en nog veel meer leuke dingen doen. Deze dingen kun je doen aan zee als het regent. De grootste stad aan de Belgische kust is Oostende.


Behalve lekker toeven aan het strand is hier dan ook veel te doen , ook als het weer wat tegen zit. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Noordzee Aquarium in de haven. Of loop door naar het prachtige museum-schip Mercator. De kinderen spelen piraatje op het dek of bewonderen de slaapvertrekken.


Ons humeurige Belgische zomerweer laat dat echter niet altijd toe. Geen zorgen, je geplande vakantie aan zee is niet helemaal om zeep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts