dinsdag 20 november 2018

Doelgroepvermindering oudere werknemers 2018

Als werkgever kunt u een doelgroepvermindering of ‘RSZ-vermindering’ krijgen als u iemand aanwerft of aan de slag houdt die het moeilijk heeft op de arbeidsmarkt. U moet voor die werknemer dan minder of geen werkgeversbijdragen betalen. Deze doelgroepvermindering kent een lastenverlaging toe aan werkgevers die oudere werknemers (minimaal jaar) met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen.


Ze bestaat uit een korting op de socialezekerheidsbijdragen die de werkgever normaal gezien moeten betalen voor deze werknemers. Er zijn geen overgangsmaatregelen voorzien. Dan kunt u als werkgever mogelijk een doelgroepvermindering of ‘RSZ-vermindering’ krijgen.


Dat is een vermindering op de werkgeversbijdragen die u voor die werknemer moet betalen. Dit geldt enkel voor de werknemers die werkzaam zijn in of afhangen van een vestigingseenheid in Vlaanderen. Doelgroepvermindering oudere werknemers Werkgevers die oudere werknemers tewerkstellen of aanwerven, kunnen rekenen op een extra lastenverlaging. Zo wil de overheid deze doelgroep beschermen. Dit is een regionale bevoegdhei waardoor de regels verschillen in het Vlaams, het Waals en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


De doelgroepvermindering vraag je na elk afgelopen kwartaal aan door de gepaste code in te vullen op de tewerkstellingslijn van de driemaandelijkse afgifte. Het Waals Gewest hanteert twee maatregelen voor jonge werknemers : Impuls -jaar en Impuls inschakelingscontract. Voortaan zal er ook maar één bedrag toegepast worden. Latere aanwervingen geven hier dus geen recht meer op.


De Vlaamse doelgroepvermindering voor oudere werknemers bestaat uit twee luiken: een vermindering “zittende” werknemer voor alle ouderen in dienst, en een aanwervingsvermindering voor nieuw aangeworven ouderen. In dat geval is enkel verderzetting van de oorspronkelijke doelgroepvermindering mogelijk. S) lager is dan de vastgelegde loongrens S0. Dit zal wellicht ook volledig automatisch kunnen verlopen. Deze nieuwe doelgroepvermindering komt in de plaats van de bestaande doelgroepvermindering voor ouderen.


Doelgroepvermindering oudere werknemers 2018

De regeling maakt wel een uitzondering voor wettelijke vrijstellingen van prestaties. De leeftijdsgrens voor de doelgroepvermindering voor oudere werknemers wordt opgetrokken naar jaar en het forfait wordt gelijkgesteld. Enkel oudere werknemers uit categorie van de structurele vermindering (zie supra) waarvan het refertekwartaalloon van het lopende kwartaal lager is dan 13. De Vlaamse regering heeft haar doelgroepvermindering voor oudere en laaggeschoolde jongeren aangepast m. Het gaat om laag- en middengeschoolde jongeren en 55-plussers.


De lastenverlaging bestaat uit een korting op de socialezekerheidsbijdragen die de werkgevers normaliter moeten betalen voor deze werknemers. De Brusselse doelgroepkorting voor oudere werknemers ( werknemers van tot jaar) vervangt de federale doelgroepvermindering ouderen. Voorheen werd de doelgroepvermindering toegepast voor oudere werknemers vanaf jaar (jaar op basis van de oude federale maatregel). Uniform verminderingsforfait. Voor meer informatie: klik hier.


Doelgroepvermindering oudere werknemers 2018

De leeftijd van jaar moet bereikt zijn op de laatste dag van het kwartaal. Duitstalige gemeenschap in een eigen doelgroepvermindering bij aanwerving van oudere werknemers van minstens jaar. De oudere werknemer komt slechts in aanmerking indien het refertekwartaalloon. Werft u oudere werknemers aan of houdt u oudere werknemers in dienst, dan kan u onder bepaalde voorwaarden rekenen op een flinke RSZ-korting. VDAB ingeschreven) oudere niet-werkende werkzoekende in dienst nemen.


Oudere werknemers die nu al aan het werk zijn, komen vanaf juli automatisch in het nieuwe stelsel terecht. Toch valt die hogere loonkost voor oudere werknemers nog best wel mee. Federale maatregelen voorzien in een voordeel voor de werkgever zodat de loonkost verminderd wordt. Loonkostvermindering vanaf jaar.


Werknemers van minstens jaar oud komen in aanmerking voor de doelgroepvermindering voor oudere werknemers. Met dit besluit brengt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wijzigingen aan aan de doelgroepvermindering voor oudere werknemers. Door de verhoging van de pensioenleeftijd en de strengere SWT-regels moeten werknemers langer aan de slag blijven.


Daarvoor zijn soms maatregelen noodzakelijk die de werklast verlichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts