woensdag 21 november 2018

Rsz vermindering oudere werknemers 2019

Rsz vermindering oudere werknemers 2019

Als werkgever kunt u een doelgroepvermindering of ‘ RSZ - vermindering ’ krijgen als u iemand aanwerft of aan de slag houdt die het moeilijk heeft op de arbeidsmarkt. U moet voor die werknemer dan minder of geen werkgeversbijdragen betalen. Na evaluatie bleek dat het effect op de werkzaamheidsgraad van bepaalde groepen onvoldoende was.


Een doelgerichte versterking moet de aanwervingskansen en de werkzekerheid verbeteren van de meest kwetsbare groepen, met name werkloze 55-plussers en 60-plussers in het algemeen. Enkel oudere werknemers waarvan het refertekwartaalloon van het lopende kwartaal lager is dan 13. EUR komen in aanmerking. Bovendien geldt een versterkte korting bij de aanwerving van een oudere , niet-werkende werkzoekende.


De doelgroepvermindering voor oudere werknemers in Vlaanderen Welke werknemers komen in aanmerking? Werknemers die jaar of ouder zijn op de laatste dag van het kwartaal waarvoor je de RSZ - vermindering aanvraagt. Dat is een vermindering op de werkgeversbijdragen die u voor die werknemer moet betalen. Het gaat m een vermindering van 6euro tot 1. Dit betekent voor alle kwartaallonen beneden die grens, een extra vermindering lage lonen.


Rsz vermindering oudere werknemers 2019

Deze extra vermindering is in verhouding het grootst voor de lonen het dichtst in de buurt van de kwartaalgrens. Vermindering doelgroep oudere werknemers in Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ieder jaar voert de RSZ een berekening uit die tot doel heeft kleinere werkgevers een deel terug te geven van de betaalde RSZ -bijdragen.


Uitstel van betaling Werkgevers die er (tijdelijk) niet in slagen hun sociale bijdragen te betalen, kunnen onder een aantal voorwaarden uitstel van betaling krijgen. Met de taxshift evolutie wordt de structurele vermindering nu een vermindering gekoppeld aan de aanwerving van een werknemer met een “laag” loon. De lagelonengrens wordt (licht) verhoogd zodat een grotere groep van werknemers voor deze structurele vermindering kan in aanmerking komen. Latere aanwervingen geven hier dus geen recht meer op. Lees meer Mentors Als werkgever kan je een lastenverlaging krijgen voor je interne mentors.


De werkgever heeft recht op de vermindering voor maximaal vaste voltijdse werknemers uit de horecasector. De werkgever kan per kwartaal kiezen voor welke werknemers hij de vermindering wil toepassen. Die werknemers moeten een voltijdse arbeidsovereenkomst hebben, maar hoeven niet het hele kwartaal in dienst te zijn. Heeft u werknemers ouder dan jaar in dienst waarvoor u op heden een RSZ - vermindering als zittende werknemer geniet? Enkel de bedragen van de vermindering wijzigen.


Voor werknemers die minimaal jaar zijn op de laatste dag van het kwartaal waarin de werkgever de vermindering wil toepassen minstens werkdag voor de maand van indiensttreding geregistreerd zijn als. Werkgevers zullen daarom bij de vraag tot doelgroepvermindering voor oudere werknemers moeten bevestigen dat er werkelijke arbeidsprestaties geleverd zijn. De sociale inspectie kan hierop controles doen en besluiten tot het opleggen van sancties, gaande van de terugbetaling van de onrechtmatig verkregen RSZ -korting tot het betalen van een boete. Er zal dus geen onderscheid meer worden gemaakt naargelang de leeftijd van de oudere werknemer.


Met deze wijziging wordt de derde fase van de Brusselse hervorming inzake de doelgroepvermindering voor oudere werknemers uitgevoerd. Dan kunt u een doelgroepvermindering of ‘ RSZ -korting’ krijgen. RSZ - vermindering Structurele vermindering : deze bevat een vaste component en een variabele in functie van het referteloon van de werknemer. Omdat de dmfa nog steeds bezoldigde dagen en loon bevat is de doelgroepvermindering oudere werknemers toepasbaar, terwijl die vermindering net bedoeld is om 55-plussers aan het werk te houden. De Vlaamse regering zal hier paal en perk aan stellen door dergelijke scenario’s uitdrukkelijk uit te sluiten van de doelgroepvermindering.


Voor categorie de werkgevers van de Sociale Maribel, heeft de structurele vermindering min of meer zijn oude vorm behouden. In dit overzicht bespreken we enkel de voordelen voor de werknemers van categorie 1. De nieuwe werkgevers kunnen een vermindering van hun werkgeversbijdragen aan de sociale zekerheid genieten voor de aanwerving van hun eerste werknemers (tot de 6e). Benadering werknemer gaat voor welke werknemers de maatregel de plusplannen tot verlaagde loonkosten leidt.


We gebruiken hier de term plusplannen omdat ingeval van meerdere aanwervingen de werkgever zelf de werknemers kan kiezen voor wie de vermindering plus plus … geldt, ongeacht de volgorde van indienstneming van de werknemer. Leeftijd mag geen issue zijn bij de aanwerving van een nieuwe medewerker. Oudere werknemers die nu al aan het werk zijn, komen vanaf juli automatisch in het nieuwe stelsel terecht. Een overgangsvermindering is voorzien voor de werknemers van jaar die in dienst waren. Aan de hand van een elektronische gegevensstroom bezorgt de VDAB de nodige informatie voor de doelgroepvermindering aan de RSZ (niet DIBISS want deze maatregel is niet van toepassing op de RSZ PPO omdat de betrokken werknemers moeten behoren tot de categorie van de structurele vermindering ). Op deze manier kan de RSZ , na controle van de.


Ter herinnering, alle werkgevers binnen de privé-sector kunnen in principe een RSZ - vermindering genieten, de structurele vermindering genoem mits hun werknemers onder alle stelsels van de sociale zekerheid vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts