woensdag 26 september 2018

Izmir de gezilecek yerler

Izmir de gezilecek yerler

Doğu’nun en batısı, Batı’nın en doğusu” olarak anılan İzmir’e o yüzden sık sık gelin. Gezilecek Yerler: İzmir - Mutlaka yapılması gereken 1şey için TripAdvisor gezginlerinin 17. Aslında İzmir çevresi de oldukça ideal fakat çok fazla zamanınız yoksa İzmir’in dışına çıkmanızı pek tavsiye etmem. Ayrıca buralarda neler yapabileceğinizi de anlatmaya çalıştık. Biz üzerimize düşeni yaptık artık sıra sizde.


Gezilecek doğal yerlerden tutun da merkezde gezilebilecek ya da tarihi yerleri görüp yolculuk yapabileceğiniz pek çok nokta var. Sadece merkez değil ilçelerine, semtlere de vakit ayırmayı unutmayın. Bu yüzden, listeyi sırayla takip edecek olacak olursanız, çok fazla zaman kaybetmeyeceğiniz gibi, çok fazla da yorulmayacaksınızdır.


Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz. Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar. Bergama Antik Kenti ve Efes Antik Kenti mutlaka unutulmaması gereken alanlardır.


Gezilecek En Güzel Yerler Tüm halk otobüsleri Konak merkezden kalkarak izmir ’den her noktaya gidebilmektedir. Hiçbir büyük şehir de bu kadar kalabalığın görülmediğine şahit olmak istiyorsanız, Kemeraltı’nı da ziyaret etmelisiniz. MÖ 300’lü yıllarda Büyük İskender’in kurduğu Smyrna kentinin kalıntılarının bulunduğu İzmir tarihi kent merkezi, sonraki yıllarda kente yerleşen farklı medeniyetlerin dini ve sivil yapıları ile çok kültürlü bir görünüme kavuştu. Burada bulunan evler eski İzmir evleriyle şehrin tarihi, kültürünü yansıtıp yaşatmaktadır. Kordon Boyu ismi verilen sahil kesimidir.


Kıyı boyunca uzanan caddede gün boyunca sohbet eden, kestiren, müzik yapan, dans eden insanlar ve lezzetli yiyecekler satan seyyar satıcılar görebilirsin. Konak Meydan’ında bulunan İzmir ’in sembolü Saat Kulesi. Sadrazam Mehmet Sait Paşa tarafından yaptırılmıştır.


Izmir de gezilecek yerler

Yazımda bu şehirde neler yapılabilir, nerelere gidilebilir detaylı şekilde açıklayacağım. Kışın İzmir gezilecek yerler bakımından gezmeye müsait bir iklime sahip. Gezilecek yerler listesi yazımızda, İzmir‘de gezilecek En Güzel yerler , görülmesi gereken tarihi mekanlar, aile ile gidilecek yerler ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Ege turumuzun İzmir ayağında gezilecek ilk yer Bergama oluyor. Roma ve Bizans gibi Batı Uygarlıklarına ev sahipliği yapan Bergama, Pergamon Krallığı’nın da başkenti olarak biliniyor.


Türkiye’nin en kalabalık 3. Gümüldür Ormanında deniz, sahil ve ağaçlar ile bir arada gerçekten güzel günler geçirebilirsiniz. Kalemlik Ormanı Tıpkı Gümüldür Orman Kampı gibi Kalemlik Orman Kampı da ziyaretçileri için unutulmaz günler yaşatacaktır. Yurt dışından getirilen özel parçalar ile inşa edilen Saat Kulesi İzmir ’in ikonik sembollerinden biri… İzmir’de gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmazı Kule’nin Osmanlı padişahı II.


Dolayısıyla İzmir’de gezmeye başlamadan önce iyi bir plan şart. Yılda milyonlarca turistin geldiği ve tatil yaptığı bir turizm merkezi olan İzmir , her yeri ile insanı büyülüyor. Birlikte inceleyeceğiz dostlar. Yukarıda paylaştığım yerler İzmir de gezilecek yerler arasındaki en önemli yerlerin başında gelir. Umarım yolunuz İzmir e düşünce anlatmaya çalıştığım, İzmir de gezilecek yerleri gezmeyi ihmal.


Yolunuz İzmir ’e düşmüşse ve bu şehri biraz gezmek istiyorsanız İzmir’de gezilecek yerler listeniz hazır. Egenin pamuk şeker tadında bir şehri olan İzmir ’in gezilip görülmesi gereken birçok yeri var. Gelenin bir daha gelesi geldiği şehirde görülesi tarihi yerlerin yanı sıra içinize huzur dolduracak yeşili ve mavisi bollukta. Efes Antik Kenti gibi tarihi yerler gelir. Alaçatı gibi ilçeler, özellikle yaz aylarında dünyadan birçok gezgini ağırlar.


Izmir de gezilecek yerler

Tarihi Asansör: Yakın zamanlı bir eserdir. Ege Bölgesinin İncisi İzmir şehri, konumu gereği doğu ve batının kesiştiği bir coğrafyada yer almaktadır. Farklı pek çok medeniyetin yaşaması ve izlerini taşıması, şehre İzmir de gezilecek yerler açısından büyük avantaj sağlamış.


Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. Ege yemekleriyle de İzmir ideal seçenekler arasında yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi de İzmir ’in seyahat rotalarında ilk sıralara yükselmesini hedefliyor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts