dinsdag 25 september 2018

Geen energie meer hebben

Hoe meer energie je iedere dag hebt, des te meer je uit je leven kunt halen. Heb je het gevoel dat je wel iets meer energie kunt gebruiken? Verbeter je slaapritme voor meer energie. Gebruik dan de onderstaande vijf tips om stap voor stap meer energie op te bouwen!


Geen energie meer hebben

Een goede nachtrust is een belangrijke basis voor het opbouwen van meer energie. Als een orgaan (in dit geval dus je bijnieren) continu te veel wordt belast, raakt het uitgeput. Wat is energie eigenlijk en hoe kun je meer energie in je leven creëren?


Er worden dus minder of soms zelfs bijna geen hormonen meer aangemaakt. Moet je om meer energie te krijgen wachten tot je naar bed gaat, of zijn er dingen die jij in een dag kunt doen om meer energie te krijgen? Iedereen heeft wel eens een futloos gevoel of geen energie. Vooral na een intensieve en lange dag heb je soms het gevoel dat je helemaal geen fut meer over hebt. Dit uit zich niet alleen in moehei maar ook in verschillende lichamelijke pijntjes zoals hoofdpijn, spierpijn, nekpijn, rugpijn of zelfs in duizeligheid.


Geen energie meer hebben

Diabetici hebben een te hoog bloedsuikergehalte in hun bloed. De suikers worden niet in de cellen omgezet in energie , maar blijven in het bloed zitten. Een andere leefstijl, zoals een dieet en meer bewegen, kan helpen bij diabetes type 2. Heb je diabetes type dan moet je insuline spuiten. Hierdoor komt je lichaam zonder energie te zitten.


Geen energie hebben en moe zijn is een veelvoorkomend probleem… Soms voelen we ons gewoon lui, lamlendig, futloos en hebben we (te) weinig energie. De beste tips voor meer puf! Er zijn talloze redenen te bedenken waardoor we ons zo kunnen voelen. Het is geen pretje als je lichaam aanvoelt als een zak aardappelen die je constant mee moet zeulen.


Vermoeidhei we hebben we er allemaal wel eens last van. En je hoeft daar echt geen topprestaties voor te leveren. Hier zijn tips voor meer energie. Druk je een paar keer op of doe ‘jumping jacks’ om je hartslag te verhogen.


En nogmaals: als je voldoende energie hebt dan is dat geen probleem maar als je graag meer energie wilt hebben , pas je beweging dan aan op je huidige energiebalans. Ik moedig je aan om eens na te denken over de volgende vragen: Beweeg je iedere dag voldoende? Je immuunsysteem wordt bijvoorbeeld afgezwakt.


Als een verminderde eetlust té lang duurt, verzwakt dit je lichaam en kan op de langere termijn verstrekkende gevolgen hebben. Omdat we geen gas meer verbruiken, hebben we ook officieel de aansluiting opgeheven. Anders blijf je immers maar steeds vastrecht betalen. Men heeft daarvoor niet alleen de meter weggehaal maar ook daadwerkelijk in de straat gegraven en de gasleiding naar ons huis afgekoppeld.


Ook goed om te weten voor mensen die vaak geen energie hebben : je denkt misschien dat je wel een nachtje met wat minder (dan acht uur) slaap kan, maar de slaapexpert wijst ons erop dat je de. Betrap je jezelf er regelmatig op dan is het goed om je eens te verdiepen in het hoe en waarom. Want elke keer dat je er tegenaan loopt is dat vervelend en draagt het niet bij tot snelle resultaten. Integendeel, het kost je tijd en energie.


Op deze website kunt U lezen hoe wij onze woning (en allerlei apparaten daar in) hebben verander om te zorgen dat onze energierekening aan het eind van een jaar is. We hadden al een paar jaar een energierekening van € - (of zelfs negatief!), maar i nmiddels zijn we zo ver, dat ook onze elektrische auto rijdt op de energie van het eigen dak. Iets moeten doen maar er geen zin in hebben : het overkomt ons allemaal wel. Dat kost je energie , heel veel energie.


Honger hebben en willen eten is een normale reactie van een lichaam dat snakt naar energie. Je zal versteld staan hoe positief de reactie kan zijn van je baas wanneer je in een open gesprek aangeeft dat je geen energie meer haalt uit je job. Als je eetlust wegblijft, dan is er wat mis in je lichaam. Geen trek hebben in voedsel of het verliezen van eetlust kan lichamelijke of psychologische oorzaken hebben. Energietekort, hoe krijg je meer energie ? Veel mensen komen tegenwoordig energie tekort.


Gedeeltelijk komt dat doordat we altijd bezig zijn en een jachtig leven leiden. Een werkdag lijkt twee keer zolang te duren en eenmaal thuis hebben ze geen zin om nog iets te ondernemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts