maandag 25 september 2017

Premie langdurig werkzoekenden

Alle werkgevers komen in aanmerking: zowel private als publieke bedrijven, profit als non-profitbedrijven en. Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een aanwervingsincentive krijgen. Dat is een premie tot 4. Hebt u als werkgever een langdurig werkzoekende aangeworven in uw organisatie, en wilt u daarvoor een aanwervingsincentive aanvragen?


Dien uw aanvraag in binnen maanden nadat de werknemer in uw organisatie begon. Vraag de premie aan per werknemer. Doelgroepvermindering langdurig werklozen Het loont als werkgever om langdurig werkzoekenden in dienst te nemen.


Werkgevers die langdurig werkzoekenden aanwerven, kunnen immers op een premie rekenen. Deze aanwervingsincentive (AWI) heeft tot doel de aanwerving en duurzame tewerkstelling van langdurig werkzoekenden voor de werkgevers financieel aantrekkelijk(er) te maken. Deze premie voorziet een incentive voor de aanwerving van langdurig werkzoekenden na het verdwijnen van de (federale) doelgroepvermindering langdurig werkzoekenden op 01. Vlaams doelgroepenbeleid). De werkgever ontvangt een eenmalige premie van max.


Zoek je werk of werk je? Dan komen zowel jij als je werkgever in aanmerking voor financiële tegemoetkomingen. Werf je medewerkers aan of leid je medewerkers op? Dan kom je in aanmerking voor financiële tegemoetkomingen.


Aanwerven van medewerkers. Voorspelbaar, reageert bevoegd minister Philippe Muyters (N-VA). Premie in twee schijven.


Premie langdurig werkzoekenden

Gezien de hoge terugkeer van langdurig werkzoekenden naar de werkloosheid moet de werkgever in de regel een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur sluiten in ruil voor de premie. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de werkgever die kan aantonen dat korte termijnovereenkomsten een gangbare praktijk zijn binnen het bedrijf of de sector. Minister Muyters: “Deze premie moet werkgevers over de laatste drempel tillen: als je mensen een verdiende kans geeft, krijg je als werkgever ook nog een steuntje van de overheid. Met de uitwerking van de premie hebben we nu een totaalpakket voor langdurig werkzoekenden.


Als compensatie voor de leeftijdsgroep van tot jaar, kan de werkgever een nieuwe forfaitaire premie verkrijgen bij aanwerving van langdurige werkzoekenden. Sinds de invoering zijn maar 6premies toegekend. Er wordt enkel een uitzondering gemaakt voor de werkgever die kan aantonen dat korte termijnovereenkomsten een gangbare praktijk zijn binnen het bedrijf of de sector. De bedoeling is de aanwerving van langdurig werkzoekenden een duwtje in de rug te geven, maar ook om ervoor te zorgen dat deze personen op een duurzame manier tewerkgesteld worden.


Premie langdurig werkzoekenden

De aanwervingspremie is opgesplitst in twee: 1. Daarom wordt de premie in twee schijven toegeken waarvan de tweede (belangrijkste) schijf pas uitbetaald wordt na jaar tewerkstelling, en dient er in principe. Die premie aanvragen is nog niet mogelijk, maar werkgevers kunnen zich al online registreren. In een Infoflash van februari zijn we uitgebreid ingegaan op deze nieuwe incentive.


Werkgevers zullen bij de aanwerving van langdurig werkzoekenden (die niet in aanmerking komen voor de doelgroepvermindering) een premie kunnen aanvragen. De premie wordt weinig gebruikt en het zou beter zijn. Met deze maatregel wil men het aanwerven van langdurig werkzoekenden financieel aantrekkelijker maken voor werkgevers.


Bovendien moet het de tewerkstellingskansen bevorderen van wie al twee jaar of langer werkzoekend is. U moet de premie zelf aanvragen, u krijgt ze dus niet automatisch wanneer u een langdurig werkloze in dienst. Namelijk een stimulans voor de langdurig werkzoekenden ouder dan en jonger dan jaar. Daarvoor zijn er nu aanwervingsincentives voor langdurig werkzoekenden. Muyters belooft dat hij de communicatie over de premie zal verbeteren.


Wanneer kan u genieten van de subsidie? Maar om meer langdurig werkzoekenden aan de slag te krijgen, rekent hij eerder op stages, opleidingen en persoonlijke. De tijdelijke werkervaring scherpt hun attitudes en competenties aan, waarna de premie de werkgever dat laatste duwtje in de rug moet geven.


Dit wil echter niet zeggen dat u voor de aanwerving van een langdurig werkzoekende geen voordelen meer geniet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts