woensdag 27 september 2017

Boek relatietherapie

Dit boek is bedoeld als handboek, maar daar is de inhoud te beperkt voor. Samen schrijven ze op dit moment een boek over relatietherapie. Denk je op basis van dit artikel dat relatietherapie wel eens wat voor je zou kunnen zijn? Neem dan gerust contact op via het formulier of zoek via het kaartje hieronder naar een relatietherapeut bij jou in de buurt. Lees hier meer over op onze speciale website waar ook een overzicht van bijeenkomsten te vinden is.


Relatietherapie uit een boek. Maar het goede nieuws is, dat er tot op vrij hoge leeftijd reparaties mogelijk zijn! Deze vorm van relatietherapie is een bewezen krachtige methode om de verbondenheid binnen een relatie te verbeteren. EFT richt zich op onderliggende emoties en behoeftes van jou en je partner. Sommige hoofdstukken zijn samengevoegd.


Er is ook een aantal hoofdstukken toegevoeg onder andere over oplossingsgerichte relatietherapie , narratieve relatietherapie en ervaringsgerichte relatietherapie. Er zijn paren die wel wat hulp kunnen gebruiken. De relatietherapeut of counselor biedt die hulp en dit boek helpt weer de relatietherapeut. Het wordt een handboek genoem omdat de belangrijkste therapievormen die bij relatietherapie gebruikt worden aan bod komen. Want elk stel dat zijn partnerrelatie wil uitdiepen, meer inhoud wil geven, kortom kwalitatief wil verbeteren, kan baat hebben bij een relatietherapie.


Voor vijftien euro heb je met Houd me vast van Sue Johnson een boek in handen dat het verschil kan maken tussen scheiden en bij elkaar blijven. De meeste relaties gaan mis omdat mensen in hun jeugd ‘niet goed gehecht’ zijn. Het boek beschrijft de hechtingstheorie helder en duidelijk.


Door de onconventionele invalshoek is dit boek voor (aanstaande) therapeuten en counselors die zich meer willen verdiepen in relatietherapie en voor mediators die meer willen weten over psychologische begeleiding van hun cliënten een bron van inspiratie. Samengevat is het slechte nieuws op liefdesgebied dus, dat we om allerlei onbewuste redenen in een slechte relatie terecht kunnen komen. De auteur, Marieke Nijmanting is afgestudeerd als econoom en als psycholoog.


Uit onderzoek blijkt dat niet de methode de doorslag geeft maar de aanpak van de relatietherapeut zelf. Zijn persoon en de sfeer die hij weet te scheppen zijn doorslaggevend. Een goede relatietherapie staat of valt met de persoonlijke kwaliteiten van de. Dit boek van Nederlands-Vlaamse bodem beschrijft de praktijk van EFT aan de hand van dialogen en casusbeschrijvingen. Niet alleen goed verlopende behandelingen, maar ook de lastiger therapieprocessen komen erin aan bod.


Keijsers is klinisch psycholoog, psychotherapeut en gedragstherapeut, docent en expert op het vlak van relatietherapie. De inhoudsopgave van het boek Is er nog gevoel? Hier kun je het boek ook bestellen. Wanneer je als stel worstelt met problemen, biedt relatietherapie dan een oplossing? Tegelijkertijd is het zeker geen magische pil en spelen de omstandigheden een grote rol: van de motivatie om in therapie te gaan tot hoe lang je problemen al bestaan.


Boek relatietherapie

In het boek beschrijf ik de werking van een goed functionerende relatie. Hierbij wordt dieper ingegaan op de rol van de individuele partners. Je hebt immers allemaal je eigen kwaliteiten maar zeker ook valkuilen. Jaar relatietherapie in de 20e eeuw.


Eis en weder dienende komt volgend jaar mijn boek uit. Het meeste materiaal heb ik liggen, verzameld in jaar relatietherapie. Over de vorm is overleg met de uitgever en de interventies in het boek komen uitgebreid aan bod in een workshop.


De titel van het boek is: “MIJN MINNAAR BEGRIJPT ME NIET”. Boek relatietherapie - Is er nog gevoel? No-nonsense laagdrempelig inclusief oefeningen en afbeeldingen. Ik vond je boek uiterst nuttig bij het evalueren en analyseren van mijn eigen prestaties en gedrag in mijn huwelijk. Ik lees het samen met mijn vrouw en het is grappig dat zij en ik heel verschillende zaken selecteren als de ‘ meest interessante ‘ of ‘ belangrijkste’, dit alleen toont al aan hoe verschillend we naar onze relatie keken.


Op deze pagina staan enkele boeken genoemd die je wellicht tijdens of voor relatietherapie of individuele therapie kunt lezen. Het zijn geen psychologie studieboeken, maar meer populaire boeken die goed leesbaar zijn voor ook diegene die geen psychologie opleiding hebben voltooid. Je ontdekt daardoor hoe je jezelf kunt blijven in een relatie, terwijl je tegelijk open blijft staan voor je partner.


Boek relatietherapie

Deze titels passen in onze visie op relatietherapie. Wij schrijven praktisch en toegankelijk. Daarmee proberen we relatietherapie laagdrempelig te maken. Meer liefde in Nederland is ons motto.


In relatietherapie krijg je inzicht in je manier van communiceren, en kun je leren dit op een voor beide partners meer bevredigende manier te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts