woensdag 28 juni 2017

Alleen zitten

Alleen zitten

This video is unavailable. Helaas, dit onderwerp staat op slot. Een ras dat lang alleen kan blijven? Hoe lang kan een hond alleen zijn? Alleen — alleen ig — eenig — eenzaam — verlaten.


Wat afgezonderd is, op zich zelf staat. Voor zoover het derde woord met de beide eerste woorden synoniem is, beteekent eenig meer, dat er van eene zekere soort van personen of voorwerpen maar één bestaat. Van alleen rondkijken vanuit de maxi-cosi of een wipstoeltje leert hij weinig.


Leren zitten : een hele kunst. Als je baby ongeveer maanden oud is, zal hij zich voor het eerst oprichten. Naarmate zijn rug sterker wordt, gaat hij steeds beter rechtop zitten. Rond de maanden gaat hij zelf zitten door op de buik te rollen en zich op te drukken. We hebben het allemaal toch wel eens, zo’n avond dat je een etentje met vriendinnen hebt, maar waarop je heel stiekem liever alleen op de bank zou zitten en precies zou doen waar jij zin in hebt?


Alleen zitten

Even geen zin om te praten, om vragen te stellen, om ‘op te zitten ’? Ook al zijn het fijne mensen, daar gaat het niet om. Die sessies hebben mij het inzicht gegeven dat ik beter af ben zonder hem. Die relatie is nu dik anderhalve maand gedaan (waren nog maar maanden samen, waarvan samenwonen). Het valt me zwaar om hier nu alleen op het appartement te zitten.


Het kind kan zijn hoofd hierbij mooi in balans houden en met gestrekte rug zitten. Terwijl het zit, kan het spelen met zijn speelgoed. Een kind vindt het ook fijn om mee aan tafel te zitten in zijn kinderstoel. Dit is waarom mensen op Twitter zitten ! Alleen werken is onvermijdelijk bij bepaalde functies in bijvoorbeeld de zorg, de bewaking of het winkelbedrijf.


Wie alleen werkt, kan niet terugvallen op collega’s bij gevaar of een ongeval. De Arbowet geeft geen speciale eisen voor alleen werken. Op procent van de basisscholen blijven leerlingen zitten. De zittenblijver ervaart het meestal als vervelend omdat die in een nieuwe klas komt en hun oude vrienden veel minder zullen zien.


Ook moet de leerling alles overdoen, niet alleen de vakken die hij onvoldoende beheerst. Na maanden van tummy time heeft je baby’tje genoeg spieren gekweekt om zijn hoofdje rechtop te houden. Meestal kan hij dit rond de vier maanden. Hier zitten de honden max 8u alleen , sommige dagen is dat maar 4u, vrijdag zitten ze 6u alleen. Van de week zat ik in het cafe, alleen , zoals ik graag mag doen.


Ik hoop dat je nog steeds kijkt naar reacties. Een jaar of geleden werd bij mij tijdens een echo van de buik een dermoïdcyste op mijn linker eierstok geconstateerd van bij cm. Geen idee wat dat was, maar het kon geen kwaad zeiden ze en ook de gynaecoloog zei: laat maar zitten , dat heb je waarschijnlijk al heell erg lang! Vertalingen in context van alleen aan zitten in Nederlands-Frans van Reverso Context: Hij moet er niet alleen aan zitten denken. Ik heb maar twee uur geslapen.


De plant is alleen giftig voor jonge kinderen. MAAR ‘Maar’ gebruik je in combinatie met een telwoord. Het kan gaan om een concreet cijfer of om een algemene indicatie van hoeveelheid. Er is nog niets veranderd. Hij zit alleen want er is een oneven aantal kinderen.


Alleen zitten

Als hij zelf naast een jongen gaat zitten dan staat die op om weer naast zijn vriendje te gaan zitten. De jongens zijn niet onaardig maar ze betrekken hem er niet bij en ze denken er ook niet aan dat het niet leuk voor mijn zoon is om altijd alleen te zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts