dinsdag 13 december 2016

Kerstfeest voor alleenstaanden

ODR is een vereniging van, met en voor alleenstaanden in heel Vlaanderen. Wij zijn er om mensen samen te brengen in een ongedwongen sfeer. Wij zijn aan ons drie en twintigste werkjaar toe en hebben reeds meer dan 10. Huwelijksbureaus zijn er om mensen te koppelen. Na jaar zal het niet Yvan Vandenbrande zijn die de Deinse alleenstaanden ontvangt op kerstavond.


De 91-jarige weldoener geeft de fakkel door aan Johan Van Wassenhove, diaken en leerkracht van. Hoe vier je kerstfeest op je eentje Kerstdag is het familiefeest bij uitstek en voor alleenstaanden kan dat heel confronterend werken. Veel alleenstanden gaan dan ook al op voorhand op zoek naar een maatje om de feestdagen mee door te brengen. Door de fusie tussen Aalter en Knesselare gaan we dat nu ook voor. Een romantisch dinertje in het knusse Toi et Moi.


Of in Kaai 1 op het prachtige terras in de zomer, of rond de gezellige haard in de winter. In Deinze kunnen alleenstaanden elk jaar samen van een kerstmaaltijd genieten. Gisteravond schoven 1mensen aan, en zorgde een 25-koppige ploeg vrijwilligers voor een feestelijke avond. Kerstfeest voor alleenstaande senioren.


Enkel op uitnodiging, deze worden begin december verstuurd. Heel wat Vilvoordse senioren wonen alleen. Dit probleem stelt zich zeker tijdens de traditionele eindejaarsfeesten. Singles biedt activiteiten en events aan in Vlaanderen voor ieders wils.


Maak deel uit van een toffe bende Singles. Deze groep telt ook mensen die het dikwijls moeilijk hebben en die kampen met eenzaamheid. Klub Aktivo is een club voor alleenstaanden.


Liberale vrouwen met durf’ eindelijk ook in Groot-Ichtegem van de grond. Bij onze singles activiteiten is de gemiddelde leeftijd rond de jaar. Ieder weekend organiseren we meerdere activiteiten voor alleenstaanden. Voor het 25ste jaar op rij organiseerde erestadssecretaris Yvan Vandenbrande op kerstavond een feest voor alle Deinse alleenstaanden.


Samen met een groepje vrijwilligers, waaronder zijn echtgenote. Tweede Kerstdag zorgen Ellen en Marcel Deelen voor een kerstdiner in ouderwetse sfeer. Dat lokte ook dit jaar opnieuw 1bezoekers naar zaal Kerkeboomgaar zowel weduwes en weduwnaars, mensen die gescheiden zijn of geen partner hebben. CDV Galmaarden zorgde voor de 37° keer voor een warme en gezellige Kerst voor ruim 1alleenstaanden.


Kerstfeest voor alleenstaanden

Alle aanwezigen genoten van een heerlijk menu, dansten de benen los tijdens de muzikale intermezzo’s en kregen een leuk geschenk mee naar huis. Creactief vzw is een organisatie die activiteiten organiseert voor alleenstaanden , en met veel aandacht voor alleenstaanden met kinderen. Op de meeste activiteiten is er begeleiding voor kinderen voorzien. Vele activiteiten gaan door in het Antwerpse, naast weekends en vakanties in heel Vlaanderen.


Iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. We hoorden niets dan lof en we zagen niets dan tevreden mensen. Het was ook een mooi initiatief dat het Machelse OCMW nam door de alleenstaande senioren uit Machelen-Diegem uit te nodigen op een kerstdiner in de zaal Nova.


De opkomst was buiten verwachting tot tevredenheid van de inrichters, die zich beloond voelden voor hun initiatief. Te weinig belangstelling, luidde het. Hoewel de zomer nu nog maar net van start is gegaan, wordt er al aan gedacht dit. In zaal Willem Tell had zaterdagnamiddag het 30e kerstfeest voor alleenwonenden plaats. Vorig jaar was er geen kerstfeest meer voor alleenstaande 60-plussers.


Het is een initiatief van de plaatselijke CDV-afdeking. Met de hulp van het CDV-bestuur en helpers kon hen een maaltijd aangeboden worden. Het werd een prachtig feest met veel plezier en dans voor de 1aanwezigen. Hier vindt u een overzicht van activiteiten voor kansarmen en alleenstaanden.


Van mijn vijf goede vriendinnen zijn er vier vrijgezel. U kan zich spontaan aanmelden bij de organiserende diensten of organisaties. Onderzoek wijst uit dat het aantal alleenstaanden voortdurend stijgt.


Ze worstelen met eenzaamheid en zien daar erg van af. ODR een goed initiatief vind. De vereniging spant zich in voor vrijgezellen maar is geen koppelbureau of geldklopperij. Woensdag december organiseerde St. Hof van Solms Kerstwandeling singles Voor het Kerstdiner nog even lekker naar buiten, een frisse neus halen en vooraf alvast nieuwe mensen leren kennen?


Kerstfeest voor alleenstaanden

Tjitze Hesselius een kerstfeest in De Boei in Vinkeveen. Het is duidelijk dat het Fonds van de Burgemeester de Middelkerkse senioren, met bijzondere aandacht voor de alleenstaanden , een warm hart toedraagt en hen op Kerstavond in de watten legt. KRUININGEN - Voor de tiende keer.


Reimerswaal met bingo en verloting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts