maandag 26 december 2016

Boos op depressieve partner

Boos op depressieve partner

Het is voor de partner heel moeilijk om hierover te praten met buitenstaanders, enerzijds uit schaamte, anderzijds omdat ze niet willen dat de buitenwereld de depressieve gaat veroordelen. Als de depressieve partner niet deelneemt aan activiteiten in het gezin, dan is dat een andere bron van irritatie, zegt Ahrons. De andere partner moet zowel of dingen op hun eigen doen of thuis blijven, zegt ze. Als een partner nooit depressief is geweest, kan hij of zij een moeilijkheden hebben met het inzicht van een stemmingsstoornis. Een depressieve partner.


Als je samenleeft met iemand die depressief is, zul je je eenzaam voelen en het idee hebben dat er geen sprake meer is van een relatie. Je depressieve partner is erg op zich zelf gericht, kan het moeilijk opbrengen om interesse voor jou te tonen. De liefde die een depressieve persoon zijn partner belooft, is in dit soort situaties niet genoeg, en zijn wil ook niet. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je liever alleen bent dan in het gezelschap van je depressieve partner. Als je partner stabiel is, is het niet nodig om overbeschermend te zijn.


Op moment waarop hij of zij wel heel veel last heeft van extreme stemmingen, is het belangrijk om hem of haar zoveel mogelijk te steunen. Op die manier kun je zelfdestructief gedrag proberen te voorkomen. Wees voorzichtig met kritiek. Uw partner toont weinig tot geen belangstelling in wat ú bezighoudt. Het gegeven dat uw partner nergens meer zin in heeft en voorstellen afwijst kan leiden tot gevoelens van frustratie en moedeloosheid.


Wanneer er sprake is van een verminderd libido bij uw partner kan dit ook een aanslag zijn op de relatie. Na mijn hartinfarct, is hij lange tijd erg, erg boos op me gebleven. Ik miste een arm om me heen.


Niet één keer heeft hij gezegd dat hij blij was dat ik er nog ben. En zelfs nu,maanden later, heeft hij me niet meer aangeraakt. Al ‘zorgt” hij wel voor me op zijn manier. Hij kookt dagelijks en neemt een deel van huishouden op zich.


Boos op depressieve partner

Probeer je eigen autonomie of verantwoordelijkheden daarom ook niet te beperken wanneer je partner geheel stabiel is. Het is echter belangrijk om zo veel mogelijk bij je partner te zijn op momenten dat hij last heeft van een manische of depressieve aanval. Samenleven met een depressieve partner kan voor jou erg belastend zijn. Het kan allerlei tegenstrijdige gevoelens oproepen waar je niet altijd blijf mee weet. Voor jezelf zorgen is in die omstandigheden heel belangrijk.


Als mensen bij een depressie ook nog boos zijn, is het zaak hen extra goed in de gaten te houden en eventueel een zwaardere behandeling aan te bieden. De combinatie kan wijzen op een risicovol complex van symptomen, ontdekte neuropsycholoog Floor Verhoeven. Het is heel fijn als u met iemand kunt praten over uw gevoelens, gedachten en problemen, want de kans is groot dat u bij uw depressieve partner niet terechtkunt.


Schakel professionele hulp in. Vaak lucht dat enorm op. Leven met een depressieve partner is zwaar. Rouw is een moeilijke en intensieve fase met veel symptomen, verwarrend voor iemand in de rouw, onbegrijpelijk voor een ander.


Hoe om te gaan met een depressieve partner Depressie is een ernstige aandoening die iedereen eens te maken kunnen krijgen in hun leven. Het beïnvloedt niet alleen hun eigen gevoelens en emoties, het kan ook invloed hebben op anderen om hen heen, vooral naaste familieleden en vrienden. Nu weet je wat je moet doen als je partner depressief is. Ik wens je er veel sterkte mee.


Sommige depressieve mensen zijn in tegenstelling tot anderen helemaal niet verdrietig, ze kunnen zich levenloos, leeg, en apathisch voelen. Mannen in het bijzonder kunnen zelfs boos , agressief en onrustig worden. Wanneer je partner op dezelfde manier bezig is, kan het niet anders of jullie groeien samen verder naar een (bijna) perfecte relatie. Wanneer je weigert in te zien dat niet alleen je partner , maar ook jij niet perfect bent, dan blijf je voor de rest van je leven ongelukkig, boos en vooral alleen.


Ik ben niet ok, jij bent niet ok en dat is ok!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts