donderdag 7 juni 2018

Lat relatie na samenwonen

Maar dit is natuurlijk niet waar. Je partner heeft in een lat relatie net zo veel liefde en aandacht nodig als in een gewone relatie. Het verschil is dat jullie in een lat relatie niet bij elkaar zijn in de tijden dat je geen aandacht aan elkaar geeft. Na een poosje een nieuwe relatie te hebben dringt de vraag zich op: Gaan we samenwonen of kiezen we voor een LAT - relatie ? Of, wanneer en waar je gaat samenwonen is een vraag die ongetwijfeld heel wat gespreksstof oplevert en die meestal niet op één, twee, drie beantwoord is.


Lat relatie na samenwonen

Lat staat voor Living Apart Together, oftewel je hebt een relatie , maar woont niet samen. Ongeveer driekwart van de lat ’ers wil in de toekomst samenwonen , die koppels vallen onder ‘tijdelijke lat ’ers’. In een Latrelatie heb je een normale relatie met ieman maar jullie kunnen of willen niet met elkaar samenwonen … Is het in zo’n geval mogelijk om een liefdevolle LAT relatie te hebben?


Ik kan je geruststellen… Dat is zeker mogelijk. Nu is het al weer een tijdje uit, om een hele andere reden, maar ik heb nooit spijt gehad van deze stap terug, die juist een stap vooruit bleek te zijn. De opbouwende lat relatie.


Voor je gaat samenwonen , maar nadat je officieel een relatie hebt, zit je formeel in een latrelatie. Als je na drie jaar nog een. Door apart te wonen en huizen gescheiden te houden, kunnen veel van de conflicten die partners ervaren verdwijnen. Er is veel discussie over relaties en lat relaties, maar misschien is het wel de latrelatie die mensen bij elkaar houdt?


Waarom een lat relatie kan werken Mensen worden steeds meer autonome wezens. De meeste opteren dan een tijd (kort of net lang) voor een LAT - relatie. Geen slecht idee met heel wat voordelen, maar toch ook wat nadelen die soms de druk op de relatie erg hoog leggen. De voordelen zijn gekend: jullie zijn samen en hebben een relatie , men beschouwt jullie officieel als een koppel en dat wordt ook zo door jullie gecommuniceerd.


Na het overlijden van zijn vrouw heeft hij de tijd genomen om het verlies te verwerken. Vooral de gesprekjes mist hij. Na anderhalf jaar alleen te zijn geweest, laat hij zich inschrijven voor relatiebemiddeling. De eerste match belde hij op en dat bleef bij een telefoongesprek.


Zij gaf direct aan niet meer te willen gaan samenwonen. Ook op latere leeftijd zie je meer echtscheidingen dan vroeger. Oudere mensen staan nog open voor een nieuwe relatie maar niet meer voor verhuizen en samenwonen.


Intussen is een latrelatie vandaag ook algemeen aanvaard. Mensen kijken er niet meer van op en begrijpen waarom mensen wel een relatie willen, maar liever niet permanent willen samenwonen. Hier beschrijf ik mijn visie op een LAT relatie.


Wat is er leuk aan en wat juist niet? Dus: Latten of niet latten in een relatie ? Mijn vriend en ik hebben geen kinderwens (lees hier meer over in mijn artikel). Daardoor zijn wij ook nergens aan gebonden en hebben wij geen haast om te gaan samenwonen.


Lat relatie na samenwonen

En uiteindelijk komt het daar toch op neer: om een relatie op een gezonde manier vorm te geven moeten beide partners een inbreng hebben. Ik ben en mijn vriend. Waarom wordt er nooit verteld dat LAT -relaties de minst stabiele relatie vorm is, - Hoe LAT -relaties eindigen - of maar tijdelijk is en men trouwt of gaat samenwonen , - of men uit elkaar gaat.


Gezellig vooruitzicht ! Als u gaat samenwonen , kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw aftrekposten, uw heffingskortingen en uw toeslagen. Na een ruim half jaar kreeg ik een nieuwe relatie. Ik heb in die eerste weken niet echt nagedacht over hoe de relatie zich zou ontwikkelen, maar ik had geen dromen van samenwonen. Mijn nieuwe partner was een heel gevoelige man, hoog sensitief, die snel last heeft van zijn omgeving en die ook aangaf veel ruimte voor zichzelf nodig te hebben.


Geachte Nine, Bedankt voor jouw reactie. Latkoppels kunnen verder een groot nadeel van samenwonen vermijden: de kunstmatig verhoogde toewijding aan de relatie. Samenwonen creëert een bepaalde verbintenis die het veel ingewikkelder maakt om een einde te maken aan de relatie. Je moet je spullen verdelen, een nieuwe woonruimte zoeken etc. Als gelukkig koppel levert dit vooralsnog geen.


Een latrelatie is net zo moeilijk, als het niet moeilijker is, als een normale relatie. In dit artikel zullen we je daarom dan ook de tips geven voor een succesvolle lat relatie ! Als de verkering een aantal jaar standhoudt, gaan de meeste koppels samenwonen. Misschien vinden jullie het wel fijn om je eigen plekje te behouden. In meerderheid betreft het jongere mensen die voor een lat relatie kiezen maar lat relaties komen in elke leeftijdscategorie tegen.


Soms gaan mensen van een lat relatie naar samenwonen maar ook het omgekeerde komt voor als mensen zich verstikt voelen in een gemeenschappelijke huishouding en behoefte krijgen aan zelfstandigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts