maandag 19 maart 2018

Leefloon

U hebt recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent die toestand te veranderen. Als uw inkomen lager is dan het leefloon , kunt u vragen om het verschil bij te passen zodat uw inkomen op dezelfde hoogte komt als het leefloon. Leven (z)onder leefloon Deel 1. POD MI minstens dagen leefloon (maatschappelijke integratie met uitzondering van alle tewerkstellingsmaatregelen) heeft terugbetaald. Het leefloon is een financiële tegemoetkoming aan minvermogenden in België. POD MI equivalent leefloon (maatschappelijke dienstverlening met uitzondering van dringende medische hulp) heeft terugbetaald.


Leefloon

Als je ouder(s) deze verplichting niet nakomen, kan het OCMW je een leefloon uitkeren. Ook als je nog thuis woont, maar je ouder(s) hebben een beperkt inkomen, kan je in aanmerking komen voor een leefloon. Het OCMW heeft hierin een grote beslissingsvrijheid. Deze wet paste ook de rechten en plichten aan. Deze bedraagt het equivalent van een leefloon.


Dit komt neer op meer dan een verdubbeling van de cijfers al ligt het werkelijke aantal vermoedelijk nog hoger. Dit omdat een leefloon betrekking kan hebben op een volledig gezin. Het reikt concrete handvatten en veel praktijkvoorbeelden aan.


Leefloon

Ga in dat geval eens langs in het welzijnsbureau of antenne in uw buurt. Daar zal een maatschappelijk werker uw situatie bekijken en analyseren of u recht op een leefloon hebt. Leefloon is financiële hulp wanneer je inkomen onder een bepaalde grens ligt. Kom je in aanmerking voor een leefloon ? Dan moet je een GPMI (Geïndividualiseerd Project voor Maatschappelijke Integratie) ondertekenen. Het GPMI is een contract tussen jou en het OCMW.


In dat contract staan afspraken. Respecteer je die afspraken niet? Dan betaalt het OCMW je (tijdelijk) geen leefloon of een deel ervan niet.


Behandeling aanvraag leefloon De aanvraag moet behandeld worden binnen de dagen. Voordat er een beslissing kan genomen worden over de toekenning of weigering van het leefloon , onderzoekt een maatschappelijk werker je woonsituatie, gezinssituatie en alle gezinsinkomsten. Wij moeten het met minder doen na ongeveer jaar gewerkt te hebben.


Dat is een flink bedrag. Leefloon lijkt ook in te houden dat er ook nog een auto gekocht kan worden. Zoals ik in mijn omgeving zie. Niet nog meer individuen naar Europa lokken.


Dit ongeacht dat ik tijdens die periode geen leefloon noch werkloosheidsvergoeding, niets van staatswege dus. Het equivalent leefloon is financiële steun voor personen die geen recht hebben op een leefloon (omdat ze niet aan de voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld qua verblijfsstatus), maar die zich wel in een vergelijkbare noodsituatie bevinden. Deze terugvordering verjaart na verloop van jaar. Via het indexatieprogramma kan zowel het leefloon als het equivalent leefloon geïndexeerd worden.


Maar deze financiële hulp staat niet alleen. Als je geen of een te laag inkomen hebt, kan je een basisinkomen krijgen. Als je een leefloon krijgt, verwacht het OCMW ook iets van jou terug. Zo zal het OCMW je begeleiden naar een opleiding of, indien mogelijk, naar een job die bij je past.


The Public Centre for Social Welfare is a public institution that exists in each of the 5municipalities of Belgium. Every citizen of Belgium has the right to social assistance and social integration. In principe hebben enkel meerderjarigen recht op een leefloon , maar ook als zwangere minderjarige of als minderjarige met een kind ten laste kan je voor een leefloon in aanmerking komen.


Je vraagt een leefloon aan bij het OCMW van je gemeente. De Antwerpse N-VA-afdeling wil het leefloon inperken voor allochtone gezinnen die hun kinderen niet naar de kleuterschool sturen. Het is een van de partijpunten waarmee de partij van lijsttrekker en Antwerps Burgemeester Bart De Wever naar de kiezer wil trekken.


Also most of the parents of the kids are not unemployed or living off wellfare ( leefloon ). Yet, the same problem exists. So what he proposes targets a small part of the population and money wise the most vulnerable.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts