vrijdag 16 maart 2018

Eigenschappen van een trapezium

Eigenschappen van een trapezium

Tot het begin van de 20e eeuw werd meestal een onregelmatige vierhoek zonder speciale eigenschappen trapezium genoemd. Voor het tegenwoordige trapezium , dus met twee parallelle zijden, was de term trapezoïde gebruikelijk. Een trapezium is een vierhoek waarvan ten minste een paar zijden evenwijdig lopen. MClassificatie van vierhoeken p. MBewijs: de eigenschap van de som van de hoeken in een vierhoek p. MBewijs: de eigenschappen van de zijden, hoeken en diagonalen in een vierhoek p. Vierhoeken zijn er in vele soorten en maten. Er bestaan een aantal speciale vierhoeken, welke specifieke eigenschappen bezitten.


In dit filmpje leer je wat de eigenschappen van een vierhoek zijn. Ook leer je de eigenschappen van de bijzondere vierhoeken: rechthoek, parallellogram, vierkant, ruit, vlieger en trapezium. De oppervlakte van een parallellogram is de grootte van het kruisproduct van de vectoren liggende op twee aanliggende zijden. De twee diagonalen van een parallellogram delen elkaar in twee gelijke delen. Het snijpunt van de diagonalen is een centrum van symmetrie.


Tegenover elkaar liggende zijden zijn even lang. Laatste stukje is weggevallen. ADI3YLGCI Vanuit 4Beta geef ik bijlessen en huiswerkbegele. Een gelijkbenig trapezium is lijnsymmetrisch.


Eigenschappen van een trapezium

Heeft een trapezium een rechte hoek dan noemen we dit trapezium een rechthoekig trapezium (afb. 1c). Om de oppervlakte van een trapezium te berekenen, dien je het trapezium te verdelen in driehoeken. Dat is de lijn AC in afbeelding 2. B Minstens twee hoeken zijn even groot. C Er zit een hoek van graden in.


D Elke hoek is graden. E Minstens twee zijden zijn even groot. F Alle zijdes zijn altijd even lang. G De hoeken zijn even.


Indeling van de vierhoeken volgens de eigenschappen van hoeken en zijden hulp aan je buur. Tot slot kan je ook nog Figuur Figuur Figuur Figuur Figuur Figuur Hallo, Mijn naam is professor X en vandaag onderzoeken we samen de hoeken en zijden van een aantal vierhoeken. Oefenen Maak de volgende oefeningen. Eigenschappen van vierhoeken. Belangrijk: zorg dat je correct ingelogd bent.


Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met. Een definitie van een vlieger is: Een vlieger is een vierhoek waarin één van de twee diagonalen de andere loodrecht middendoor deelt. Bewijs dat hieruit volgt dat in een vlieger minstens twee hoeken even groot zijn. The trapezium is distinguished by a deep groove on its anterior surface. It is situated at the radial side of the carpus, between the scaphoid and the first metacarpal bone (the metacarpal bone of the thumb).


Eigenschappen van een trapezium

It is homologous with the first distal carpal of reptiles and amphibians. Ook (woorden)boeken met een exclusieve definitie van trapezium geven een inclusieve definitie van vierkant. Versleep B en noteer de eigenschappen van een ruit. De tegenover elkaar gelegen hoeken zijn gelijk aan elkaar. Bij een gewone ruit ( een ruit die geen vierkant is) zijn twee overstaande hoeken scherp, de andere twee zijn stomp (waarbij de som van een scherpe en een stompe hoek gelijk is aan 180°).


De vierhoeken die het hoogste staan in het schema hebben de meeste eigenschappen. Zo is een parallellogram ook een trapezium én een vierhoek. Een vierkant is de koning der vierhoeken.


Hij is een ruit, een rechthoek, een parallellogram, een trapezium én een vierhoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts