maandag 7 augustus 2017

Depressie geen zin in seks

Dit kan diverse oorzaken hebben, bijvoorbeeld stress, onzekerhei verdriet of een depressie. Oorzaken van geen zin in seks. Het kan lichamelijk zijn, maar veel vaker heeft het te maken met bijvoorbeeld conflicten, schaamte, stress, angst of onzekerheid. Er zijn verschillende oorzaken voor geen zin in seks hebben. Bedenk ook dat je zijn psycholoog niet bent he.


Als ik er even geen zin in had omdat hij met een gezicht als een oorwurm aan tafel zat gaf ik hem een dikke kus en ging ik met een vriendin de kroeg in. Verder deed ik veel maar de boodschappen was zijn taak. Er is vooral sprake van minder behoefte aan en zin in seks.


Maar wat voor gevolgen heeft een depressie precies op je seksleven? Een depressie is een aaneengesloten periode van twee weken waarbij er sprake is van een aanhoudende sombere stemming of afgenomen belangstelling in (plezierige) activiteiten. Ook schuld- en schaamtegevoelens bijvoorbeel beïnvloeden de zin in seks negatief. Personen die lijden aan een depressie hebben over het algemeen helemaal geen zin meer in seks. Bij hen staan echter andere problemen zoals somberheid en niet meer kunnen genieten, meer op de voorgrond.


Iemand die depressief is, heeft over het algemeen geen of sterk verminderd zin in seks. Wie onbekend is met het verschijnsel “ depressie ”, denkt al snel aan mensen die hele dagen liggen te huilen. Dat kán, maar depressies kunnen zich ook op andere manieren uiten.


Mijn vrouw heeft geen zin in seks. Soms betekent het dat er iets mis zit in de relatie. Vaak echter is het gewoon een teken dat het niet goed gaat met de persoon en moet je het als partner niet te persoonlijk opnemen.


Verminderen stress, burn-out of depressie zin in seks ? Bij veel mensen met depressie is zelfs het hebben van sex een hele opdracht. Hoe doe ik mijn partner met depressie zin krijgen? Allereerst is het nuttig om te beseffen dat het niet aan jou ligt. Veel mensen denken dat, als hun partner minder zin heeft in sex, zij niet meer aantrekkelijk zijn of dergelijke. Wie net uit een diepe depressie komt zal in eerste instantie niet om zijn seksualiteit malen als die kwaal weg kan gaan.


Komt de normale levensvreugde weer terug, dan wordt het vaak een heel ander verhaal. Geen zin in seks door stress. Cortisol en adrenaline zijn stresshormonen die je voorbereiden op actie. Niks mis mee: je hebt dit gewoon nodig om iets te gaan doen.


Depressie geen zin in seks

Echter is seks een status van ontspanning en overgave, niet echt iets waaraan je denkt wanneer je moet vechten of vluchten. Tijdens de overgang verandert de samenstelling van hormonen in je lichaam, waardoor je behoefte aan seks kan afnemen, of juist kan toenemen. Veel vrouwen zeggen dat ze sinds de overgang het beste seksleven ooit hebben. Minder zin in seks kan het gevolg zijn van stress, burn-out of depressie. In dit artikel wordt kort toegelicht hoe je kan vaststellen of je stress hebt en wat je er aan kan doen om het op te lossen.


Mensen die depressief zijn hebben vaak last van een laag zelfbeeld en hebben daarom minder zin in seks. Bovendien maakt je lichaam minder serotonine aan wanneer je last hebt van een depressie. Dit is het stofje dat ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt. De meeste mensen met een depressie hebben geen zin meer in seks , maar het is onwaarschijnlijk dat de depressie van je partner iets met jou te maken heeft.


Een depressie heeft een negatief effect op alle aspecten van ons leven, ook op relaties, en wanneer een partner depressief is kan de relatie daar ernstig onder lijden. De anticonceptiepil kan invloed hebben op de zin in seks. De zin kan er minder van worden, maar soms juist meer. Psychologische oorzaken: somberheid of depressie Als u somber of depressief bent kunt u minder zin hebben in seks.


De somberheid zorgt er ook voor dat u er geen tijd en energie in wilt steken om zin te maken. U staat niet open voor seks. Mensen met een depressie voelen zich vaak ongelooflijk schuldig omdat ze niet aan de verwachtingen van andere mensen voldoen.


Depressie geen zin in seks

Dit drijft hen er weer toe om passief te communiceren als een compensatiemechanisme. In een intieme context kunnen mensen zelf beslissen wanneer ze wel of geen seks hebben. Er zijn ook symptomen die op depressie lijken maar een andere oorzaak hebben.


Dat zijn bijvoorbeeld klachten die samenhangen met stress (spanning, overspanning, burnout). Ze legt uit wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn van een verminderd seksueel. Seks hebben is geen must.


Als je single bent, is minder zin in seks zelden een probleem. In relaties kan het een probleem worden, als één van de twee partners wel zin heeft en de ander niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts