donderdag 3 augustus 2017

Alleenstaande moeder

Ben je een alleenstaande ouder? Of dat nu bewust is of een gevolg van een (echt)scheiding of na een overlijden, hier vind je informatie over hulp en ondersteuning, wetgeving en organisaties voor alleenstaande ouders. Na een reeks aan privéberichten is het duidelijk dat er een besloten facebook groep nodig is. We hebben deze groep dan ook gemaakt!


Dit moet een groep worden die alleen toegankelijk is voor alleenstaande moeders en waar iedereen zichzelf kan zijn. Als alleenstaande moeder kan het leven soms behoorlijk zwaar zijn. Je cijfert jezelf vaak helemaal weg voor je kinderen. Vergeet echter nooit dat je zelf ook nog bestaat en geef daarom regelmatig aandacht aan jezelf. Zeker als alleenstaande moeder loont het om dit aan te vragen.


Je vraagt dit op dezelfde manier aan als de overige toeslagen, op de website van de belastingdienst. Ieder moeder moet zien te dealen met haar eigen uitdagingen en onzekerheden. Welkom alleenstaande ouder.


Deze website is voor iedereen die alleen instaat voor de opvoeding van de kinderen. Je vindt hier heel wat nuttige informatie die het dagelijkse leven makkelijker maakt. Er is geen vader in beel en helaas (overleden) ook geen familie. Het leven met een baby als alleenstaande moeder is wellicht een uitdaging, maar niet onmogelijk.


Een alleenstaande moeder die de hele week werkt voor haar geld en dus van huis is, krijgt onder aan de streep maar een paar honderd euro meer dan een bijstandsmoeder. En zij mag niet naar de voedselbank, krijgt geen gratis kleding ofeen bijdrage van de gemeente voor ziektekostenverzekering et cetera. Moeder zijn is de zwaarste en meest verantwoordelijke baan op aarde. Maar een alleenstaande moeder zijn, die het werk van twee mensen op zich heeft genomen, is een daad van een ware heldin. Het is vooral aan het begin moeilijk, wanneer je je nog niet helemaal bewust bent van al je sterktepunten en van alles wat je kunt bereiken.


Alleenstaande moeder

Diep respect voor jou, de echte alleenstaande moeder ! Sinds “wij” kinderen hebben, zeggen we wel eens tegen elkaar respect voor de alleenstaande ouder of het nu door scheiding komt overlijden. Het lijkt me een hele opgave met van die rakkers waarvan de orden het niet doen, maar hun stembanden des te beter. Als het zaad eenmaal binnen is dan breekt een spannende periode aan voor de bewust alleenstaande moeder. Je moet nu je ovulatiecyclus gaan bijhouden.


Op het moment dat je ovuleert (dit meet je met een ovulatietest die je hier online kunt kopen) moet je naar het ziekenhuis voor de inseminatie (of je doet het dan dus zelf). Wat voor toeslagen krijgt een alleenstaande moeder. Een voorbeeld van een persoon die het echt nodig heeft, is een alleenstaande moeder.


Zij moet namelijk één of meerdere kinderen opvoeden en financieel voor het benodigde geld zorgen. Als je er als ouder alleen voor staat, is het soms niet makkelijk om voor je kind of kinderen te zorgen. Let op: bent u alleenstaande ouder? In alle andere situaties bent u alleenstaand-woningdeler. Indien u uw kinderen ten laste heeft, heeft u recht op een belastingvoordeel in de vorm van een verhoging van de belastingvrije som.


In principe kan dat voordeel enkel worden toegekend aan de ouder bij wie de kinderen hun fiscale woonplaats hebben. Alleenstaande ouders krijgen belastingvoordeel via de Alleenstaande Ouderkorting. Salaam alaikoem beste volgers. Ook onze alleenstaande moeder zijn wij langsgeweest namens de donateurs en ook haar hebben.


Het is een hobbelig parcours vol dilemma’s en lastige keuzes die moeten gemaakt worden, alleen. Als u van plan bent een baby te krijgen en alleenstaande moeder te zijn, is dit het boek dat u wilt lezen. Het boek vertelt u praktische tips en hulpmiddelen waarmee u een gelukkige alleenstaande moeder kunt zijn.


Bewust alleenstaande moeders, hoe doen ze het? Er zijn heel wat eenoudergezinnen in Vlaanderen waarbij een mama of papa er onvrijwillig alleen voor komt te staan. Maar soms kiest een vrouw ook bewust voor dat ouderschap in haar eentje. Daarnaast heb ik een paar financiële voordelen als alleenstaande moeder.


Als ik een partner zou hebben, zouden deze voordelen er niet zijn. Evelien (38), kinderen, jaar alleenstaande moeder ‘Stiekem is het fijn om alleenstaande moeder te zijn. Ik kan mij helemaal focussen op de kinderen, bijvoorbeeld als we aan tafel zitten te eten. Wat knap van je”, zegt iedereen bewonderend en meewarig als ik vertel dat ik een bewust alleenstaande moeder ben.


Zonder te willen opscheppen of een partij mooi weer te spelen, maar ik heb het nog geen dag zwaar gevonden. Vereist een flinke portie lef. Ik voel dan zelf ook nog het meest voor het idee van Koffiekop.


Iemand die je al wat langer kent, geen relatie mee hebt, maar af en toe eens in kan seinen voor wat leuks tussen de lakens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts