donderdag 4 mei 2017

De kust wat te doen

Tips voor leuke uitstappen bij minder goed weer. Wat is jouw mooiste Kustfoto? Doen Bezoek de Kust met een Greeter. Alle activiteiten en uitstappen in Regio De Kust.


Overslaan en naar de inhoud gaan. Geleide natuurwandeling in de Sophiapolder bij Oostburg (Nederland). West-Vlaanderen) - Wattedoen.


Fietsers doen hetzelfde met de Fietsnetwerkkaart De Kust of wagen zich aan de Oude Dijkenfietsroute die zowel De Haan als Vlissegem en Klemskerke verkent. Wat te doen in Oostende, België. De Vlaamse Kust is de kuststrook van België gelegen aan de Noordzee. Het is tevens de enige kuststrook die het land kent.


Behalve de prachtige stranden heeft de kust van België meer te bieden. Er is namelijk ook veel cultuur, geschiedenis en een prachtige natuur te vinden. Plannen voor een familieweekend aan zee, maar het weer zit niet mee?


Geen paniek: de Kust is ook bij regenweer een must. Onze badplaats is niet in één dag te ontdekken. Nieuw op strandverblijf? Ook aan de kust schijnt niet altijd de zon. Wat regen hoeft je natuurlijk niet tegen te houden om uitgerust met regenjas en paraplu te wandelen op het stran door de duinen of onze vele natuurgebieden.


Maar ook voor wie liever niet de weergoden trotseert, bieden we tal van leuke activiteiten aan. Een overzicht van alle activiteiten in Vlaanderen voor families met kids van tot jaar in Regio De Kust. Maar wat is er precies te doen en te bezichtigen? Welke bezienswaardigheden in de Belgische badsteden zijn de moeite waard? De kilometer lange Belgische Kust bevat verschillende gemeentes en steden, elk met hun eigen karakter.


De Panne In de uiterste westhoek van België vind je De Panne, waar Noordzee, duinen en vlakke polders mekaar raken. Nou, wij hebben lange kustlijn met kustgemeenten. Overal is er wel iets te doen met kinderen.


In samenwerking met Linda, die dit doet voor Nederlan maak ik heel de zomer blogs met leuke uitstapjes en plekjes die je kan bezoeken in België. We trappen af met de kust ! Zoveel te beleven daar aan de kust met kinderen. Wat mag je zeker niet missen? De Amalfitaanse kust of Amalfikust wordt algemeen gezien als één van de mooiste kusten ter wereld. Ik heb nog niet alle kuststreken ter wereld gezien, dus ik kan deze bewering noch bevestigen noch ontkennen #128521; , maar het is er inderdaad best wel mooi.


Als je op vakantie bent wil je je natuurlijk niet vervelen, en dat hoeft ook niet. In en rond Altafulla is er namelijk zóveel te doen ! Zo kun je kiezen uit meerdere water- en pretparken, kun je verschillende musea bezoeken of zelfs golfen! Maar dit is allemaal natuurlijk veels te veel om in dit artiekel te zetten. In Middelkerke en Westende is er vanalles te doen , ook bij minder goed weer.


Aan de kust is er meer zonneschijn dan in het binnenland. Een reisje naar de kust hoeft niet duur te zijn. Er is een overvloed aan leuke activiteiten die je kan ondernemen zonder ervoor te hoeven betalen. Westtoer geeft een groot aantal tips voor gratis vertier aan de Kust. De rijke geschiedenis van de Belgische Kust nodigt ook uit om heel wat musea, monumenten en historische gebouwen te herbergen.


Langsheen de kuststeden vind je dan ook heel interessante trekpleisters terug: het Paul Delvauxmuseum in Sint-Idesbald is toegewijd aan één van de grootste Belgische kunstenaars die België ooit heeft gekend. De Blankenbergse keramiste Petra Demeyere stelt haar werk tentoon in het Groot salon van de bib. Na een drukke werkdag zoekt ze graag de rust op in haar atelier. Petra vindt haar inspiratie in de zee, de natuur en haar omgeving.


Haar visachtige beelden zijn een mix van klei en poëzie, met een knipoog naar het menselijke karakter. Langs de kust loopt een hele smalle autoweg en ook dit is misschien wel de beroemdste en mooiste van de wereld. Eerder hadden we het al over schilderachtige stadjes en dan hebben we het met name over Amalfi, Positano, Salerno en Sorrento. Zo loopt er ook een langs de kustlijn van Kent.


Ideaal voor alle niveaus want het traject is vlak en er zijn onderweg genoeg mooie plekjes om uit te rusten en te lunchen. Na de eerste stedentrip en het museumbezoek wordt het tijd om te doen waarvoor we gekomen zijn: de kust afzakken. We haken in bij Stella-Plage, onder Calais en net boven Berck.


Vanaf hier zakken we af tot aan Étretat. De heerlijke uitzichten gepaard met de geur van vrijheid laat zien dat we de goede keuze hebben gemaakt om de kust op te zoeken. Blankenberge heeft niet meteen de beste naam onder de Belgische kuststeden.


Kortohet Belgische Benidorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts