woensdag 3 mei 2017

Alleen op vakantie

Dit keer geen compromissen. Dit is je kans om een bestemming te kiezen die voor 1 bij jouw wensen aansluit! Maar als u alleen op vakantie gaat bent u vast ook benieuwd wie uw medereizigers zijn.


Eerst even testen met een kortbij vakantie. Vind je het idee om alleen te reizen toch wel erg eng, ga er dan niet meteen voor maanden op uit, maar ga eerst bijvoorbeeld een weekendje weg. Van stedentrip tot wereldreis. Voor backpackers en vakantiegangers. Nooit alleen op single reis.


Ik geef toe, het woord single reis legt wel expliciet de nadruk op alleen reizen…. Maar heb je er ooit al aan gedacht dat, op vakantie , soloreizigers vaak samenkomen en eigenlijk helemaal niet lang alleen zijn? Het is namelijk zo dat als je zonder reisgenoot reist, je veel sneller andere reizigers ontmoet. Veel reizigers kiezen ervoor om alleen op vakantie te gaan om in hun eentje de wereld te verkennen.


Alleen op vakantie

Niet perse omdat ze alleenstaand zijn, maar omdat ze gewoon simpelweg alleen willen zijn en ook omdat ze uit het dagelijkse leven kunnen ontsnappen. Singlereizen met een organisatie? Nee, dat bedoelen we niet.


Dit wel: op reis in je uppie. Maar ook met een (rol)koffer cruisend in een (huur)auto van hotel naar hotel. Je bent single, misschien sinds kort alleenstaan en je wilt toch op vakantie. Maar om er helemaal in je eentje op uit te gaan, daar voel je niet veel voor. Het is dan net, of je nog meer alleen op vakantie reistips voor singlesalleen bent.


Maar je hebt wel zin, om er eens helemaal tussen uit te gaan. Op vakantie als jongere maar liever niet alleen ? Ben je een jongere van bijvoorbeeld 1 1 of jaar en wil je alleen ( zonder ouders, broer of zus ) op vakantie ? Hier vind je een groot aanbod jongeren reizen. Ook voor jongeren en jongvolwassenen van bijvoorbeeld 2 of jaar of oudere jongeren van 3 of jaar.


Je hebt er maanden over nagedacht en eindelijk heb je de stoute schoenen aangetrokken. Je zult het doen: je gaat alleen op vakantie. Ik ben namelijk op Bali, Kreta! En wie single is en alleen op vakantie wil, bij de zogenaamde single reizen heb je alle vrijheid om je eigen programma samen te stellen naast dat van het programma van de singlereis. Zo was ik jarig en vierde ik mijn verjaardag op een wel hele.


Alleen op vakantie

De vraag naar alleengaande reizen neemt als maar toe, individueel reizen met de dynamiek van een groep. Je kunt veilig en vertrouwd bestemmingen ontdekken en krijgt alle ruimte om ook alleen op pad te gaan. Als je alleen op reis gaat, heb je kans dat je alleen maar op zoek gaat naar contact met anderen. Dat deed ik in het begin van mijn reis ook, ik voelde me oncomfortabel als ik alleen was.


Alleen op reis, hoe pak je het aan? Indien je voor het eerst alleen op vakantie gaat, kun je ook een trip dichtbij boeken. Je hoeft niet gelijk naar het einde van de wereld.


Iedereen kan solo op reis, of je nu single of bezet bent, en hier zijn goede redenen voor. Deelnemen aan groepsreizen of lekker alleen op vakantie ? Voor ons is het een steeds wederkerende vraag en discussie. Onze mening verandert regelmatig over dit onderwerp.


Zouden we een groepsreis boeken of zoeken we het allemaal rustig zelf uit? Beide opties hebben zowel voordelen als nadelen en wij wegen die voor jullie af in dit artikel! Wellness vakantie boeken, voor iedereen heerlijk ontspannen Wellness vakanties zijn voor iedereen geschikt. Of je nu als alleenstaande een relax vakantie wilt boeken, met je vriendinnen op reis wilt of een groepsreis wilt boeken, wellness ontspant, is er voor iedereen en iedere leeftijd en het hele jaar door te boek. Wat is er fijner om andere culturen in je eigen reistempo te ontdekken?


Skyscanner heeft de beste tips verzameld voor single reizigers om een vakantie te plannen, te eten en te drinken en om het beste uit je vakantie te halen als je alleen op reis bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts