woensdag 3 mei 2017

Fiscaal sparen na 65 jaar

Na uw 65e kunt u uw contract niet meer verlengen. U kunt dan ook geen nieuwe langetermijnsparen meer opstarten. Daarom is het een goede optie om te kiezen voor een verzekering met de maximale looptijd van jaar. Het is interessant om nog een contract op te starten net voor jaar indien u deze centen niet nodig heeft om uw levensstandaard te behouden, zo blijft u jaarlijks genieten van de belastingvoordelen, de eindbelasting wordt betaald na jaar looptijd (nieuw contract na jaar ). Nu ik bijna jaar ben, valt het fiscaal voordeel van mijn pensioensparen weg.


Bestaan er alternatieven? Ja, je kan aan langetermijnsparen doen via een individuele levensverzekering. De looptijd moet minstens jaar zijn.


U moet de verzekeringsnemer, de verzekerde én de begunstigde van het contract zijn. Uw contract moet gaan over kapitaal- of renteopbouw bij leven of overlijden. Langetermijnsparen na uw 65ste kan dus fiscaal zeer interessant zijn. Uw makelaar vertelt u er graag meer over.


Hoeveel je kan inbrengen hangt af van je inkomen, Maar, geen enkele veilige belegging kan aan dit rendement tippen. Om jullie enig idee te geven, mijn vrouw en ik, maken ieder jaar een mooie reis met de opbrengst van ons langetermijn sparen ! Belangrijk is dat u een contract langetermijnsparen aangaat vóór uw 65ste verjaardag. Het contract moet dan ten minste jaar lopen.


Daarnaast moet u ook opletten dat het bedrag wat u het eerste jaar stort hoog genoeg is, de jaren nadien kan u immers niet meer sparen dan het eerste jaar. Uiteindelijk wordt na jaar de eindbelasting afgehouden. Dat kan je tot 7euro minder belastingen opleveren.


Als je per jaar bijvoorbeeld 1. Om in aanmerking te komen voor fiscaal voordeel, moet het contract aan een aantal voorwaarden. Het opgebouwde kapitaal wordt (doorgaans) op je ste verjaardag uitgekeerd. Welk fiscaal voordeel levert langetermijnsparen op? Voor een persoon die het maximumbedrag fiscaal kan aftrekken, komt dat neer op 6euro. Als er geërfd gaat worden is fiscaal partnerschap zelfs extreem voordelig: fiscale partners mogen tot 616.


Fiscaal partnerschap heeft niet alleen maar fiscale rozengeur te bieden. Hoelang en hoeveel sparen ? De minimale looptijd van een contract langetermijnsparen is jaar. Uw grondslag sparen en beleggen was niet hoger dan € 275.


Er is echter een uitzondering: Wanneer je het contract hebt afgesloten tussen een leeftijd van jaar en jaar dan zal de inhouding pas gebeuren wanneer het contract jaar oud is. Wat kan je combineren met het langetermijnsparen? Fiscaal sparen kan op verschillende manieren, het langetermijnsparen is daar slechts één onderdeel van.


Een pensioenspaarcontract loopt standaard tot jaar. Anders gezeg op je ste wordt doorgaans het bijeengespaarde kapitaal uitgekeerd. Als het contract is aangegaan na uw 55ste verjaardag en u koopt na uw 60ste verjaardag vervroegd af, dan bedraagt de eindtaxatie als dit gebeurt voor de 10de verjaardag van het contract en buiten de laatste jaar van het contract.


Vragen over de fiscaliteit? Neem contact op met uw kantoor of een adviseur in het Easy Banking Center. Niet- fiscaal valt Takonder de RV, behalve indien er een dekking overlijden van 1 wordt afgesloten of indien de afkoop gebeurt na minstens jaar. Met euro per maand heb je dat bedrag na jaar bij elkaar gespaard. Minimum duur: jaar indien kapitaal Minimum duur: altijd jaar bij leven Einddatum minstens jaar Einddatum minstens jaar.


De maximumleeftijd voor pensioensparen is jaar. Dat wil zeggen dat u premies kunt blijven storten tot u jaar bent. Op uw 60ste betaalt u een eindbelasting: de anticipatieve taks.


Fiscaal sparen na 65 jaar

Dit is bijzonder voordelig. In tegenstelling tot bij pensioensparen waar de maximumleeftijd om te mogen storten is, kan je dus wel nog een mooie aftrek genieten door te sparen in de jaren na je 64e (tot en met uiterlijk je 74e levensjaar). Wie al jaar is kan van geen enkele fiscaalvriendelijke spaarvorm meer genieten.


Na de anticipatieve heffing op kan je gewoon blijven sparen tot en met je 64ste, met fiscaal voordeel en zonder dat hier nog een eindbelasting op komt. In het jaar waar je wordt, wacht je best met storten tot na je verjaardag. Zo vermijd je dat dit bedrag belast wordt. De anticipatieve heffing, van , wordt van het opgebouwde kapitaal afgehouden op uw 60e of jaar na de start van het contract indien u dit bent aangegaan na uw 55e of jaar na de verhoging van de premies als u uw premies verhoogd hebt na uw 55e.


De belasting zal dan gebeuren op jaar. Er zal dan van je gespaarde bedrag worden doorgegeven aan de fiscus. Daarna kan je verder gewoon blijven sparen tot je 65ste jaar (en ook je premies blijven aftrekken) en het kapitaal opnemen zonder nog verder belasting. De premies die je dan betaalt tussen je 60ste en 64ste zijn erg interessant.


Wil je extra sparen voor na je pensioen, dan is een lijfrente – zeker met de huidige rentestand – alleen een goed idee als je de 1jaar ruimschoots gaat halen. Woonkrediet terugbetaal welk fiscaal voordeel mogelijk? Na uw lening extra sparen voor uw pensioen?


Fiscaal sparen na 65 jaar

CertiFlex Fiscaal is bedoeld voor spaarders van tot jaar die hun spaargeld niet nodig hebben voor hun e (indien gestort voor jaar ) of gedurende een periode van minimum jaar bij intekening vanaf jaar. De wettelijke taks van is van toepassing op iedere storting. De risico’s van CertiFlex Fiscaal worden hierna beschreven. Daarvoor wordt gekeken naar het gebrek aan pensioenopbouw in het jaar zelf (de jaarruimte) én in de voorgaande zeven jaren (de reserveringsruimte).


U kunt per jaar niet meer belastingvrij sparen dan het berekende pensioentekort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts