dinsdag 14 juli 2015

Meetoefeningen

Meetoefeningen

Verschillende meetoefeningen kwamen aan bod: de lengte van een grote stap en sprong. De hoogte van onze lessenaar en stoel. Onze eigen lengte (zo kunnen we in juni zien of we gegroeid zijn) vergeleken we met onze kledingmaat.


Het ene voorwerp moesten we veel vaker leggen dan het andere voorwerp om dezelfde tafel of kast te meten. Dit stukje leerstof krijg je het best onder de knie al doende! Vandaag leerden we over de lengtematen.


Meten met een schuifmaat, lezen van de nonius. Skip navigation Sign in. This video is unavailable. Partnerwerk: meetoefeningen. Per twee moeten ze eerst de afmetingen van een aantal voorwerpen en plaatsen schatten om ze daarna te meten.


Dit kan ook op een aangename manier. Met een poppenspel natuurlijk (voor wie meester Bart goed kent). Ons spiekpietje is ondertussen al een tijdje in de klas aanwezig. See actions taken by the people who manage and post content.


Daarom moesten we naar de turnzaal, want onze klas was niet groot genoeg. Meetkunde, meten en meetoefeningen. Nederlands Deltas Centrale uitgeverij. Leuke en leerzame oefeningen!


De reeks Reken-oefenboeken is speciaal ontwikkeld om kinderen van tien tot en met twaalf jaar op een vrolijke manier te helpen met enkele thema’s uit de les wiskunde. Schat- en meetoefeningen De leerlingen krijgen per twee een meetstok. Kijk naar de lijnen op het bord. We controleren met de meetstok!


Welke is minder dan één meter lang? Twee duo’s starten bij activiteit een duo bij activiteit en nog een ander duo bij activiteit 3. Je geeft elk duo van elke. De inhoud van iets meet je door te gieten, de lengte door te meten en het gewicht door te wegen. We werden in groepjes verdeeld en konden zo meetoefeningen doen en dan doorschuiven. Bij de juf leerden we ondertussen de klok lezen en zetten tot op een kwartier.


Ik ben groter dan een meter, kleiner dan een meter. Hoe lang is dertig meter. Pneumatica Tijdens IW zijn we bezig geweest met pneumatica. We hadden geluk met het mooie weer zodat de kinderen de meetoefeningen buiten konden uitvoeren. Het bureau vakbekwaamheid is onderdeel van Brandweer Zuid-Holland Zuid en staat voor het vakbekwaam worden en blijven van onze brandweermensen.


November is often referred to as the month of gratitude, or thankfulness, and we have a lot to reflect on! Meten: Toets rond de klok, de kalender, de euro, meetoefeningen. WO: We werken verder rond het thema lente.


Meetoefeningen

De school kan steeds op hen rekenen om ons te ondersteunen. Om het even welke activiteit : didactische uitstap, meetoefeningen , kookles, knutselles, … ze staan juf en meester graag bij om een handje toe te steken. Vooral over RVS, Aluminium en Messing. En hoeveel KiloNewton er nodig was om deze materialen te laten breken.


Gepost door juf Charis Geen opmerkingen: Dit e-mailen Dit bloggen! We hebben de materialendichtheid gemeten. Meetoefeningen lengtematen. Na het ontbijt deden we de ezeltjesfotozoektocht.


Nu hebben we zelf ondervonden dat ezeltjes serieus koppig kunnen zijn! Je mag je eerder gemaakte schatting nog aanpassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts