vrijdag 29 november 2019

Tegemoetkoming alleenstaande ouders

Studeren als alleenstaande ouder? Als u als alleenstaande ouder een opleiding volgt, of wil gaan volgen, zijn er diverse regelingen die u helpen in de tegemoetkoming van studie- en kinderopvangkosten. De website en rekentool studiemetkind. Rijksoverheid helpt u uw mogelijkheden op een rijtje te zetten. Ben je een alleenstaande ouder?


Tegemoetkoming alleenstaande ouders

Of dat nu bewust is of een gevolg van een (echt)scheiding of na een overlijden, hier vind je informatie over hulp en ondersteuning, wetgeving en organisaties voor alleenstaande ouders. Meer kindgebonden budget voor alleenstaande ouders. Bent u alleenstaande ouder?


Dan krijgt u meer kindgebonden budget dan gezinnen met ouders. Dit extra bedrag is een tegemoetkoming in het levensonderhoud. Hoeveel kindgebonden budget u krijgt, kunt u zien door een proefberekening te maken.


Tegemoetkoming alleenstaande ouders

Heeft u recht op de tegemoetkoming ouders ? Alleenstaande ouders krijgen maximaal 3. Dit wordt de alleenstaande -ouderkop genoemd. Dit bedrag is onafhankelijk van het aantal kinderen. Let op: er zijn alleenstaande ouders die een zogeheten toeslagpartner hebben.


Omdat ze bijvoorbeeld met een volwassen vader, moeder, broer of zus in huis leven. Een toeslag voor eenoudergezinnen ondersteunt ze namelijk budgettair in hun opvoedingstaak. Klik bij ‘Toeslag voor een alleenstaande ouder die een kind verzorgt’ op ‘Aanvragen’.


Inloggen Mijn DUO Inloggen Mijn DUO. Nog geen studiefinanciering? Hebt u nog geen studiefinanciering? Vraag dan eerst studiefinanciering aan.


Daarna kunt u in Mijn DUO de toeslag regelen. Daarnaast wordt ook de extra tegemoetkoming AKW verhoogd met € 8per jaar. Zelf aanvragen Als je niet in een van bovenstaande gevallen bent, heb je onder bepaalde voorwaarden als alleenstaande ouder. Je mag dan jaarlijks wel niet meer verdienen dan € 19. Het kindgebonden budget is een tegemoetkoming in de verzorging van kinderen tot jaar.


Deze bestaat naast de kinderbijslag en is inkomensafhankelijk. Zeker als alleenstaande moeder loont het om dit aan te vragen. Je vraagt dit op dezelfde manier aan als de overige toeslagen, op de website van de belastingdienst. Als beide adoptieouders hetzelfde geslacht hebben of in geval van meemoederschap ontvangt de oudste van de twee ouders de extra toeslag, gesteld dat de totale inkomsten niet hoger liggen dan € 2. Goedkope eenoudervakantie boeken, vergelijk de leukste en goedkoopste vakanties voor ouder gezinnen, speciaal voor alleenstaande ouders vele aanbiedingen.


De Tegemoetkoming schoolkosten is een maandelijks bedrag dat je ouders kunnen aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Indien u uw kinderen ten laste heeft, heeft u recht op een belastingvoordeel in de vorm van een verhoging van de belastingvrije som. In principe kan dat voordeel enkel worden toegekend aan de ouder bij wie de kinderen hun fiscale woonplaats hebben.


Kregen zij afgelopen jaar nog het maximale kindgebonden budget en kinderbijslag, dan gaan zij bij de 18-jarige verjaardag van hun kind maar liefst 3netto per maand achteruit. Weet u uw verzamelinkomen? Als we uw verzamelinkomen weten, kunnen we de hoogte van uw toeslagen nauwkeuriger berekenen. Het gaat alleen om uw eigen verzamelinkomen, dat van uw partner vult u apart in.


U kunt de tegemoetkoming het hele schooljaar aanvragen. U kunt geen tegemoetkoming krijgen voor een schooljaar dat al voorbij is. Een schooljaar loopt tot en met juli.


De tegemoetkoming scholieren is een gift. Hierop is uitzondering: als u problemen met uw ouders hebt, kan een deel van de tegemoetkoming een lening zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts