donderdag 21 november 2019

Tanken zonder betalen

Met alléén een kenteken is tanken zonder betalen lastig op te sporen. De confrontatie met beelden of foto’s waarop (ook) de vermeende verdachte herkenbaar staat, is vaak doorslaggevend voor succes. Sinds deze datum staat de uiterst krachtige partij LAVG Gerechtsdeurwaarders B. Het is een herkenbaar probleem voor iedere eigenaar of manager van een tankstation.


Tanken zonder betalen

Natuurlijk biedt u graag een klantgerichte oplossing, maar dat kost tijd en geld. Bovendien draagt ú het financiële risico. Daarom koopt TankSecure de onbetaalde tanktransactie van u. Tanken zonder te betalen , ook wel brandstofdiefstal genoem komt vaak voor. Bij tanken zonder te betalen gaat het echt om het afnemen van brandstof bij een bemande pomp, zonder dat daarvoor wordt betaald. Er bestaat echter ook nog een andere vorm van brandstofdiefstal, te weten het overpompen van brandstof uit andermans tank.


Het tanken zonder betalen is een plaag voor exploitanten. Ze ergeren zich groen en geel aan doorrijders of ’klanten’ die later zeggen te betalen , maar dat nooit doen. Een veroordeling is echter lastig. In veel gevallen ziet de rechter het achterwege blijven van een betaling als een zaak tussen tankstation en klant. SODA helpt benadeelden om de financiële schade die gepaard gaat met tanken zonder te betalen te verhalen op brandstofdief.


Vastgesteld is dat er bij opzettelijk tanken zonder te betalen gemiddeld minimaal €13- aan indirecte schade ontstaat. Minder meldingen over mensen die tanken zonder betalen Tankstation-ondernemers maken minder vaak melding van een klant die tankt zonder te betalen. Deze personen stappen direct na het tanken de auto in en rijden het terrein af zonder te betalen.


In een enkel geval gaat het misschien om een misverstan maar dit gebeurt zo’n 9keer per maand. Daarom is het belangrijk om doorrijders zo snel mogelijk aan te geven bij het Openbaar Ministerie via de website Tankenzonderbetalen. Volgens de Hoge Raad levert tanken zonder te betalen meestal diefstal of verduistering op. Diefstal is het als je de brandstof met het oogmerk tot wederrechtelijke toe-eigening wegneemt. Vereist is dan wel dat je op het moment van het tanken (het wegnemen) al van plan bent niet af te rekenen.


Ain Duitsland en vergeten te betalen. Nu hebben we een aangetekende brief ontvangen waarin wordt uitgelegd dat we een fraude daad hebben gepleegd. Er is (nog) geen boetebedrag genoemd enkel dat de overtreding heeft plaatsgevonden. Ook wanneer de verdachte een schuldbekentenis heeft getekend na het tanken maar de daarin vervatte afspraken tot betaling niet nakomt, kan dit onder omstandigheden diefstal of verduistering van brandstof opleveren.


Man was voor zijn werk een paar dagen in Duitsland. Gisteravond op de terugweg zijn ze na het tanken (nog ergens in Duitsland) per ongeluk weggereden zonder te betalen. Vergeten kennen we niet. U vergat toch ook niet om wel te tanken en dat benzine geld kost?


Tanken zonder betalen

Antwoord gekregen met voorstel om 5- te betalen. Lijkt mij toch wat vreemd. Wil ze er vanaf zijn, dan zal ze de extra 1euro volldig moeten betalen. Wegrijden bij een tankstation zonder te betalen - met opzet of per ongeluk - leidt voortaan automatisch tot een boete van 1euro.


Als de pomphouder aangifte doet bij de politie wordt er tegelijkertijd een incassoprocedure in gang gezet. Zes minderjarigen stelen auto en tanken zonder te betalen : aangehouden in Tilburg. In de regel gaat het daarbij veelal om voertuigen die voorzien zijn van gestolen kentekenplaten. Aan een tankstation op de Rijksweg in Dilsen heeft een bestuurder maandagmiddag getankt zonder betalen. De politie spoort de wagen op.


Hieraan wordt zo langzamerhand meer aandacht besteed en ook justitie en rechters zijn dit soort dingen wat harder gaan aanpakken. Op andere fora kom ik regelmatig casussen tegen met betrekking tot tanken zonder te betalen. In deze gevallen is de automobilist wel naar binnen gegaan en heeft daar ook versnaperingen besteld. Bij het afrekenen gaat het mis en wordt alleen de versnaperingen betaald.


Hoe duurder benzine en diesel zijn, hoe meer automobilisten kiezen voor deze kostenbesparende variant: ze stelen de brandstof. Negen van de tien dieven blijven onbestraft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts