maandag 9 september 2019

Wat hoort bij elkaar

Wat hoort bij elkaar

In de Wereld van Zappelin speelt Fenna de leukste spelletjes. Vind jij spelletjes leuk? Dit doe je door op een woord uit de rechterkolom te klikken en het te verslepen tot op het bijpassende woord in de linkerkolom. Allerlei downloads voor thema circus voor peuters en kleuters, zoals cijferkaarten met een jonglerende clown, wat springt door de hoepel en afbeeldingen van het circus. De kinderen bespreken de plaatjes en de voorwerpen.


Daarna komt de vraag wat bij elkaar past. Je kunt er nog meer mee doen: Geef de helft van de kinderen de kaartjes en de andere helft van de kinderen de voorwerpen. Versleep de plaatjes die bij elkaar horen naar elkaar.


Daarnaast leert hij wat je met bepaalde voorwerpen aan moet. Zie je je kleine ineens brabbelen tegen jouw telefoon, dan weet je dat hij een verbinding heeft gelegd tussen ‘telefoon’ en ‘praten’. Hij snapt nu wat bij elkaar hoort , maar test verbanden ook graag uit. Grappig plaatje waaraan je makkelijk kan zien uit wat voor onderdelen iets bestaat. Iedereen wil wel een partner vinden die echt goed bij hem of haar past.


Sommige mensen lukt het om de ideale partner te vinden, terwijl andere mensen toch echt wat meer moeite moeten doen om hun perfecte ‘soulmate’ te vinden. Of iemand wel of niet bij je past, is afhankelijk van diverse factoren. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Deze pin is ontdekt door Ana criss.


Bijna jaar geleden, vonden we elkaar blindelings tijdens een oefening in een bijzonder weeken georganiseerd door Marie-Claire van der Bruggen (auteur Sprookje van de dood e.a.) en Jolanda Weijers- Roghmans. Laat ze bijvoorbeeld de kleur benoemen: welke andere sokken zijn ook blauw? Dus, deze kunnen het niet zijn (leg ze even apart). Bij sokken die bij elkaar horen concludeert u dat ze hetzelfde zijn, daarom horen ze bij elkaar.


Wat hoort bij elkaar

Laat leerlingen op dezelfde manier de rest van de sokken bij elkaar zoeken. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ‘ bij elkaar ’, met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Trek een lijn tussen de dingen die bij elkaar horen.


Title: Microsoft Word - Mini-loco _naar school_. Deze app leent zich erg goed om in een kleine kring met kleuters te bespreken. Je kunt als leerkracht vragen aan de kinderen waarom ze voor een bepaalde afbeelding kiezen. Wat hoort er bij elkaar ? En wat ze precies zien. Kunnen ze uitleggen waarom de afbeeldingen bij elkaar horen?


Op deze manier ben je niet alleen met visuele discriminatie bezig maar ook met taal! Uitermate geschikt voor jonge kinderen voor het actief gebruiken van taal en uitbreiding van de woordenschat. Kinderen benoemen in dit spel welke voorwerpen bij elkaar horen. Geschikt voor 2-kinderen vanaf jaar.


Extra handleiding nodig of handleiding zoek? Download hier de handleiding. Hiermee leren kinderen relaties te leggen tussen verschillende voorwerpen, activiteiten en situaties. Een belangrijke vaardigheid voor kinderen. Na aanleiding van het Hutspot draadje, wat eet je bij wat ? Bij hutspot eten wij nl altijd vis, Bij boerenkool altijd rookworst en bij andijvie altijd gehakt.


Bij rodekool hoort worst, bij brocolie hoort kip. Maar ook ewrtjes en peetjes gaat goed samen met kip, Spinazie ook met vis ( al schijnt dat niet goed te zijn) of met spekjes door de. Contextual translation of wat hoort bij elkaar into English. Human translations with examples: matched pair, matching items, this compatible, i just liked you. Bij haar gebruik ik niet alle plaatjes in keer want dat is nog te moeilijk.


Mijn dochter achter in haar spraak. Met dit spel stimuleer ik het praten doordat zij aan mij het plaatje moet vragen wat er bij hoort. Ze vind dit erg leuk op deze manier! Om te zorgen dat kosten beperkt blijven, het milieu verbetert én afval weer grondstof wordt is het van belang dat het juiste afval bij elkaar terecht komt. Weet u wat precies bij wat hoort ? Klikt u op één van de icoontjes voor meer informatie.


Wat hoort bij elkaar

Met dit boekje leren kinderen relaties te leggen tussen verschillende voorwerpen, activiteiten en situaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts