donderdag 26 september 2019

Sociale lening huis verkopen

Vijf jaar geleden kochten we een huis waarvoor wij een sociale lening kregen. We hebben de hele woning verbouwd. Nu is ons gezin uitgebreid en wordt de woning wat krap.


Ik loop ook de hele tijd oververmoeid rond. Ik had het wonen langs een drukke weg onderschat. Wij zouden dus graag deze woning verkopen. Huis verkopen - Lening bij Vlaams Woningfonds.


Woning verkocht, geen nieuwe aankoop, kan ik. Een sociale lening , ook voor u? Door middel van enkele eenvoudige vragen maken we u wegwijs. Sociale leningen in Vlaanderen. Wie een woning koopt, bouwt of verbouwt staat voor een zware en belangrijke investering.


Dankzij een woonkrediet kunt u deze kosten spreiden in de tijd. Jouw besluit staat vast: je wil jouw appartement of huis verkopen om een nieuwe woning te kunnen kopen. Wat zijn jouw plichten als jouw hypothecair krediet nog loopt?


Je hebt twee mogelijkheden: je kan jouw krediet overdragen op jouw nieuwe woonst of jouw vroegere lening afkopen en een nieuwe afsluiten. De sociale woonlening is een hypothecaire lening. Dit wil zeggen dat deze lening volledig fiscaal aftrekbaar is. Er wordt geen rekening gehouden met o. In mijn geval kan ik dus als alleenstaande hier aanspraak op maken. Ondertussen is het huis te klein geworden.


Heb ook nog gehoord dat de vmsw het huis zou terugkopen aan de prijs die ze hebben geleend. Welke zijn onze opties? Onze diensten bij het verkopen van een huis.


Hypothecaire lening herbekijken. Jullie hebben samen een kredietovereenkomst getekend met de bank, dus jullie blijven samen verantwoordelijk voor de aflossing. Neemt jouw partner het huis en de bijhorende lening over, dan moet je een desolidarisatie of ontslag hoofdelijkheid aanvragen bij de.


U wendt zich dan rechtstreeks tot uw notaris, die de nodige documenten voor de terugbetaling van de lening aan de VMSW zal bezorgen. De notaris zorgt ook voor de opheffing (handlichting) van de hypotheek op uw woning. U wilt een deel van uw lening vervroegd terugbetalen.


Er komt best wel wat administratie bij een sociale lening kijken. Dat kan op twee manieren. Met de huidige historisch lage rentevoeten die traditionele woonkredietverstrekkers tegenwoordig kunnen bieden, en de verschillende nadelen waar je toch rekening mee moet houden bij een sociale lening , wordt het extra afwegen tussen een sociale lening en een traditionele lening. Wil je een bescheiden woning kopen, bouwen of verbouwen?


Dan kan je voor een sociale lening ook terecht bij een erkende kredietmaatschappij. Is ook normaal, het is niet de bedoeling dat je een (bescheiden) huis aankoopt met een sociale lening , om er nadien aan kasteel van te maken. Mijn raad: eerst langsgaan bij het Vlaams Woningsfonds, dan met alles dat je weet naar de gewone banken trekken en zien wat zij aanbieden. Wilt u een sociale woning kopen in het Vlaams Gewest of een woning kopen en renoveren? De VMSW biedt u een betaalbaar woonkrediet aan: de Vlaamse Woonlening.


We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.


Het is nog steeds moeilijk om een huis te verkopen. Wilt u uw huis snel verkopen zonder veel rompslomp en vastgoedmakelaar? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, al meer dan jaar lang. Wij kopen uw huis snel, discreet en zonder extra kosten.


Als de woning nieuw is kan de verkoper er namelijk voor kiezen om de woning met btw te verkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts