woensdag 29 augustus 2018

Markten aan de zee

Markten aan de zee

U hebt recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent die toestand te veranderen. Als uw inkomen lager is dan het leefloon , kunt u vragen om het verschil bij te passen zodat uw inkomen op dezelfde hoogte komt als het leefloon. OCMW , ofwel op verzoek van de persoon zelf.


Voor deze personen heeft het OCMW geen verplichting om te voorzien in een tewerkstelling. Wanneer de aanvrager voldoet aan de algemene voorwaarden voorzien in de wet, wordt zijn recht op maatschappelijke integratie gerealiseerd wanneer het OCMW hem een leefloon toekent. Het leefloon is een onderdeel van het recht op maatschappelijke integratie. Hebt u geen inkomen of is dit lager dan bepaalde grensbedragen, dan ontvangt u onder bepaalde voorwaarden van het OCMW een leefloon.


Verder zal het OCMW nagaan of je niet op een andere manier over bestaansmiddelen kan beschikken. Om het leefloon te krijgen moet je aan alle onderstaande voorwaarden tegelijk-ertijd voldoen: Je verblijft gewoonlijk in België. Je hoofdverblijfplaats is in België. De aanvraag moet gebeuren bij de Dienst Intake van het OCMW Brugge.


Je kunt elke werkdag terecht in Hoogstraat van 8. Er is een maatschappelijk werker aanwezig op donderdag van 9u tot. Toen mijn man en ik scheidden, ging ik aan de slag met een onregelmatig interimcontract. In de maanden dat ik minder dan het bedrag van het leefloon verdiende, paste het OCMW het verschil bij. Zo kon ik toch op eigen benen staan. Procedure U vraagt het equivalent leefloon aan bij het OCMW van uw hoofdverblijfplaats.


Het recht op maatschappelijke integratie, waarvan het leefloon een onderdeel is, is aan een aantal voorwaarden verbonden. Om een leefloon te ontvangen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Pas als u werkelijk al het mogelijke hebt gedaan om op een andere wijze aan een inkomen te geraken (bijvoorbeeld via een werkloosheidsuitkering of tegemoetkoming aan personen met een handicap of anderen), hebt u recht op een leefloon.


Als we een leefloon geven, controleren we regelmatig of je nog aan de voorwaarden voldoet. Maar jij moet het OCMW onmiddellijk op de hoogte brengen van elke wijziging die je leefloonbedrag kan beïnvloeden. Het OCMW kan u erbij helpen. Bijvoorbeeld als je financiële situatie of gezinstoestand verandert.


Zo zal het OCMW je begeleiden naar een opleiding of, indien mogelijk, naar een job die bij je past. Een job blijft namelijk de beste stap naar financiële onafhankelijkheid. Een maatschappelijk werker bekijkt jouw situatie en analyseert of je recht hebt op een leefloon. De meeste uitkeringen en beroepsinkomsten staan een leefloon dus in de weg.


Markten aan de zee

Zelfs actieve zelfstandigen hebben recht om leefloon te bekomen als ze maar kunnen aantonen dat ze heel weinig verdienen. Een jaar geleden is haar vader overleden. Ze heeft nu een 8tal maanden terug een erfenis ontvangen. Hoe komt het dat de geboden hulp en de voorwaarden soms verschillen van OCMW tot OCMW ? Als je bewijsproblemen hebt heeft Dyzo vzw. Hoe dien je een aanvraag tot leefloon in bij het OCMW ? Hoe een aanvraag tot leefloon indienen?


Wat doet het OCMW wanneer. Als uw middelen tot levensonderhoud onvoldoende zijn en u deze toestand niet zelf kunt veranderen, dan hebt u, in principe, recht op een leefloon. De aanvrager mag geen aanspraak maken op voldoende bestaansmiddelen en mag niet in staat zijn om door zijn persoonlijke inspanningen of op een andere manier aan voldoende bestaansmiddelen te komen. In geval van betwisting is er beroep mogelijk bij de arbeidsrechtbank.


Markten aan de zee

Je vraagt het leefloon aan bij de sociale dienst van het OCMW van jouw gemeente. Hiervoor moet je alle nodige informatie geven: identiteit, het bedrag van je inkomsten en van die van de mensen waarmee je samenwoont, samenstelling van het gezin, bezittingen. Na onderzoek krijg je het leefloon van het OCMW al dan niet toegekend.


Voordat ze sociale bijstand toekennen, doet het OCMW daarom telkens een onderzoek naar de bestaansmiddelen van de aanvrager. De algemene regel is dat het OCMW van je gewoonlijke verblijfplaats bevoegd voor de toekenning van de OCMW -dienstverlening. Je gewoonlijke verblijfplaats is de plaats waar het centrum van je belangen gelegen is, m.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts