woensdag 25 juli 2018

Ouder worden

Kenmerkend voor ouder worden is ook dat naarmate je ouder wordt, het leven een andere betekenis krijgt. Waar in de eerste levenshelft veelal jeugdige nieuwsgierigheid en de dorst naar geluk en status voorop staan, krijgen in de tweede levenshelft vaak zingeving en spiritualiteit grotere nadruk. Bij het ouder worden is een goede voeding, samen met beweging, belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Misschien merkt u dat u minder ver kunt lopen dan voorheen, of dat u meer moeite krijgt met dagelijkse dingen? Dit kan te maken hebben met uw voeding.


Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in een veranderende samenleving met feiten en opinies uit praktijk, beleid en wetenschap. In ieder nummer worden de belangrijkste levensdomeinen van ouderen belicht naast een wisselend thema. Bij ouder worden moet je proberen om met humor een goed leven te hebben. Nu ben ik jaar jong, maar toch voel ik goed dat ik steeds meer kwaaltjes heb. Met deze uitspraken omschrijft de ondertussen 83-jarige Amerikaanse filmregisseur Woody Allen hoe hij het ouder worden ervaart.


Toch is het niet allemaal kommer en kwel, want een aantal recente studies bracht opmerkelijke nieuwe feiten over ouder worden aan het licht. Zeker zodra de menopauze is aangebroken. Ouder worden komt met gebreken.


Ouder worden

Wist je dat er ook in en rondom je vagina een hoop verandert? Dit wordt alleen niet vaak besproken. Laten we het uit die taboesfeer halen. De volgende veranderingen daar beneden ga je namelijk vást merken als je ouder wordt. We willen samen een beweging op gang brengen in de ouderenzorg.


Het doel is dat waardig ouder worden vanzelfsprekend is. Opgevoed worden door narcistische ouders. Een narcistische ouder kan verbaal erg agressief zijn, kan schreeuwen en kleineren. Over het algemeen kan empathie ervoor zorgen dat een persoon de controle kan houden over woede. Met het ouder worden komen seksuele klachten wel vaker voor, bijvoorbeeld door een chronische ziekte of fysieke beperking.


Bij mannen neemt de kans op erectieproblemen en verminderd seksueel verlangen geleidelijk toe. Grenzen stellen heeft alles met je eigenwaarde te maken, en praktisch iedereen weet hoe het moet. Alleen vormt het doen soms een probleem.


Als je vindt dat je niet voor jezelf mag opkomen, of bang bent dat anderen je niet aardig vinden (afwijzen) wanneer je paal en perk stelt, wordt grenzen stellen een probleem. Wat is haar kwetsbaarheid? In De kunst van het ouder worden gaan Jan Baars en Joep Dohmen in de geschiedenis van de filosofie op zoek naar antwoorden op deze vragen. En wat is de rol van wijsheid en ervaring? Zij brengen bekende en minder bekende teksten bijeen.


Ouder worden

Want geloof ons, er zijn meer voordelen aan ouder worden dan nadelen! Je weet steeds beter wat je wilt, wie je bent en waar je voor staat. Gezond ouder worden is immers een keuze. Maak gebruik van de kansen die je nu hebt zodat je later nog steeds veel energie en levensvreugde hebt.


Gelukkig ouder worden Holland Food Service geeft Geluk een gezicht en deelt de komende maanden 1porties Geluk uit. De porties Geluk, welke persoonlijk uitgereikt worden door medewerkers van Holland Food Service, zitten vol met verrassende producten en activiteiten die mensen écht gelukkig maken. Bekijk het bord ouder worden van jantinestoelman op Pinterest. Narcisme en ouder worden.


Mensen met narcistische trekken zijn daarbij, aldus de auteurs, vaak zeer controlerend en bepalend in het contact. Ze heeft haar beide dochters in haar eentje opgevoed en een voorbeeldige opvoeding gegeven. Wijsheid komt met de jaren en hoe ouder we worden , hoe meer levenslessen we met ons meedragen. Voor de meesten onder ons geldt dat we ook blij zijn dat we geen meer zijn, hoewel we – blijkt uit onderzoek – ons relatief gezien wel steeds jonger gaan voelen naarmate we ouder worden. Ondanks dat gegeven ervaart twee derde van de zelfstandig wonende ouderen geen lichamelijke beperkingen, en voelt meer dan de helft zich gezond.


Aan wie geeft de jury vanavond de high five. Jij was in ieder geval ons appeltje voor de dorst. Wij hebben elkaar geliked en nu maar duimen of de burgemeesters ons in het echt ook VEEL leuker vinden.


Ons Manifest ‘Waardig ouder worden ’ is omarmd door de politiek en we zien nu echt dat het werk in uitvoering is geworden,” aldus Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB. Een van de punten daarin was beeldvorming rond het ouder worden en de herwaardering van het ouder worden. Je huid wordt slapper en bij de een zal dat zorgen voor meer rimpels dan bij de ander. De een is op zijn 30e als oud om te zien, de ander kan nog een heel stuk jonger lijken. Veel mensen beginnen in deze periode wel al moeite te krijgen met het ouder worden.


We worden niet ouder met de jaren, maar nieuwer. Weten hoe je ouder moet worden is een meesterwerk van wijshei een van de moeilijkste hoofdstukken in de grote kunst van het leven. Zolang iemand gezelschap bij zichzelf vindt en bij zijn werk, kan hij niet oud zijn, wat zijn leeftijd ook is.


Preventie en ouder worden : mogelijkheden voor zelfmanagement G. Kempen Met de vergrijzing van de bevolking zal de prevalentie van ziekten en aandoeningen substantieel toenemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts