maandag 16 november 2020

Wat te doen aan de kust

Hemels logeren aan de Kust. Ontdek de regio De Kust in West-Vlaanderen. Doen Bezoek de Kust met een Greeter. Wat te doen aan zee bij regenweer?


Plannen voor een familieweekend aan zee, maar het weer zit niet mee? Geen paniek: de Kust is ook bij regenweer een must. De Vlaamse Kust is de kuststrook van België gelegen aan de Noordzee. Het is tevens de enige kuststrook die het land kent.


Behalve de prachtige stranden heeft de kust van België meer te bieden. Er is namelijk ook veel cultuur, geschiedenis en een prachtige natuur te vinden. Nieuw op strandverblijf? Alle activiteiten en uitstappen in Regio De Kust van het type Doen.


Het hoeft niet altijd duur te zijn, een trip naar de Kust. Er zijn heel wat dingen die je kostenloos kan ontdekken en toch bakken vol plezier kan aan beleven. We geven je hier graag enkele tips om vanalles aan de Kust gratis te doen.


Het is wetenschappelijk bewezen: aan de Kust schijnt de zon meer dan in de rest van het land! En toch komt het al eens voor dat je tijdens je uitstap wel eens een dagje minder mooi weer hebt… Maar, zelfs dan is het heerlijk toeven aan de Kust. Er staat ongetwijfeld allerlei leuks op het programma. Fietsers doen hetzelfde met de Fietsnetwerkkaart De Kust of wagen zich aan de Oude Dijkenfietsroute die zowel De Haan als Vlissegem en Klemskerke verkent. Wat mag je zeker niet missen?


Wat te doen aan de kust

De Amalfitaanse kust of Amalfikust wordt algemeen gezien als één van de mooiste kusten ter wereld. Ik heb nog niet alle kuststreken ter wereld gezien, dus ik kan deze bewering noch bevestigen noch ontkennen #128521; , maar het is er inderdaad best wel mooi. In de eerste plaats trek je richting de kust om er van de zon, de zee en de zilte lucht te genieten. Maar wat als die zon even niet meewerkt?


Deze dingen kun je doen aan zee als het regent. Nou, wij hebben lange kustlijn met kustgemeenten. Overal is er wel iets te doen met kinderen. In samenwerking met Linda, die dit doet voor Nederlan maak ik heel de zomer blogs met leuke uitstapjes en plekjes die je kan bezoeken in België.


We trappen af met de kust ! Zoveel te beleven daar aan de kust met kinderen. Welke bezienswaardigheden in de Belgische badsteden zijn de moeite waard? De kilometer lange Belgische Kust bevat verschillende gemeentes en steden, elk met hun eigen karakter.


De Panne In de uiterste westhoek van België vind je De Panne, waar Noordzee, duinen en vlakke polders mekaar raken. Een reisje naar de kust hoeft niet duur te zijn. Er is een overvloed aan leuke activiteiten die je kan ondernemen zonder ervoor te hoeven betalen.


Westtoer geeft een groot aantal tips voor gratis vertier aan de Kust. In de stad zelf is van alles te doen en ook is er een prachtig wandelpad door de bossen en langs het water en de zee. Parc Naturel régional des Landes de Gascogne. Dit regionaal natuurpark ligt wat meer naar het binnenland. Het is een enorm park waar van alles te doen is.


Je kunt er bijvoorbeeld wandelen, fietsen, paardrijden en kanoën. De rijke geschiedenis van de Belgische Kust nodigt ook uit om heel wat musea, monumenten en historische gebouwen te herbergen. Langsheen de kuststeden vind je dan ook heel interessante trekpleisters terug: het Paul Delvauxmuseum in Sint-Idesbald is toegewijd aan één van de grootste Belgische kunstenaars die België ooit heeft gekend. Er valt vanalles te beleven aan de Belgische kust.


Hieronder enkele leuke ideeën voor tijdens jouw vakantie aan zee. Visliefhebbers komen aan hun trekken aan de Nederlandse kust. Van kibbeling tot heilbot, met dagverse vis zo op het bord en een keur aan culinaire gerechten die Michelin-waardig zijn. Da’s helemaal niet zo erg, want aan zee valt heel wat te beleven deze zomer – en veel van die dingen zijn zelfs gratis!


Na de eerste stedentrip en het museumbezoek wordt het tijd om te doen waarvoor we gekomen zijn: de kust afzakken. We haken in bij Stella-Plage, onder Calais en net boven Berck. Vanaf hier zakken we af tot aan Étretat. De heerlijke uitzichten gepaard met de geur van vrijheid laat zien dat we de goede keuze hebben gemaakt om de kust op te zoeken.


Wat te doen aan de kust

Slovenië heeft slechts kilometer kust en elke centimeter daarvan is prachtig mooi. Aan de kust vind je drie plaatsen: Piran, Koper en Izola, welke behoren tot Sloveens Istrië. In dit artikel lees je meer over de bezienswaardigheden in Piran en omgeving.


Ook deel ik de mooiste stranden en accommodaties aan de Sloveense kust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts