donderdag 2 juli 2020

Wat is echte vriendschap

Wat is echte vriendschap

Ze geven je de vrijheid om andere vrienden en activiteiten te hebben, want ze weten dat jullie vriendschap ijzersterk is. Iemand die je kunt vertrouwen en je steunt in moeilijke tijden. Echte vriendschap is bijzonder. Voor echte vriendschap is regelmatige communicatie nodig. Praat dus met elkaar over gezamenlijke interesses.


Luister naar wat uw vriend zegt en respecteer zijn mening. Wees complimenteus en positief wanneer dat kan. Soms heeft een vriend misschien raad of zelfs correctie nodig, maar het is niet altijd makkelijk die te geven.


Van ‘echte vriendschap’ is sprake als je elkaar als ‘goede vriend , boezemvriend(in) of hartsvriend(in) of zelfs beste vriend beschouwt. Overigens, sommige mensen hanteren de term ‘beste vriend’ eerder voor een categorie goede vrienden, dan voor de vriend met wie zij de meeste affiniteit voelen. Mijn docent kijkt ons indringend aan, pretlichtjes in zijn ogen omdat hij zo van zijn vak houdt.


Een klasgenootje geeft enigszins verdwaasd antwoor ze had nooit verwacht deze vraag ooit te moeten beantwoorden in de collegezaal. Dit vermoedelijk door het gemak waarmee in digitale sociale netwerken ook ieder vluchtig contact als vriendschap wordt beschouwd. Noem je al snel iemand een vriend? De grens tussen kennissen en vrienden is tegenwoordig lastiger te bepalen.


Dit komt onder andere door social media. In deze blog bespreken we eerst wat vriendschap precies inhoudt en waarom we als mensen goede vriendschappen nodig hebben. Wanneer spreek je nu van een echte. Hoe je voorkomt dat je emoties een loopje met je nemen als je verliefd bent.


Dat je iets zegt waarvan je wel weet dat het niet waar is, bijvoorbeel of dat je iets aan het doen bent waar je later spijt van krijgt. Het belangrijkste waarop een goede vriendschap gebouwd is, is vertrouwen en onvoorwaardelijkheid. Mensen verschillen in wat ze vriendschap noemen. De één heeft meer behoefte aan vrienden en noemt iemand sneller een vriend.


Een ander heeft aan vrienden genoeg en noemt anderen eerder een kennis. Leren jezelf te accepteren Vaak ben je zelf je grootste criticus. Jullie hebben wel eens een stevige discussie, maar waarderen elkaars perspectief, omdat jullie elkaar waarderen.


Wat is echte vriendschap

Vriendschap heb je als je met iemand bevriend bent. Dat zijn uitspraken die je vaak hoort. De meeste mensen hebben slechts een paar goede vrienden, dat is vaak al genoeg. Waarom is het zo speciaal? Een echte vriend zou nochtans toch met een zekere openheid van geest gezegend.


Ondanks dat wij in onze drukke maatschappij door school en werk en nog zo veel andere dingen worden opgeslokt, zal de erotische liefde, zal familieliefde en burenliefde zich gewoon nog bij ons opgedrongen worden omdat wij dit simpelweg niet ontkomen. En eigenlijk heb ik op dit moment maar echte echte vriendin en verder eigenlijk nog een paar kennissen. Dan weer die vriendschap. Het is niet iets vanzelfsprekends.


Wat is echte vriendschap

Ik heb er, om het voor mij overzichtelijk te houden, categorieën in aangebracht. En dan blijkt dat je echte vrienden hebt, daar waar je alle kleine geheimpjes mee kunt delen, waar je begrip krijgt als het even tegen zit en waar je warmte en begrip kunt vinden die je vaak zo nodig hebt. Jammer genoeg moeten heel wat mensen het zonder echte vriendschap stellen.


De Bijbel geeft praktische raad. Dat is echte vriendschap Zonder kan je niet leven Want een vriend geeft je de moed Het nooit op te geven. Veel mensen denken dat vriendschap altijd een diepe band met een ander is, waarbij je alles met elkaar deelt. Daardoor lijkt het heel moeilijk en tijdrovend om vrienden te maken en vriendschappen te onderhouden.


Ook lees ik veel betogen en discussies over vriendschap tussen mannen en vrouwen. Wat is een echte vriend? Als hij of zij een echte vriend of vriendin is dan zal hij of zij niet jaloers worden als jij in het gezelschap bent van iemand anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts