donderdag 7 mei 2020

Welke kleur past bij grijs muur

Welke kleur past bij grijs muur

Wat doet kleur met jou en de ruimte? Oké, je hebt nu besloten welke wand(en) je gaat schilderen, maar dan komt de lastigste beslissing: in welke kleur ? Er zijn talloze tinten en varianten, maar laten we bij de basis beginnen. Het is handig om vooraf te weten wat een bepaalde kleur met je ruimte doet. Geef kleur aan je interieur.


Dat klinkt heel goe maar hoe doe je dat precies? Welke kleuren passen bij elkaar en welke sfeer creëer je daarmee? Bij het kiezen van kleuren gaat het eigenlijk om het kiezen van combinaties. Wist je dat het menselijk oog geen kleur ziet? Onze ogen zien alleen de verschillen tussen de kleuren.


Met andere woorden: we zien eigenlijk alleen contrasten. Het heeft daarom weinig zin je erg druk te maken over alleen de kleur van een muur. De vraag is dan ook vaak: welke kleur past bij grijze vloer?


Als je een lichte kleur vloer hebt, dan kun je vrijwel alle kleuren gebruiken omdat grijs vrij neutraal is. Indien je grijze vloer donkerder is, dan kan een kleurcombinatie met felle kleuren erg mooi worden. Bij het combineren van grijs heb je eigenlijk twee opties: ofwel kies je om een grijze tint te combineren met een felle kleur , op die manier zal je een levendige en trendy ruimte creëren. Ofwel kies je om met allerhande verschillende tinten grijs te gaan werken. Als je mij om advies zou vragen zonder dat ik de ruimte heb gezien is het eigenlijk nauwelijks mogelijk de juiste kleur grijs te noemen.


Grijs werd lang beschouwd als een negatieve, vale kleur , symbool van droefheid en smart. Vandaag is grijs echter helemaal in. Deze neutrale kleur staat immers garant voor een geraffineerd en elegant effect en doet de andere kleuren stralen. De grootste fouten bij het kiezen van de juiste kleur verf voor je interieur: De nieuwe verfkleur wordt gekozen in een bouwmarkt of winkel vol helder tl licht.


Kleur komt in een winkel heel anders over als in je eigen interieur. Een mooi shirt gekocht in een opvallende kleur ? Heel leuk, maar thuisgekomen gebeurt het weet hoe vaak dat je vertwijfeld voor je kledingkast staat: Wat past er nu mooi bij deze kleur ? Je kunt grijs zien als een ontzettend flexibele tint. Grijs zorgt ervoor dat andere kleuren altijd meer op de voorgrond komen. Kies je bijvoorbeeld voor grijs met pastel tinten, dan krijg je een hele zachte en warme uitstraling. Al deze eigenschappen maken het een zeer geschikte kleur voor de woonkamer.


Groen is makkelijk te combineren met andere kleuren. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in industriële. Als je grijs combineert met zwart, wit en hout, zorgt dat voor een lekker levendig palet.


Welke kleur past bij grijs muur

En: alles past bij alles. In deze hal staat grijs niet op zichzelf, maar is het de bescheiden basiskleur waarnaast de witte hoek met de houten laatjes ineens een blikvanger wordt. Die laatjes komen uit vintage meubels en zijn stevig aan de muur vastgeschroefd. Beste Winnie, in onze nieuwe woning zijn wij er nog niet over uit welke kleur op de muur het beste past bij onze bank.


Onze bank is van grijs aniline leer. Leer dat een beetje op suède lijkt dat als je eroverheen wrijft het lichter of donkerder word. Bij bovenstaande landelijke keuken kregen de muren en shutters zwarte verfkleuren. De keuken zelf werd warm beige geschilderd wat goed past bij de lederen zetels aan de eetplaats.


Opvallende decoratiestukken op het werkblad en aan de muur maken het plaatje compleet. Grijs is een vaak geziene gast in de huidige interieurs. Deze kleur representeert onafhankelijkheid en draagt daardoor een bepaalde volwassenheid en serieuze toon, hetgeen goed past bij werkkamers. Over het algemeen is de Feng Shui niet zeer grijs -gezin door de connotaties met de kleur zwart. Bij de verfmerken kun je de stalen ook online bestellen.


Nu weet je in welke tint je moet kiezen. Pas de kleur van je kleding aan als je haar grijs wordt. Als je hebt besloten je haar grijs te laten worden en niet meer te verven , dan kunnen er opeens andere kleuren zijn die beter staan terwijl kleuren die je graag droeg je juist minder goed staan.


Op deze foto zien we een uitstekend voorbeeld wat er in termen van design mogelijk is, als je kiest voor een goede combinatie tussen witte of grijzen muren en bijpassende meubels. De muurkleur past precies bij de industriële meubels. Links zien we een rustiek meubel, met een landelijke look, ook dit past mooi bij de muurkleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts