vrijdag 18 oktober 2019

Wat als het crisis was voor iedereen

Eigendom van RTL Nederland. Please try again later. Ondanks het feit dat elke crisis een andere is, is Peters er evenwel in geslaagd praktijklessen samen te stellen voor effectieve crisiscommunicatie. Engels, Frans, Duits, Nederlands of gebroken (lees zeer gebroken) Slowaaks. De crisis is voor mij maar nog lang niet voor iedereen.


Wat als het crisis was voor iedereen

En als er een crisis ontstaat dan verwacht de omgeving dat je opstaat, leiderschap toont en acteert. En Trump is niet dom, die begrijpt heus wel hoe het zaakje in elkaar zit. Is beleggen weggelegd voor iedereen?


Het zou heel goed zijn als iedereen gaat beleggen, omdat het mensen verbindt met het bedrijfsleven, de motor van onze welvaart. In deze Suara is het al crisis wat de klok slaat. We krijgen het als tegenprestatie voor geleverd werk. Er zijn veel tools die een preventieve werking hebben om een crisis voor te zijn. Zo is er het signaleringsplan.


Hiermee breng je het verloop van een mogelijke crisis in kaart. In elke fase is vooraf beschreven hoe in elke fase te handelen en een crisis te voorkomen. Weet je wat jouw omgaat met een crisis ? Leid jij mensen waar ze niet geleid de sterktes van de mensen om je heen? Maar wat als het tóch uitvalt?


Ronald Prins vreest vooral voor de gevolgen van onvoorspelbare kettingreacties en voor het. Soms gaat het helemaal fout en krijg je te maken met een ware crisis. Iedereen is en blijft gegarandeerd van een koopkracht-basis en niemand valt meer buiten de boot of komt financieel in het nauw. Niet iedereen zal het nodig hebben of wil wellicht geen gebruik maken van dat recht, en dan is dat eveneens prima. En voor hun werknemers als het gaat om hun pensioenopbouw.


Wat als het crisis was voor iedereen

Verder is het een must om aan de stakeholders uit te leggen wat de economische crisis voor hen persoonlijk, voor hun job of voor hun onderneming betekent. Het is belangrijk om stakeholders de juiste informatie te brengen via de juiste kanalen. Iedereen krijgt zakelijk of privé wel eens te maken met een crisissituatie.


En dan telt eigenlijk niet meer wat je de afgelopen twintig jaar hebt opgebouw maar hoe je vandaag omgaat met deze crisissituatie. In dit social media tijdperk zijn de responstijden bij crisis teruggelopen van uur naar minuten. En soms moet het zelfs nog sneller. Argen-Co stapte vorig jaar voor het eerst naar de markt.


Toen haalde de vennootschap 1miljoen euro op. Het was toen de eerste keer dat Argenta een beroep deed op het publiek om zijn kapitaal te versterken. Voor de duidelijkheid: niet omdat er problemen zouden zijn, wel om nog sterker te staan. Als acuut ingrijpen noodzakelijk is, omdat er anders een gevaarlijke situatie voor de persoon in crisis of zijn of haar omgeving dreigt, kun je naar de crisisdienst. Bij iemand met een psychose kun je denken aan psychotische toestand waarin iemand heftig hallucineert of waanvoorstellingen heeft.


Afzondering is het beste gezelschap dat je ooit zult vinden. Als je hier uit eigen wil voor kiest, kun je het inzetten om alles wat je denkt en voelt te beheren en organiseren. Wat doet een crisisdienst? We denken allemaal dat volwassen zijn betekent dat je onafhankelijk moet zijn en niemand nodig mag hebben. De zoektocht naar die onafhankelijkheid kan je echter veel.


Dit is alleen mogelijk als het team vroegtijdig op de hoogte is van impactvolle incidenten. Daarom is een nieuwe escalatieprocedure opgezet en worden mensen getraind om mogelijke crisissituaties te herkennen en hierop te acteren. Van Laerhoven: “ Iedereen binnen Avebe kan een melding doen.


Binnen is de kans op gevaar het kleinst. Dat geldt voor iedereen. Ben je niet in de buurt van je huis? Ga dan zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde gebouw in, zoals een kantoor of winkel.


Kinderen die op school zijn, moeten daar blijven en worden opgevangen door de schoolleiding. Geldt voor velen de faling van Lehman Brothers als het startshot van de zwaarste financiële crisis sedert de tweede wereldoorlog, dan is het correcter deze gebeurtenis te zien als de klassieke druppel die de reeds tot de rand gevuld emmer van de financiële problemen deed overlopen. Help, ik heb een midlife crisis ! Ouder worden we allemaal.


Het effect dat dit op ons heeft, varieert echter enorm. Lang niet iedereen heeft er moeite mee om zich te schikken naar de belemmeringen en veranderingen die meekomen met de jaren. Ook als het wel moeilijker voor je is, is dit niet voor iedereen voor dezelfde redenen. Ach, als het nu crisis is in het Duitse voetbal, wat was het dan bij ons de afgelopen vier jaar?


Wat als het crisis was voor iedereen

Het lijkt me wat voorbarig, zeker als ik zie wat voor talent eraan komt. Het probleem van wat mensen zeggen. Veel mensen kunnen het verleden van anderen niet accepteren uit angst voor wat andere mensen zeggen.


Dit komt zowel in romantische. Misschien kan het essay van Scheltiens begrepen worden als een symptoom van de crisis die het beschrijft. Hetzelfde gebrek aan verbeelding, fantasie of gewoon durf dat dit essay karakteriseert, is immers representatief voor een (Vlaamse) politieke linkerzijde die zich in haar eigen besluiteloosheid heeft vastgereden.


Dit is als het ware een voorzorgsmaatregel en geeft een antwoord op de vraag wat als er mij, hem of haar iets overkomt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts