woensdag 24 april 2019

Jou of jouw oefening

Oefening: jou of jouw 1. Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen. JOUW Je schrijft een ‘w’ als je ‘ jou ’ combineert met een substantief. Het substantief staat direct achter ‘ jouw ’. Jou is een persoonlijk voornaamwoor jouw is een bezittelijk voornaamwoord. Twijfelt u tussen jou en jouw , dan kunt u de vormen het best vervangen door u en uw.


Jou of jouw oefening

Henk zet jouw gegevens op de lijst. Is deze fiets van jou of van hem? En dit kan allebei, maar betekent iets anders: Is het boek van jou of.


Dit is ’n welbekende feit dat dit nie goed is vir jou gesondheid as jy heeldag op die rusbank rondlê nie, maar onlangse navorsing het ontdek dat ’n gebrek aan oefening selfs jou brein kan laat krimp. Wetenskaplikes van die Universiteit van Boston se mediese fakulteit het mediese data van sowat. Bij meewerkende voornaamwoorden zoals: ik geef het boek aan jou , komt er geen -w achter. Nee, jouw moet hier jou zijn, zonder w. Ik heb het jouw moeder gevraagd. Ons verstand produceert voortdurend gedachten.


Jouw cake is het lekkerst. Sommige gedachten komen echter vaker langs dan andere. Vaak zijn dit gedachten die ons langer bezighouden, die onze aandacht trekken en ons in de weg zitten. Bezittelijke voornaamwoorden zijn woorden die verwijzen naar iemand zijn bezit. Voorbeelden van bezittelijke voornaamwoorden zijn: mijn, onze, jullie en jouw.


Wanneer je wil aanduiden dat iets iemands bezit is, dan is het ‘ jou ’ met -w. Deze pagina is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License (GFDL) en nog niet onder CC-BY-SA. Fill in all the gaps, then press Check to check your.


Use the Hint button to get a free letter if an answer is giving you. Dat is jouw boek, jouw zaak, jouw zus, zoals Dat is zijn boek, zijn zaak, zijn zus. Jou kan worden vervangen door een ander persoonlijk voornaamwoor bijvoorbeeld door mij of hem. Heb ik jou al uitgenodigd voor ons feestje?


Dat het zo levend voor je is dat niets of niemand je daar vanaf kan brengen. Het moet zo aantrekkelijk, zo plezierig en emotioneel verwarmend zijn voor jou dat je hersenen er alles aan gaan doen om mogelijkheden te zoeken voor deze visie. Walvis swem die hele dag lank, vreet slegs vis, drink net water en is VET. Je hebt heel grote wortels die diep in de aarde jou veilig vastzetten. Als het mooi weer is staat jouw boom zeer rustig te genieten van de zon.


Flickr Creative Commons Images. Click to see the original works with their full license. Met dit boek leer je dagelijkse woordenschat met ludieke nieuwsberichten, taalspelletjes, spreekwoorden.


Bestel rechtstreeks via e-mail, we leveren het boek thuis zonder kosten! Kies twintig waarden die je aanspreken 2. Maak twintig kaartjes en schrijf op elk kaartje een waarde. Maak nu een keuze welke tien voor jou op dit moment in je leven het belangrijkste zijn. Kies vervolgens uit deze tien jouw persoonlijke top vijf. Pak de oefening erbij als je bijvoorbeeld twijfelt over je werk, over de richting die je moet gaan nemen, over wat je nu echt het állerleukste vindt om te doen.


Jou of jouw oefening

Dat hangt ervan af hoe je het woord gebruikt. Gebruik je het als bezittelijk voornaamwoord? Als je het als bezittelijk voornaamwoord gebruikt, is het jouw.


Het is dan vergelijkbaar met mijn en zijn. Gisteren vierden we jouw verjaardag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts