maandag 17 december 2018

Sociale lening alleenstaande moeder

Sociale lening alleenstaande moeder

Lenen als alleenstaande zonder kinderen ten laste is mogelijk bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. Klik hier om hun website te bezoeken. Sociale lening bij het Vlaams Woningfonds. Een andere mogelijkheid die je kan verkennen, is een lening bij het Vlaams Woningfonds. Als alleenstaande moeder maakte ik een goede kans om bij hen een zeer voordelige lening af te sluiten.


Sociale lening alleenstaande moeder

En inderdaad… nadat ik alle nodige formulieren in orde had gebracht, kreeg ik na een tijdje de bevestiging dat mijn lening was goedgekeurd. Er kan een sociale lening aangevraagd worden door een alleenstaande om toch extra geld te krijgen. De sociale lening wordt gebaseerd op de hoogte van het inkomen en de grootte van het gezin.


Bij een laag inkomen en een groot gezin wordt de lening veel voordeliger dan een hoog inkomen en een klein gezin. Je kan bij het Woningfonds van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een hypothecaire lening aanvragen om een woning in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te kopen, te bouwen of te verbeteren. Een alleenstaande moeder kan onder bepaalde voorwaarden wel wat financiële speelruimte creëren door het afsluiten van een lening.


Aan het afsluiten van een dergelijke lening , ongeacht of dit een sociale lening is of dat een reguliere manier van geld te lenen betreft, zitten echter altijd voorwaarden verbonden. Een sociale lening , ook voor u? Door middel van enkele eenvoudige vragen maken we u wegwijs. Wie een woning koopt, bouwt of verbouwt staat voor een zware en belangrijke investering. Dankzij een woonkrediet kunt u deze kosten spreiden in de tijd. Voor de voorwaarden kan je best kijken op de bovenstaande websites.


Dit zijn slechts enkele regels die kunnen gelden. Denk dus heel goed na voor je een lening als alleenstaande bij een sociaal fonds aangaat. Toch, de rentes kunnen hoog oplopen tot zelfs en is dus niet aan te bevelen. Mocht men als alleenstaande geen hypothecaire lening van een klassieke kredietgever ontvangen, dan wel uitsluitend een lening met een hoge rentevoet, dan zou men als alternatief kunnen verzoeken om de sociale lening voor alleenstaanden. Lees de volledige getuigenis.


Vlaanderen heeft er recht op! Tegen mijn pensioen zal dit huis van mij zijn. Tine Huyghebaert 3 een alleenstaande moeder met drie dochters, heeft zware jaren achter de rug. Maar vandaag krijgt ze haar leven eindelijk weer op de rails. Ontdek met deze test of u kans maakt op een goedkope woonlening.


Neem uw laatste aanslagbiljet van de belastingen erbij. Dan kunt u een eerste berekening maken van de rentevoet waartegen u kunt lenen en hoeveel u maandelijks zal afbetalen voor uw goedkope woonlening. Een lening afsluiten als alleenstaande moeder.


Mocht de nood echt te hoog zijn kun je ook geld lenen als alleenstaande moeder bij de Stadsbank. Het timide bedrag is bedoeld voor de zorg van je kin het huishouden, schulden of werkvraag. Je ontvangt dan een sociale lening van de gemeentelijke kredietbank voor alleen de noodzakelijke kosten.


Als het onroerend goed meer waard is dan het ontleende bedrag, kan je dat eveneens als waarborg gebruiken. Het is tevens mogelijk om aan ouders te vragen om borg te staan voor de lening. Er komt best wel wat administratie bij een sociale lening kijken.


Met de huidige historisch lage rentevoeten die traditionele woonkredietverstrekkers tegenwoordig kunnen bieden, en de verschillende nadelen waar je toch rekening mee moet houden bij een sociale lening , wordt het extra afwegen tussen een sociale lening en een traditionele lening. Bent u alleenstaande ouder? Dan is de kans groot dat u goedkoper en gemakkelijker kunt lenen voor het huis dat u wilt financieren voor uw gezin. Als enige kostwinner is het niet gemakkelijk om voldoende geld te lenen bij de banken, maar met een sociale lening of sociaal woonkrediet is er meer mogelijk voor u als alleenstaande ouder.


Naast een lage rentevoet heb je dan het. Wij zetten ons in voor het bouwen van betaalbare sociale koopwoningen. Ook voor sociale kavels kan u bij ons terecht.


U kan bij ons terecht voor een voordelige lening van de VMSW of van Landwaarts Sociaal Woonkrediet. Wij bieden verzekeringen aan die uw gezin, woning, voertuig en uzelf beschermen. Als je als alleenstaande een woning of appartement wil kopen, is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een sociale lening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts