vrijdag 20 januari 2017

Alleenstaande ouderkop

Alleenstaande ouderkop

Alleenstaande ouders krijgen maximaal 3. Dit wordt de alleenstaande-ouderkop genoemd. Dit bedrag is onafhankelijk van het aantal kinderen. Let op: er zijn alleenstaande ouders die een zogeheten toeslagpartner hebben.


Omdat ze bijvoorbeeld met een volwassen vader, moeder, broer of zus in huis leven. Dit is de alleenstaande ouderkop. De alleenstaande ouderkop bedraagt maximaal 3. Wanneer je je afvraagt of je recht hebt op kindgebonden budget dan wel de alleenstaande ouderkop , is het belangrijk om eerst vast te stellen of je een toeslagpartner hebt. De norm voor alleenstaande ouders is nu gelijk aan die voor alleenstaanden.


In plaats van die aanvulling is een alleenstaande-ouderkop (ALO-kop) geïntroduceerd in het kindgebonden budget. Ze sluit zich aan bij The Doctors naar debat controversiele hete koppen. Eén onderdeel van die regeling houdt in dat bovenop het oorspronkelijke kindgebonden budget een zogenaamde alleenstaande-ouderkop kan worden toegekend.


Alleenstaande ouderkop

Een toeslagpartner is volgens de belastingregels vaak de alleenstaande ouder bij wie iemand inwoont of een huwelijkspartner die: in een verpleeginrichting woont, in de gevangenis zit of met onbekende bestemming. Meer kindgebonden budget voor alleenstaande ouders. Bent u alleenstaande ouder? Dan krijgt u meer kindgebonden budget dan gezinnen met ouders.


Dit extra bedrag is een tegemoetkoming in het levensonderhoud. Hoeveel kindgebonden budget u krijgt, kunt u zien door een proefberekening te maken. Met vriendelijke groeten, Zeemeeuw. Jonge alleenstaande vrouwen kochten de meeste huizen in de buurt. It was young, single women who were the major purchasers of houses in the neighborhood.


Alleenstaande ouderkop

Op oktober jongstleden heeft de Hoge Raad bepaald dat bij de vaststelling van de door de ouders verschuldigde alimentatie voor hun minderjarige kinderen het kindgebonden budget, inclusief ‘ alleenstaande ouderkop ’, niet in aanmerking moet worden genomen bij de bepaling van de behoefte van het kind. Zowel het kindgebonden budget als de alleenstaande ouderkop zijn inkomensafhankelijk. Dit betekent dat er een afbouw plaatsvindt van zowel het kindgebonden budget als van de alleenstaande ouderkop , zodra uw verzamelinkomen hoger is dan € 19.


Advocatenkantoor in De Heuvel Breda. Rechtsgebieden: strafrecht, personen- en familierecht, algemeen verbintenissenrecht en sociaal zekerheidsrecht. Minister heeft met deze tegemoetkoming twee doelen willen nastreven: een aanvullende inkomensondersteuning van de alleenstaande ouder en een tegemoetkoming in de kosten van kinderen. Deze lacune in de wet zorgt voor schrijnende situaties, zoals vaders. Dit houdt dan in dat u in aanmerking komt voor extra kindgebonden budget.


Deze verhoging bedraagt maximaal 3. Wat betekent dit voor het alimentatiebedrag? Dat verschilt per zaak. Klik bij ‘Toeslag voor een alleenstaande ouder die een kind verzorgt’ op ‘Aanvragen’. Inloggen Mijn DUO Inloggen Mijn DUO.


Nog geen studiefinanciering? Hebt u nog geen studiefinanciering? Vraag dan eerst studiefinanciering aan. Daarna kunt u in Mijn DUO de toeslag regelen.


Deze pagina is gemaakt voor alleenstaande moeders die steun bij elkaar kunnen vinden in moeilijke tijden. Een alleenstaande ouder heeft bovendien recht op de alleenstaande oudertoeslag, in het jargon alleenstaande ouderkop genoemd. De korting hoefde niet in mindering gebracht te worden op de behoefte, waarom de alleenstaande ouderkop dan wel? Uiteraard zal de alleenstaande ouderkop wel zijn invloed hebben op het besteedbare inkomen van ieman precies zoals de korting dat ook had.


Aan de Hoge Raad is gevraagd hoe de (nieuwe) alleenstaande ouderkop moet worden meegenomen in de berekening van de kinderalimentatie. De advocaat-generaal heeft de Hoge Raad hierover geadviseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts