maandag 26 september 2016

Geen zin in seks door vermoeidheid

De volgende oorzaken spelen vaak een rol als je geen of minder zin in seks hebt: Stress of vermoeidheid. Door stress of spanning krijg je minder zin , omdat je onvoldoende aandacht of tijd kan vrijmaken voor seks. Als je niet uitgerust bent, kun je ook geen energie vrijmaken voor seks.


Tijdens de overgang verandert de samenstelling van hormonen in je lichaam, waardoor je behoefte aan seks kan afnemen, of juist kan toenemen. Veel vrouwen zeggen dat ze sinds de overgang het beste seksleven ooit hebben. Bovendien kom je door het gebrek aan seks in een negatieve spiraal: je krijgt steeds minder zin in seks.


De negatieve seksspiraal. Als jullie geen seks hebben verdwijnt zo zachtjes aan ook de zin in seks. Jullie nemen misschien minder tijd voor elkaar omdat er problemen in de relatie ontstaan. De één wil, de ander heeft geen zin in seks.


Als je iets tegen je vermoeidheid wilt doen, is het belangrijk om te weten waarom je zo moe bent. Veertien oorzaken van vermoeidheid en een aantal oplossingen. Hoe los je deze verminderde zin in seks op? Een goed gesprek is een goed begin.


Als je moe bent, wil je eigenlijk maar één ding en dat is slapen. Toch, als je een relatie hebt of getrouwd bent, verdient je partner met enige regelmaat je onverdeelde aandacht. Je vriend begrijpt het niet maar jij snapt er al helemaal niets van. Oorzaken van geen zin in seks. Er zijn verschillende oorzaken voor geen zin in seks hebben.


Het kan lichamelijk zijn, maar veel vaker heeft het te maken met bijvoorbeeld conflicten, schaamte, stress, angst of onzekerheid. Ook schuld- en schaamtegevoelens bijvoorbeel beïnvloeden de zin in seks negatief. Personen die lijden aan een depressie hebben over het algemeen helemaal geen zin meer in seks. Bij hen staan echter andere problemen zoals somberheid en niet meer kunnen genieten, meer op de voorgrond. Er zijn geen vaste regels voor wat normaal, veel of weinig is.


Er zijn ook mensen die nooit behoefte hebben aan seks. Zij voelen zich zonder seks helemaal goed. Als u geen relatie heeft, dan heeft niemand er last van als u minder of geen zin heeft in seks.


Heeft u wel een relatie, dan is het heel normaal dat u niet altijd evenveel zin heeft in. Geen zin meer in seks ? Vermoeidheid en seks gaan niet echt goed samen. Hoe hormonen je libido saboteren.


In de overgang komt het vaak voor dat vrouwen niet in de stemming zijn om te vrijen, mannen en vrouwen klagen hierover. Heb je geen zin meer in seks ? Leeftijd speelt een rol en de fase van je leven. Als je ouder wordt wil het niet zeggen dat zin in seks ineens afneemt.


De spanning in een langdurige relatie kan afnemen en dan moet je meer moeite doen. Aan de andere kant kan je juist op oudere leeftijd beter inspelen op factoren waardoor je zin in seks krijgt. Soms hebben mannen tijdelijk problemen met het krijgen of vasthouden van een erectie.


Bijvoorbeeld door vermoeidheid of stress. De vrouw die geen zin heeft is de meest voorkomende klacht waar mensen mee bij een seksuoloog komen. Maar er zijn tegenwoordig ook veel mannen die geen zin hebben.


Hier is geen eenduidige therapie voor. Behalve dat je lijf is verander is er ook mentaal veel veranderd en staat je leven op zijn kop. Doorbreek vermoeidheid met een goede douche en geniet weer van sprankelende seks ! Seks wordt veelal geassocieerd met de avond en de nacht.


Als je ervaring je heeft geleerd dat je tijdens de avonduren te moe bent voor seks , dan kan seks in de ochtend of seks in de middag uitkomst bieden! In plaats van het warme gevoel dat je zou moeten bekruipen door de lading van de woorden, maakt een gevoel van paniek zich meester van je. Want hoe vertel je je partner dat je helemaal geen seks wilt, en sterker nog: dat je het niet kunt? Het lijkt voor velen te bizar voor woorden: geen zin hebben in seks. Iedereen heeft wel eens minder zin in seks.


Geen zin in seks door vermoeidheid

Vrouwen in de overgang hebben er echter meer dan gemiddeld mee te maken. Waar je eerst moeilijk opgewonden kon raken, zul je nu sneller zin in seks voelen. Ook kun je de opwinding vasthouden en als er geen mentale barrières zijn, ook kunnen klaar komen.


Wil jij ook weer op een natuurlijke manier genieten van seks ? Tijdelijke vermoeidheid heeft vaak een duidelijke oorzaak en gaat vanzelf voorbij zodra je voldoende rust hebt genomen. Het wordt een ander verhaal wanneer vermoeidheid langer duurt dan enkele weken of zelfs maanden en niet weggaat met voldoende rust. Ik hoor vaak dat vrouwen pijn hebben als ze seks hebben en last van (faal)angst of schuldgevoel.


Dit kan komen doordat seks weinig verrassend meer is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts