donderdag 21 mei 2015

Okergeel combineren met groen

Okergeel combineren met groen

Okergele muren klinken eng, maar het resultaat kan prachtig zijn. Vind je het tóch een beetje too much? Dan zou je bijvoorbeeld één muur kunnen verven, en deze te combineren met een andere neutrale kleur. Ben je niet van het verven? Je kunt uiteraard ook bijna alle andere kleuren uit je kleurenpalet moeiteloos combineren met oker en mosterd.


Het herfsttype staat mooie in warme, wat donkerder en gedemptere kleuren. Outfits met alleen maar lichte kleuren zijn voor het herfsttype al snel wat te flets. Daarom heb ik bij het okergeel en mosterdgeel wat donkerder kleuren gezocht.


Kijk naar de kleuren van (herfst) bladeren en je hebt een prachtige combinatie te pakken. Okergeel verf combineren met natuurkleuren. Je kunt gaan voor een volledige muur als je gaat voor pit en warmte maar je kan ook een meubel mooi okergeel verven. De kleur is echter niet altijd even makkelijk te combineren met andere kleuren, vandaar dat deze het zo goed doet bij non-kleuren zoals wit, grijs en zwart. Een gele muur leent zich er uitstekend voor om gecombineerd te worden met donkergroen, al dan niet in de vorm van planten.


Nou kunnen we niet ontkennen dat planten praktisch overál bij passen, maar omdat geel een relatief natuurlijke kleur is, passen planten nog net iets beter bij geel dan bij roze of blauw. Om van een licht, zomers interieur wat warmers en gezelligers te maken, neem ik een mooie donkere tint groen. Met kleur kan je heel veel doen! Wees niet bang om voor een donkere wand te kiezen.


Paars, groen en oranje is ook geen geslaagde combinatie. Bruin, zwart, wit en grijs De kleuren bruin, zwart wit en grijs zijn neutrale kleuren. Bij bruin passen alle kleuren die ook in de natuur bij deze kleur voorkomen. Denk eraan dat lichtbruin het beste met lichtere tinten is te combineren en donkerbruin beter met fellere kleuren. Wat kleur met je interieur doet.


Het is verrassend wat kleur met je interieur kan doen. Je kunt kleine accenten toevoegen of een gekleurde blikvanger plaatsen. Kleur geeft leven aan je huis. Vandaag delen wij onze favoriete kleuren en wat ze met jou en je interieur doen. Geel is het zonnetje in huis als het gaat om kleur.


Mogelijkheden Met Groen Bij mijn kleurenanalyses merk ik dat de kleur groen veel vragen oproept. In tegenstelling tot rood of blauw wat veel algemener lijkt, wil men uitleg over welk groen het beste staat. Een typische herfstkleur die zorgt voor een warme sfeer in huis. Je kunt okergeel goed combineren met natuurtinten zoals grijs, zwart of wit.


Voor degene die wat meer risico durven te nemen kan een combinatie met felle kleuren zoals roze of blauw ook mooi uitpakken. Hieronder vind je alvast 14x inspiratie om deze kleur te verwerken in je interieur. Dit betekent dat je heel leuk kunt spelen met verschillende houten accenten. Groen kan je ook heel leuk met okergeel combineren , voor die leuke natuurlijke uitstraling. Geel met groen combineren is heel leuk.


Als je dan nog wat wit ergens in je outfit of de print laat terugkomen maak je jouw outfit nóg frisser! Denk aan het winterkleurtype of zomertype, of mensen met donker haar. Maar als je blauw heel subtiel toepast, kan het wel weer een geslaagde combinatie zijn.


Probeer daarom eens te spelen met wat combinaties. Een tip daarvoor is: haal bij de bouwmarkt wat kleurstalen en combineer deze met elkaar. Heart Wood combineren met de kleur groen en camel geeft een warme, botanische en toch stijlvolle uitstraling. Het belangrijkste bij het combineren van kleuren is toch wel dat de ruimte in balans is.


Ik zoek altijd de balans op door met lichte kleuren te werken als tegenhanger voor de wat donkere aardetinten. Je kan bijvoorbeeld een gehaakte paars met zwart gestreepte tuniek combineren met zwarte leggings en grijze enkellaarsjes. Of combineer een flanellen blouse met een bruine corduroybroek en een wit T-shirt eronder. Het zonnetje in huis brengen met een geel interieur?


Okergeel combineren met groen

Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurencombinaties. Veel gebruikte combinaties zijn oranje-roo blauw-turquoise en groen -geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze best met neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart. Groen tinten zijn eindeloos te combineren.


Bijvoorbeeld met okergeel (ook zo’n mooie trend), of zachtroze (hey ook een trend), of clean wit (klassieker), stoer zwart (nog een klassieker), of ga voor de nieuwe upcoming trend: alles in dezelfde kleur! Je kan dan kiezen voor ton-sur-ton, ook wel toon-in-toon genoemd. Nu er ook veel planten bijkomen, wordt het misschien wat botanischer. Ik zou toch nog een ander bureau willen.


Een bureau dat de hele wand vult. Dan kan ik nog meer stylen) Daarnaast een vitrinekast. Die mis ik ook nog steeds.


Of je nu een geschikte outfit bij elkaar moet zoeken, een kamer wilt inrichten of aan het tekenen of schilderen bent, het is altijd handig om te weten welke kleuren elkaar het best doen uitkomen en er samen het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts