woensdag 13 mei 2015

Depressieve partner lotgenoten

Iedere depressieve vrien vriendin, man of vrouw is anders en reageert anders. Maar op dit depressie forum zul je ervaren dat er veel lotgenoten zijn. Hier kun je je problemen anoniem bespreken met mensen die in dezelfde situatie zitten. Want vragen zoals kan ik mijn depressieve partner nu wel verlaten? Leven met een depressieve partner of naaste.


Ik heb deze pagina opgericht om een klankbord te vormen voor lotgenoten , partners van depressieve mensen. Vechten tegen depressie doe je niet alleen. Meld je nu aan op ons forum!


De depressieve kan er op dat ogenblik geen empathie voor opbrengen, en zo kan je relatie op de helling komen te staan. Op dat ogenblik heb je als partner of naaste nood om erover te praten, met mensen die het ook doorgemaakt hebben. Om te ventileren, om te huilen, om steun en troost te vinden. Als partner , familielid of vriend kun je iemand met een depressie steunen. Niet, door allerlei adviezen te geven.


Wel, door te luisteren naar wat hij of zij doormaakt en door begrip te tonen. Probeer niet voor therapeut te spelen. Iemand die depressief is, heeft zijn partner , vrienden of familieleden hard nodig voor gewone ondersteuning. Als de depressieve partner niet deelneemt aan activiteiten in het gezin, dan is dat een andere bron van irritatie, zegt Ahrons.


De andere partner moet zowel of dingen op hun eigen doen of thuis blijven, zegt ze. Als een partner nooit depressief is geweest, kan hij of zij een moeilijkheden hebben met het inzicht van een stemmingsstoornis. Openhartig vertellen Manisch depressieven over hun leven en hoe ze ermee om kunnen gaan. Ook in relatie met werk en partner.


Depressieve partner lotgenoten

Als je bijvoorbeeld een relatie hebt met iemand die manisch depressief is, schuif dan niet je hele leven aan de kant om voor je partner te zorgen. Je kan genoeg dingen voor je partner doen zonder dat je je eigen leven hoeft te verwaarlozen. Wees niet overbeschermend. Overbeschermend zijn zal geen van jullie beiden vooruit helpen.


Ervaringen van lotgenoten met een depressieve partner: Doorgaan met mijn leven. Na een leuke avond in het theater, borrelen, sporten of vereniging ga ik weer naar huis, waar mijn depressieve man is. Die aan geen enkele verwachting kan voldoen.


Die het nu niet aankan om afspraken te maken over de opvoeding van ons kind. Ontmoet en praat online met lotgenoten over een depressieve partner. Voor iedereen die erkening, herkenning, steun, troost of hulp zoekt organiseren wij online groepssessies met het thema een depressieve partner. Deze groepssessies zijn voor lotgenoten die leven met een depressieve partner.


De partner dient zich in veel gevallen aan te passen en heeft veel te incasseren. Er gaat soms zoveel negativiteit uit van iemand met een depressieve stemming dat het lastig is om zelf positief te blijven. Omgaan met een depressieve partner. De ontwikkeling van een depressie is niet altijd even duidelijk.


Het is niet verwonderlijk dat je er als partner een tijdje overheen kan kijken. Maar als het duidelijk wordt dan je kan zeker een belangrijke steun zijn voor je partner. Je zal echter ook voor jezelf moeten zorgen. Ik denk dat jij voor jezelf en je kindje zal moeten kiezen…Hij zal nooit genezen.


Praat een met je huisarts of praktijkondersteuner. Zij kunnen misschien iets voor je betekenen. Inde facebookgroep : partner van iemand met autisme (ASS) vind je ook veel lotgenoten. Als je samenleeft met iemand die depressief is, zul je je eenzaam voelen en het idee hebben dat er geen sprake meer is van een relatie.


Depressieve partner lotgenoten

Je depressieve partner is erg op zich zelf gericht, kan het moeilijk opbrengen om interesse voor jou te tonen. Dit kan zijn voor periode, of voor meerdere periodes het geval zijn. Een depressieve partner.


Dysthyme stoornis Bij een dystyme stoornis is minimaal jaar een (lichte) depressieve stemming en sprake van twee of meer andere depressieve symptomen. Maar als dat gevoel niet weggaat, heb je misschien een angststoornis of depressie. Er samen over praten helpt.


Het lotgenotenforum van Depressief. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar. Seven ways to cope with a depressed partner Listen to them, look after yourself, and make sure they are seeking professional help Dr Linda Gask.


Via diverse fora kunt u in contact komen met lotgenoten. U kunt hier terecht om vragen te stellen en uw ervaringen te delen. Zelfhulpgroepen zijn kleine groepen lotgenoten.


In een zelfhulpgroep kunt u ervaren dat u niet de enige bent met depressieve klachten en kunt u steun, erkenning en herkenning vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts