maandag 18 januari 2021

Zorgen maken om of over

Zorgen maken om of over

Ik maak me zorgen om jou. Je kunt de kinderen met een gerust hart aan de goede zorgen van anderen toevertrouwen. Ze maakt zich zorgen over zijn gezondheidstoestand. Het meervoud zorgen is ook standaardtaal in België als synoniem van verzorging, zorg, hulp.


Maak je geen zorgen over de volgende dag. Het heeft geen zin om je zorgen te maken over problemen die zich misschien morgen of misschien nooit zullen voordoen. Accepteer dat je sommige dingen niet kunt veranderen. Misschien kun je niet je omstandigheden veranderen, maar wel je kijk erop. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om je minder zorgen te maken.


Je kunt jezelf trainen, je gedachten sturen en strategisch werken richting een zorgeloze toekomst. Hieronder vind je tips om je zorgen te verminderen. Tips voor Minder Zorgen.


Zorgen maken om of over

Maak een lijst van de dingen waarover je je zorgen maakt. Door je zorgen overzichtelijk. Slaap-experts maken zich zorgen over melatonine-pilletjes. Dat zijn pillen die ervoor kunnen zorgen dat je makkelijker in slaap valt. Ook Jacco slikt de pilletjes.


Anders ligt hij uren wakker. Ruim je huis op, zo hoef je je geen zorgen te maken over dingen die je kwijt bent. Ga goed om met je gel zo hoef je je geen zorgen te maken over schulden of dingen die je nog moet betalen. Zorg goed voor je lichaam, zo wordt de kans op aandoeningen minder groot en hoef je je hier minder zorgen over te maken. Het is niet erg waarschijnlijk dat dit ook uitkomt.


Zorgen maken om of over

Als gevolg van overmatig zorgen maken kan je niet meer relativeren, blijven gedachtes door je hoofd malen en kan het zelfs zo zijn dat je last krijgt van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn. Het lijkt wel alsof het onmogelijk is om gewoon in alle rust te kunnen leven. Er is altijd wel iets waar we ons zorgen over maken en om eerlijk te zijn, weet ik bijna wel zeker dat jij beter bent in je zorgen maken , dan in rustig blijven. Ik zeg dit omdat velen zich zorgen maken over de wijze waarop donderdag gestemd gaat worden over deze begroting. I say that because a lot of people are concerned about the way in which this budget will be voted on Thursday.


Slechts van de dingen waarover we ons zorgen maken gebeurt echt! En hiervan zijn dingen die buiten onze controle liggen. We kunnen er niets aan veranderen. Je leeft maar één keer, en nu is het tijd om jezelf te helpen te stoppen met zorgen maken en meer ruimte te creëeren om te kunnen gaan genieten van je leven. Tip 2: Stel vast of de zorgen door jou worden gecreëer of door je omgeving.


Je druk maken over iets is dus niet goed en komt van: ergens over piekeren. En: Je kunt je wel zorgen maken over iets. Maar soms pieker ik daar toch over. Dus ik maak me wel eens zorgen om Jan.


Makkelijker weeën helpt vervolgens om de placenta te verdrijven. Contractions plus facile de cette aide à expulser le placenta. Ook al maak je je nog zo druk. Met je gepieker over je gezondhei je werk, je kinderen en dergelijke verander je niets aan de toekomst. Bijvoorbeeld om je baan?


Vergroot je kennis en vaardigheden. Of zoek een andere baan die beter bij je past. Stop in elk geval met je zorgen over de toekomst maken. Wanneer je voortdurend bezorgd bent om wat vrienden, familie, collega’s of zelfs vreemden op straat zouden kunnen denken, dan verbruik je heel wat energie aan die zorgen.


En nog meer: je houdt jezelf tegen om jouw eigen persoonlijke doelen te bereiken. Je zorgen maken is eigenlijk een gewoonte die je zo snel mogelijk moet zien te veranderen en het van een positieve kant te bekijken. Angst is het tegenovergestelde van (zelf)vertrouwen. Doe de actie stappen die je kunt maken om je doel te bereiken zonder je zorgen te maken. Als je je toch zorgen blijft maken terwijl je ademt, sta jezelf dan toe om er heel even over na te denken, en adem het dan weg.


Doe dit zo vaak als nodig om je ontspannen te voelen. Sommige mensen moeten keer in- en uitademen, anderen keer. Je hoeft dit van tevoren niet te bepalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts