vrijdag 18 november 2016

De blankaart waterproductiecentrum

Natuurschoon hoef je niet altijd ver te zoeken. Ook in eigen land - in mijn geval België - is er volop moois te zien. Het Scheldewater wordt er rechtstreeks en zonder buffer uit het kanaal opgepompt en behandeld.


De blankaart waterproductiecentrum

Haal deze speurtocht voor gezinnen met kinderen van tot jaar en speur mee naar Koning Artul. Tijdens dit bezoek zie je hoe water wordt opgepompt uit de IJzer en de omliggende waterloopjes en in het waterproductiecentrum wordt behandeld tot lekker en gezond drinkwater. Het dienstencentrum bestaat uit een mix van bezoekersruimten, vergaderzalen, burelen en laboratoria.


Eveneens wordt een nieuwe brug gebouwd over het ringkanaal en zal een deel ervan ingekokerd. Blankaart vermeldt het raamakkoord als basis voor de doelstellingen van het project. Daar onderzoeken we de mogelijkheid om winterwater in de ondergrond te stockeren, zodat we dat tijdens de zomermaanden kunnen oppompen. Het wordt de komende jaren grondig gerenoveerd. De behandeling van het water wordt een stuk efficiënter en milieuvriendelijker en ook het betonnen spaarbekken krijgt een grondige opknapbeurt.


Dit wordt volledig gevoed door oppervlaktewa-ter van de IJzer, de Blankaart vijver en het Koevaardeken. De Watermaatschappij werd ingelicht. De relatief hoge ligging is uiteraard te verklaren doordat het omliggende (overstromings-)gebied van de IJzer op amper meter hoogte ligt.


Na dit jaaroverzicht mochten Paul Suenens en Liesbeth Verdickt de renovatie van het waterproductiecentrum voorstellen. De installatie van maar liefst acht aktief koolfilters, hoogdrukpompen, alle leidingwerk, laagspanningsborden, bekabeling en indienststelling neemt de afdeling elektromechanica van Stadsbader. Dit kan een oplossing zijn voor de langere periodes van droogte tijdens de zomermaanden! Een thuis voor weidevogels en moerasvogels. IJzer, met overstroombare wei- en hooilanden en centraal het waterproductiecentrum.


De blankaart waterproductiecentrum

Deze ontheffing wordt verleend voor een termijn van vier jaar. De IJzervallei, inclusief ons spaarbekken, is voor veel watervogels een vaste overwinterplaats! Wie in aanraking komt met blauwalgen, kan last. De gemeente telt ruim 13.


De Blankaart is een natuurgebied in West-Vlaanderen. Er kan miljoen m³ water in: ruim voldoende om een derde van de kustprovincie elke dag van drinkwater te voorzien. De klimaatverandering heeft een impact op de drinkwatervoorziening, zowel op het verzekeren van de aanvoer als op de waterkwaliteit. Ichtegem is verbroederd met het Zwitserse Wassen. Sport Vlaanderen De Rhille.


Frederik has jobs listed on their profile. Rogiers has job listed on their profile. We hopen om hier zo’n drie miljard liter water te kunnen opslaan onder de grond”, aldus De Schepper. En esta página puede encontrar un mapa de ubicación así como una relación de lugares y servicios disponibles en los alrededores de Vijfhuizenstraat: Hoteles, restaurantes, instalaciones deportivas, centros de enseñanza, cajeros automáticos, supermercados, estaciones de servicio y más. De wijzigingen zijn het gevolg van de zesde staatshervorming.


De precieze oorzaak is nog niet duidelijk maar situeert zich in het waterproductiecentrum van Zillebeke. In het water zit een zeer lage concentratie van een product van de familie van de chloroformen. Waterproductiecentrum DE BLANKAART.


Drinkwater – het blauwe goud – is een van de essentieelste producten die wij als mens nodig hebben om te overleven. Als overstromingsgebied van regionaal belang. In elk seizoen kun je er mooie waarnemingen doen. Om het vogelspotters mogelijk te maken deze vogels verantwoord te observeren, werden een aantal schitterende kijkpunten gebouwd. Welk soort visafweersysteem is voor de betreffende plaatsen het meest geschikt, gelet op de voorkomende vissoorten en de aantallen?


De meesten stapten door, jammer, want ik vond het toch de moeite het eens gezien te hebben. Er stond een kijkhut om de watervogels gade te slaan. Steek de IJzer over via de Tervaetebrug en keer langs de overzijde terug naar het centrum.


Oversteken doe je aan de Knokkebrug en je keert terug naar het centrum via de IJzer en het dorpje Sint-Jacobskapelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts