maandag 20 april 2015

Bruin combineren met welke kleur

Bruin combineren met welke kleur

De kleur bruin een goede neutrale kleur die te vinden is in allerlei nuances. Voor alle kleurtypes van zijn meerdere bruintinten mogelijk. Bruin is een gemakkelijke neutrale kleur die je kunt combineren met andere neutralen of met meer sprekende kleuren. Bij bruin passen alle kleuren die ook in de natuur bij deze kleur voorkomen.


Denk eraan dat lichtbruin het beste met lichtere tinten is te combineren en donkerbruin beter met fellere kleuren. Zwart en wit kan altijd bij bruin. Zwart, wit en grijs kan met elke kleur gecombineerd worden. Dit geldt ook voor denim (spijkerstof). Je kan bijvoorbeeld een gehaakte paars met zwart gestreepte tuniek combineren met zwarte leggings en grijze enkellaarsjes.


Of combineer een flanellen blouse met een bruine corduroybroek en een wit T-shirt eronder. Je kan ook kiezen voor een print met daarbij een kleur die ook voorkomt in de print. Wanneer je een primaire kleur wilt dragen dan kun je deze bovendien prima combineren met meerdere neutrale kleuren, zoals rood met wat gele accenten. Eventueel kun je er nog een zwart of grijs kledingstuk aan toevoegen om het geheel in balans te brengen. Een aantal kleuren is gewoonweg niet bedoeld om met elkaar te combineren.


Een effen bruin jurkje wordt levendig in combinatie met een opvallende kleur. Wil jij weten welke tint het beste in harmonie is met jou huid-, haar- en oogkleur? Maak dan een afspraak met onze professionele kleurconsulentes bij jou in de buurt!


Draag jij wel eens bruine kleding? Het is precies een maand geleden dat de eerste blogpost rondom kleur in huis online kwam. Tijd om hierop verder te borduren! Hoewel het de vorige keer draaide om roze in allerlei tinten, zijn we dit keer op zoek gegaan naar sfeerbeelden van de prachtige combinatie blauw en bruin.


Alle herfstkleuren passen perfect bij bruin. Denk aan okergeel, mosgroen, donkergroen en rood. Kleuren die je beter niet met bruin kunt combineren zijn pastelkleuren zoals lichtgeel, mint, paars en aqua. Niet doen met bruin : kledingstukken dragen die oversize verwassen of versleten zijn. Een kleur die als je ze goed toepast een stijlvolle, zelfs verfijnde toets aan een ruimte geeft.


Bruin is opgebouwd uit verschillende kleuren en daardoor goed te combineren met andere kleuren. Let op met donkere bruintinten die als je ze overdreven toepast een negatief sfeertje creëren. Om bepaalde kleuren te krijgen, moet je vaak verschillende kleuren door elkaar mengen.


Bruin werd lange tijd beschouwd als een kleur die niet aan de man te brengen was, tenzij het ging over schoenen of accessoires. Meng alles goed door elkaar. Dat is komend seizoen echter helemaal anders.


Licht huidtype kan dragen bruin met heldere paars, donkerbruin of zacht oranje. Een shell of een broek in de kleur Naakt past Braun. Een helder roze, gecombineerd met bruin maakt het ook erg goed. Zorg ervoor dat het grootste deel van uw kleding is als het licht bruin , vooral als je het met donker bruin. Brown zou de dominante kleur.


Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Als je grijs normaal gesproken maar wat saai en onopvallend vindt, gooi het dan eens in de mix met rood. Welke kleur past bij grijze kleding? Het contrast tussen de twee kleuren is zo sterk dat er een spannend en verrassend geheel ontstaat.


Grijs is zeker niet een vrolijke kleur maar wel heel chique en stijlvol. Grijs kan juist ook andere kleuren benadrukken in een ruimte en meer laten spreken. De vraag is dan ook vaak: welke kleur past bij grijze vloer? Als je een lichte kleur vloer hebt, dan kun je vrijwel alle kleuren gebruiken omdat grijs vrij neutraal is. Indien je grijze vloer donkerder is, dan kan een kleurcombinatie met felle kleuren erg mooi worden.


En dat is extra handig om te leren nu we weten dat blauw waarschijnlijk nog wel een jaartje trendy blijft. Daarom een lijstje: met deze kleuren kun je blauw combineren in je interieur. Met kleur maak of kraak je elk interieur! Het kiezen van de juiste verfkleuren is dan ook een een belangrijke keuze voor de verdere inrichting van je interieur. Hoe je de juiste verfkleuren kan combineren en welke kleuren een positief effect hebben op het ruimtegevoel ontdek je hier.


Met rood haar en mode, het is altijd een beetje lastig. Afhankelijk van de kleur rood die je draagt, past perfect, niet elke kleur het. Maar welke kleur past want nu dit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts