woensdag 7 oktober 2020

Welke kleur past bij antraciet grijs

Voor een tijdloze look zit je altijd goed met antraciet. Het oubollige imago van antraciet is allang niet meer aan de orde. In een industrieel interieur bijvoorbeeld wordt antraciet veelvoudig gebruikt. Het robuuste en stevige karakter van de kleur antraciet zorgt voor een bijna dramatisch en theatrale look. Welke kleuren kun je goed met elkaar combineren?


Een mooi shirt gekocht in een opvallende kleur ? Heel leuk, maar thuisgekomen gebeurt het weet hoe vaak dat je vertwijfeld voor je kledingkast staat: Wat past er nu mooi bij deze kleur ? Als je mij om advies zou vragen zonder dat ik de ruimte heb gezien is het eigenlijk nauwelijks mogelijk de juiste kleur grijs te noemen. Grijs werd lang beschouwd als een negatieve, vale kleur , symbool van droefheid en smart. Vandaag is grijs echter helemaal in. Deze neutrale kleur staat immers garant voor een geraffineerd en elegant effect en doet de andere kleuren stralen.


Je kunt dit voorkomen door pastelkleur te combineren met een neutrale kleur , of een pastelkleur in dezelfde kleur , alleen dan donkerder en dieper. Een goede manier om een klein beetje extra kleur toe te voegen is om een kleine accessoire te dragen die qua kleur en intensiteit past bij de hoofdkleur van je outfit. De vraag is dan ook vaak: welke kleur past bij grijze vloer? Als je een lichte kleur vloer hebt, dan kun je vrijwel alle kleuren gebruiken omdat grijs vrij neutraal is. Indien je grijze vloer donkerder is, dan kan een kleurcombinatie met felle kleuren erg mooi worden.


Welke kleur past bij antraciet grijs

Pas de kleur van je kleding aan als je haar grijs wordt. Als je hebt besloten je haar grijs te laten worden en niet meer te verven, dan kunnen er opeens andere kleuren zijn die beter staan terwijl kleuren die je graag droeg je juist minder goed staan. Greige, De kleur grijs met een vleugje bruin en beige, Het maakt de kleur warmer, dieper en perfect te combineren met andere kleuren als wit of juist donkere tinten. Je kiest het best voor een somber grijs dat zo goed mogelijk de felle kleur benadrukt en bewaar lichtgrijs om te combineren met pastelkleuren. Opteer voor een kouder grijs in combinatie met een koude kleur zoals blauw, een warmer grijs past dan weer het beste bij oranje of geel.


Grijs en roze creëren een romantisch interieur. In een zakelijke omgeving wordt vaak een mooi wit overhemd gedragen onder een grijs pak. Wit en grijs (eigenlijk beide geen kleuren) gaan dan goed samen.


Welke kleur past bij antraciet grijs

Als tweede winnaar komt een overhemd kleur met een tintje zoals roze of lichtblauw met hokjes of streeptjes. Er zijn twee dingen belangrijk: één: het natuurlijk licht. Op het zuiden zal je meer kleur kunnen gebruiken en kies hier een groenige grijs. Op het noorden moet je juist een warme grijs kiezen.


En kijken welke het beste uitkomt bij je vloer, meubels en licht. Drenthe Wij hebben ook een donkergrijze vloer en een zwarte bank, welke kleur past bij antraciet vloer. De contrasten mogen best wat zwaarder zijn. Let wel dat er verschillende soorten grijs zijn.


Gordijnen en kussens hebben we in babyblauw en -roze. Het kan er aan liggen, zal je gek zijn op donkere vloerbekleding. Beste Winnie, in onze nieuwe woning zijn wij er nog niet over uit welke kleur op de muur het beste past bij onze bank.


Onze bank is van grijs aniline leer. Leer dat een beetje op suède lijkt dat als je eroverheen wrijft het lichter of donkerder word. Meubels zijn hoogglans wit. Op de vloer komt laminaat te liggen licht grijs hout motief. Bij het verven van het haar kun je dezelfde kleur nemen die je oorspronkelijk ha dan zijn de bekende kleuren in de kleding nog steeds prima te gebruiken, met wat kleine aanpassingen.


Neem je een andere kleur dan vraagt dat om een totaal nieuw beeld en is een kleurenadvies zeker aan te raden (bestel hier een kleurenanalyse). Oké, je hebt nu besloten welke wand(en) je gaat schilderen, maar dan komt de lastigste beslissing: in welke kleur ? Het is handig om vooraf te weten wat een bepaalde kleur met je ruimte doet. Als je een statement wilt maken, kies dan de meest pure variant van de kleur. Bij donkergrijs kan toch eigenlijk alles van kleur.


Persoonlijk zou ik voor een fel kleurtje gaan en geen pasteltinten. Hierboven opperde al iemand op verschillende kleuren blauw te doen. Dat lijkt me ook erg mooi. Of verschillende tinten van een andere kleur. Okergeel lijkt me ook prachtig bij grijs.


Zelf hebben we sinds kort ook een. Grijs pak, welke kleur overhemd doe ik daarbij? Een van mijn favorieten naar het werk is een grijs pak met een wit overhemd. Ik heb er vaak ook een wit pochet bij in om aan te sluiten bij het witte overhem omdat wit verder nergens in de outfit meer naar voren komt natuurlijk.


Wil je graag weten welke kleur past bij taupe? Je favoriete taupe kleur combineren in je interieur? Dan zijn er mogelijkheden te over. Taupe is al jaren een favoriete kleur voor je interieur. Het is mooie neutral, maar kan een ruimte ook een warme aanblik geven.


De naam van de kleur komt uit het Frans en spreek je uit als ‘toop’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts