maandag 15 februari 2016

Geel combineren met welke kleur

Welke kleur geel kies je dan? Toen ik zei dat er ook voor jou een ‘ geel ’ is, bedoelde ik meer dat er voor iedereen een tint geel is die je goed staat. Citroengeel is bijvoorbeeld een koele kleur geel.


Mosterd- en okergeel zijn warme tinten geel. Wat een leuke en handige tips voor de kleur geel. Ik draag deze kleur zelden. Geel met lavendel lijkt me heel mooi en geel met warmgrijs. Dus een riem, tas, armban horloge of schoeisel.


Een heel klein geel accentje in een ketting of oorbel kan ook leuk en handig zijn om het geel te herhalen. Zo maak je een verbinding met het geel van de andere gele accessoires. Kies een kleur die je mooi vindt en combineer die met een kleur die er op het kleurenwiel direct rechts of links van staat. Rood combineert goed met roze, geel met oranje, enzovoort. Alle gradaties binnen dezelfde familie zijn te combineren zolang ze maar dezelfde tint en helderheid hebben.


Een mooi shirt gekocht in een opvallende kleur ? Heel leuk, maar thuisgekomen gebeurt het weet hoe vaak dat je vertwijfeld voor je kledingkast staat: Wat past er nu mooi bij deze kleur ? Een gele muur leent zich er uitstekend voor om gecombineerd te worden met donkergroen, al dan niet in de vorm van planten. Nou kunnen we niet ontkennen dat planten praktisch overál bij passen, maar omdat geel een relatief natuurlijke kleur is, passen planten nog net iets beter bij geel dan bij roze of blauw. Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurencombinaties. Veel gebruikte combinaties zijn oranje-roo blauw-turquoise en groen- geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze best met neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart.


Een voorbeeld van een goede manier om een primaire kleur te dragen is om deze te combineren met meerdere neutrale kleuren. Dus als je bijvoorbeeld een paar rode blokhakken met blauwe skinny jeans en gele sieraden draagt, kan je, om deze kleuren uit te balanceren, deze combineren met een zwart jasje en grijs topje. Geel in een interieur kan snel een afschrikkend effect hebben. Té fel, té vrolijk, té zomers… Maar er is één tint geel die super mooi en tijdloos is, namelijk okergeel. Een warme kleur , die je op heel veel leuke manieren kunt toevoegen in het interieur.


Combineren met felle kleuren is leuk en gedurf maar het moet wel met de nodige aandacht gebeuren. We hebben het dan over fel geel , diep blauw, knal groen en hard roze. Kies bijvoorkeur voor een lichte of vergrijsde geel tint. Combineer geel altijd met basiskleuren zodat geel niet te overheersend wordt, geel combineert prachtig met basiskleuren wit, taupe, grijs en zwart.


Voor een klassieke look is ook een combinatie met bruin tinten goed mogelijk. Liever een andere felle kleur combineren met geel ? Het maakt tinten als wit, grijs en zwart behaaglijk en uitnodigend. Wanneer je om het even welke twee primaire kleuren vermengt in evenredige verhouding, dan bekom je een secundair kleur. Rood en blauw samen geeft violet.


Het is een kleur met een warm retro gevoel. Een mix van blauw en geel geeft groen. Door geel en rood te mengen, bekom je oranje. Licht of donker toevoegen aan deze kleuren geeft eveneens verschillende kleurresultaten. Het maakt ook niet uit of het een donkere kleur grijs is of een lichte kleur , het past allemaal bij roze.


Omdat de zomer er weer aankomt is het leuk om roze te combineren met wit. Dit geeft een hele frisse uitstraling. En omdat je roze met wit combineert kun je ook bijpassende roze schoenen erbij dragen of juist witte sneakers. Dan kun je beter aan de slag gaan met toon-op-toon kleuren.


Deze kleuren vullen elkaar juist aan, om zo een het gevoel van eenheid te geven. Je kunt deze toon-op-toon kleuren makkelijk met elkaar combineren. Je kiest een basiskleur, zoals roo blauw of groen.


De kleur combineer je vervolgens met lichtere of donkerdere tinten. Die laatste ontstaan door een primaire kleur te mengen met een secundaire kleur. Het kleurenwiel bestaat voor de ene helft uit warme (roo geel en oranje) en voor de andere helft uit koele kleuren, gebaseerd op blauw en paars. Elke kleur op het kleurenwiel heeft een eigen karakter.


Met kleur maak of kraak je elk interieur! Het kiezen van de juiste verfkleuren is dan ook een een belangrijke keuze voor de verdere inrichting van je interieur. Hoe je de juiste verfkleuren kan combineren en welke kleuren een positief effect hebben op het ruimtegevoel ontdek je hier.


Geel is een primaire kleur bij de subtractieve kleurmenging. Bij de additieve kleurmenging is het een secundaire kleur die wordt verkregen door menging van rood en groen. Geel is de complementaire kleur van blauw in technische zin.


Geel combineren met welke kleur

Ik krijg een nieuwe kamer, en moet dringend een beslissing maken met welke kleur ik het moet verven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts