donderdag 30 april 2020

Weetjes over ouder worden

Weetjes over ouder worden

Met deze uitspraken omschrijft de ondertussen 83-jarige Amerikaanse filmregisseur Woody Allen hoe hij het ouder worden ervaart. Toch is het niet allemaal kommer en kwel, want een aantal recente studies bracht opmerkelijke nieuwe feiten over ouder worden aan het licht. Je lichaam werkt op een bijzondere manier, de kleinste onregelmatigheden kunnen de boel behoorlijk in de war schoppen.


Weetjes over ouder worden

Aan de andere kant: zodra een virus het lichaam in wil kruipen komen die witte bloedcellen gelijk in opstand. In deze serie bespreken we (te) gekke weetjes over het menselijk lichaam. Deze week: feiten over oud(er) worden. Lees hieronder leuke lifestyle, gezodhei wonen en geld weetjes over het leven. Wil je zelf ook leuke weetjes toevoegen aan deze lijst twijfel niet om eens contact met Siezoens weetjes op te nemen.


Ouder worden is onoverkomelijk. Gezond ouder worden , hoe doe je dat? Waarom je slechter tegen de hitte kunt als je ouder wordt. Als je puber naar de middelbare school gaat, of daar al enkele jaren vertoeft, is het handig om als ouder het een en ander te weten over schoolzaken. Opdat je goed voorbereid bent, en je je pubers begrijpt, en hen ook gewoon een beetje in de smiezen hebt.


Weetjes over ouder worden

Naarmate we ouder worden , verdampt de smaak. Als je een spreekbeurt maakt over dolfijnen, is het leuk om deze weetjes erin te verwerken. Op deze website vind je nog veel meer informatie over dolfijnen voor je spreekbeurt. Zo is het maken van een spreekbeurt goed te doen!


Ik was op een punt in mijn leven gekomen dat tijd een prominente rol begon te spelen en was daar vrij somber over. Het gevoel dat veel mensen rond hun vijftigste krijgen, kreeg ik halverwege veertig. Laura, beheerder van Schildkliertje, is geen arts. Wel heeft ze zelf te maken (gehad) met ‘schildkliergedoe’. We wel ouder worden , maar ook langer bezig zijn om dood te gaan?


Water het goedkoopste medicijn is? Een konijn kan gemakkelijk 7-jaar worden , sommige worden jaar of ouder. Een gekend misverstand is dat mensen denken dat konijnen niet ouder worden dan 3-jaar. Als een konijn niet ouder wordt dan 3-jaar is er waarschijnlijk iets misgegaan in de verzorging of met de voeding.


Klik op de alfabetisch gerangschikte titels in de linkerkolom op deze pagina. Ik heb het al vaker gezegd: Onze huid is ons visitekaartje, dus je draagt er best zorg voor! Hoe ouder we worden , hoe dunner. Soms wil je gewoon een leuk weetje om je werk in de thuiszorg en contact met cliënten nog aangenamer te maken.


Hieronder vind je veel grappige, soms zelfs nuttige feitjes die een aanknopingspunt kunnen geven. Maar ouder komt ook wel voor. Pony’s leven over het algemeen langer dan paarden. Heb je minder slaap nodig als je ouder wordt?


Dit komt omdat pony’s een stuk kleiner zijn dan paarden. Het antwoord is simpel maar de praktijk is weerbarstiger. Er zijn veel redenen waarom koppels vreemdgaan. Meer dan procent van de gehuwde paren of de koppels die al een tijd samen zijn, krijgt te maken met ontrouw.


En ondanks het hoge percentage zullen de meeste mensen – zelfs degenen die vreemdgaan – van mening zijn dat een scheve schaats rijden verkeerd is. Leuke weetjes over de voeten! Je voet bestaat uit maar liefst beenderen, gewrichten, 1banden en spieren of pezen. Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in je lichaam.


Pasgeboren ringstaartmaki’s hebben blauwe ogen. Als ze ouder worden , kleuren de ogen felgeel. Deze vijf weetjes over bloeddruk zou iedere 50-plusser moeten weten. Dit zijn de vijf belangrijkste weetjes die je écht moet weten over je bloeddruk als je de vijftig gepasseerd bent. Ben jij je ervan bewust hoe belangrijk bloeddruk voor je is?


Het kan ook betekenen dat naarmate jongeren ouder worden er een grotere gêne bestaat om toe te geven dat zij gepest worden. De ene pronkt fier met haar zilveren manen, de andere schiet bij het minste grijze sprietje naar de kapper. Hoe dan ook, bijna niemand ontsnapt eraan. Oude katten gaan snurken, zich terugtrekken van andere katten en worden stijfkoppig.


Ze worden huiselijker en hebben meer behoefte aan liefde en slaap. Ze zoeken steeds meer de nabijheid van de mens. Oud worden we allemaal, maar hoe snel verouder je eigenlijk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts